Μιχάλης Καλφαγιάννης – Dj, Μουσικός Παραγωγός, Επιχειρηματίας / Ιδιοκτήτης εταιρειών Easy Party και Forward Consulting

kalfagiannhs

Μιχάλης Καλφαγιάννης – Dj, Μουσικός Παραγωγός, Επιχειρηματίας / Ιδιοκτήτης εταιρειών Easy Party και Forward Consulting

Πότε ήταν η πρώτη φορά που επισκέφτηκες το Βόλο και το Πήλιο; Και τι ήταν αυτό που σ’ έκανε ν’ αγαπήσεις αµέσως αυτά τα δύο µέρη;

Πρώτη φορά µαγεύτηκα από αυτό το υπέροχο µέρος τα Χριστούγεννα του 1997. Ήµουν την κατάλληλη εποχή στο σωστό µέρος και στην ηλικία που άρχιζα να καταλαβαίνω τι θέλουν να βλέπουν τα µάτια µου όταν κάνω εκδροµές. ∆εν είχα ξαναδεί κάτι τόσο όµορφο και µοναδικό, που να συνδυάζει οµοιόµορφη αρχιτεκτονική, πολιτιστική κουλτούρα και Ελληνική παράδοση.


Ποια είναι η «σχέση» σου µε την περιοχή του Πηλίου;

Είναι εξαιρετικά στενή η σχέση µας. Σαν να µε µαγνητίζει το βουνό του Πηλίου, ένα πράγµα! Το επισκέπτοµαι σε κάθε ευκαιρία εξόρµησης από την Αττική.


Ποια είναι η πιο ωραία παιδική ανάµνηση από τις διακοπές σου στο Πήλιο;

Μυρωδιά από τζάκι, χιονοπόλεµος και σπετσοφάι αχνιστό!


Ποια είναι τα 5 µέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί κάποιος όταν έρθει στο Βόλο και ποια 5 µέρη στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου;

Στο Βόλο πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε το αυθεντικό τσιπουράδικο του «∆εµήρι» στη Νέα Ιωνία, το «La petite Cantine» που είναι το πρώτο εστιατόριο στο Βόλο που έχει αποκλειστικά υπαλλήλους ΑΜΕΑ, τέλειες γεύσεις και άψογο service, το «Rainbow» στην Ιάσωνος για το υπέροχο σκεπαστό πεϊνιρλί του µε πατάτες και ουγγαρέζα (τα λόγια είναι περιττά) και το εντυπωσιακό βιοµηχανικό Μουσείο Πλινθοκεραµοποιίας Τσαλαπάτα. Στο Πήλιο επιβάλετε να φάτε γκουρµέ στο «Χαµένο Μονόκερο (Lost Unicorn)» που βρίσκεται στην Τσαγγαράδα δίπλα από την κεντρική πλατεία και αν θέλετε να µείνετε και ένα βραδάκι, καθώς είναι το πιο vintage ξενοδοχείο της περιοχής. Το καλοκαίρι φυσικά, έχει απίστευτες παραλίες για να επιλέξετε να χαλαρώσετε και να κάνετε το µπανάκι σας: Μηλοπόταµος, Μικρό, Νταµούχαρη, Χορευτό, Φακίστρα! Το εστιατόριο του «Κρίτσα» στην Πορταριά σερβίρει καλή Ελληνική Πηλιορείτικη κουζίνα, ενώ πρέπει να επισκεφτείτε το ψαροχώρι του Κατηγιώργη Πηλίου για να φάτε τις πιο φρέσκες και original γαρίδες της ζωής σας κατευθείαν από τον Παγασητικό κόλπο. Και τέλος, να πάτε και µια βόλτα από τις Μηλιές για να δείτε τον Ιστορικό ‘‘Μουτζούρη’’ το τρενάκι που έκανε τη διαδροµή Βόλος – Μηλιές.


Γιατί κάποιος να επιλέξει το Βόλο για τις διακοπές του;

Βασικά, δεν έχει λόγο να µην επιλέξει τις διακοπές του κάποιος στο Βόλο, έστω για µια φορά! Μετά θα θέλει να πηγαίνει συνέχεια, είναι βέβαιο αυτό! Είναι µια µοναδική εµπειρία εκδροµής που θα γεµίσει την ψυχή του επισκέπτη µε πολύ όµορφες εικόνες και άπειρα megabytes µε φωτογραφίες για το αρχείο του. Αυτό το µέρος τα συνδυάζει όλα: Βουνό το χειµώνα, θάλασσα το καλοκαίρι, πλούσιο φυσικό περιβάλλον, φαγητό εξαιρετικό, ποτό, καφέ, γλυκά, βόλτες, µουσεία, ιστορία, µουσική, πολύ καλές τουριστικές υποδοµές και το βασικότερο, εξαιρετικά χαµηλές τιµές σε σχέση µε την ποιότητα που έχεις ν’ απολαύσεις.


Είναι ένας προορισµός για όλο το χρόνο;

Χωρίς καµία αµφιβολία είναι µια ζωντανή πόλη και τους 12 µήνες του χρόνου, µε τη δικιά της οικονοµία, τα δικά της τοπικά προϊόντα που έχουν ιστορία και ρίζες από τη Μικρά Ασία και σίγουρα, µια πόλη που δε θα σε αφήσει να βαρεθείς στιγµή.


Αν ο Βόλος ήταν τραγούδι, ποιο θα ήταν και γιατί;

Μα είναι τραγούδι ο Βόλος! «Η Βολιώτισσα»… Στου Βόλου τις ακρογιαλιές, σε µαγεµένα βράδια, κοντά σου πρωτογνώρισα του έρωτα τα χάδια. Βολιώτισσα τα µάτια σου λάµπανε σαν πετράδια.


Ποια είναι η αγαπηµένη σου συνήθεια κάθε φορά που έρχεσαι στο Πήλιο;

Καφές Ελληνικός παραδοσιακός στο ‘‘µπαλκόνι του Πηλίου’’, τη Μακρινίτσα -όπως είχε πει χαρακτηριστικά και ο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν επισκέφτηκε την κεντρική της πλατεία- και πεζοπορία στο Λιµάνι του Βόλου και στα στενά της πόλης.


TAGGED IN: ,
  • Recent Posts

  • Categories

  • Meta