Nice N Easy: «Οι κουζίνες του κόσμου»

Ένα διαφορετικό γευστικό ταξίδι κάθε Πέμπτη και την υπογραφή του Χρήστου Αθανασιάδη


Τα organic bistro nice n easy στο Κολωνάκι και την Κηφισιά, σας «ταξιδεύουν» κάθε Πέμπτη με  έθνικ πιάτα ημέρας ,στις «κουζίνες του κόσμου».


Κάθε μήνας και ένα διαφορετικό αφιέρωμα , κάθε Πέμπτη μια διαφορετική χώρα , μια διαφορετική περιοχή.


Για το μήνα Μάρτιο σας προσκαλούν  σε ένα γαστρονομικό ταξίδι στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.


Ο chef Χρίστος Αθανασιάδης και η ομάδα του μαγειρεύουν συνταγές από την Αργεντινή, το Μεξικό, τη Βραζιλία και το Περού και παντρεύουν τις ποιοτικές πρώτες ύλες και τα υψηλής αξίας προϊόντα της οργανικής κουζίνας των niceneasy με την πολυπολιτισμικότητα της λατινοαμερικάνικης γαστρονομίας.


Chorizoαπό την Αργεντινή, μεξικάνικες πικάντικες σπεσιαλιτέ με φασόλια και καλαμπόκι, tortillas και gorditas, μάνγκο, παπάγια, αβοκάντο, ανανά και άλλα εξωτικά φρούτα από τη χώρα της σάμπα τη Βραζιλία, αλλά και περίφημα περουβιανά πιάτα που βασίζονται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε φρέσκα και απλά προϊόντα, όπως το καλαμπόκι, η γλυκοπατάτα, η maca, τα φασόλια και η  κόκκινη πιπεριά σε μοναδικούς γαστρονομικούς συνδυασμούς, θα «ταξιδέψουν»  τους οπαδούς των έθνικ  γεύσεων.


Η κουζίνα των χωρών της Λατινικής Αμερικής συνδυάζει τις τοπικές παραδόσεις με τις αποικιακές επιρροές των Ιταλών των Ισπανών και των Πορτογάλων και τις αφρικανικές και ασιατικές επιδράσεις.


Πρώτος σταθμός την Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου η Αργεντινή, η χώρα του ταγκό και του ποδοσφαίρου, είναι η πρώτη που θα τιμήσουν τα niceneasy.


Η κουζίνα της Αργεντινής συνδυάζει την ευρωπαϊκή παράδοση με την ισπανική επιρροή και με τις παραδοσιακές κουζίνες των ιθαγενών που κατοικούν στη χώρα. Η parrillada και το asado, τα BBQ αποτελούν τρόπο ζωής για τους Αργεντίνους.


Στην επαρχία Mendoza, στα ανατολικά της χώρας, βρίσκεται το κέντρο παραγωγής κρασιού και ελαιολάδου, ένα τεράστιο εργαστήριο μαγειρικής και ντόπιας κουζίνας όπου χρησιμοποιούνται  γεωργικές πρώτες ύλες καθώς και τα pampas παραγωγής κρέατος.  Τα ποτάμια των Άνδεων δίνουν φρέσκο σολομό, ενώ στην Παταγονία, μπορεί κανείς να  βρει τις τελευταίες μορφές πραγματικά φυσικών και άγριων πρώτων υλών διατροφής στη Γη.


Το μενού των niceneasyγια την Αργεντινή θα περιλαμβάνει:


Argentinean Steak with Parsley Sauce/ Carne y Chimichurri

Ψητό μοσχαράκι με σάλτσα μυρωδικών του χειμώνα


Churrasco /ArgentineGrilledMeatMarinade

 Αργεντίνικο μοσχάρι μαρινάτο σε σούβλες


Asado De Tira /Argentinean Flanked Cut Ribs

Στηθοπλευρές μοσχαρίσιες σιγοψημένες σε κενό αέρος


Chapa Pork Tenderloin with Orange Confit and Burnt Sugar

Χοιρινές μπριζόλες μαύρου χοίρου ψημένες  με πορτοκάλι και μαύρη ζάχαρη


Matambre/ArgentinianStyleStuffedBeef

Γεμιστό μοσχαράκι με σπανάκι ,αυγό βραστό και λαχανικά



Organic Bistros Nice n Easy

Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, T: 210 3617201

Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά , T: 210 8082014