Νίκος Δασκαλάκης: Ιδιοκτήτης εταιρίας Delta force security

DASKALAKHS

Νίκος Δασκαλάκης: Ιδιοκτήτης εταιρίας Delta force security

Θα ήθελα να μου πείτε λίγα λόγια για το back round σας και πως επιλέξατε μια τέτοια είδους επιχείρηση.

Προέρχομαι από το χώρο της πολιτικής αεροπορίας, είμαι πιλότος και εκπαιδευτής πιλότου. Παλιός πρωταθλητής, βαλκανιονίκης στο άθλημα της κωπηλασίας και του καράτε. Το 1991 που γύρισα από την Αμερική, στην οποία σπούδασα για περίπου 6 χρόνια, ψάχνοντας που θα μπορούσα να επενδύσω με βάση τις γνώσεις μου, διάλεξα το χώρο της ιδιωτικής ασφάλειας που τον ήξερα καλά, καθώς στην Αμερική δούλευα ως σωματοφύλακας πολλών διασημοτήτων. Έτσι, δημιούργησα την Delta Force security, με έδρα τη Γλυφάδα, η οποία ήταν πραγματικά μια πολύ καινοτόμος ιδέα για τα δεδομένα της εποχής.


 

Τι ήταν αυτό που την έκανε να διαφοροποιείται σε σχέση με κάποιες άλλες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ασφάλειας που υπήρχαν;

Το background και οι γνώσεις, οι οποίες αποκτήθηκαν μέσω μιας πολύ μεγάλης διαδικασίας εκπαίδευσης σε πολλές διαφορετικές πόλεις του κόσμου και μεταφοράς τεχνογνωσίας από το εξωτερικό σε όλα τα επίπεδα. Δηλαδή, η Deta force security αξιοποιήθηκε σε συγκεκριμένους τομείς, όπως ήταν ο τομέας ασφάλειας των αεροδρομίων, καθώς ήταν η πρώτη εταιρεία η οποία εισάγαγε καινούριες καινοτόμες λύσεις στη φύλαξη και ασφάλεια των αεροδρομίων, η πρώτη εταιρεία που έκανε δημόσια συμβόλαια με την ολυμπιακή εταιρεία και με πολλές ιδιωτικές εταιρείες της εποχής του 1990.  Επίσης, αυτό το οποίο ήταν πολύ σημαντικό και μάλιστα γι’αυτό έχω βραβευθεί από τη διεθνή ένωση ασφάλειας αεροδρομίων το 1998 ως ο καλύτερος μάνατζερ σε θέματα ασφάλειας αεροπορικών εταιρειών, ήταν το θέμα της εκπαίδευσης των screamers (προσωπικό στο τσεκάρισμα των αποσκευών).


 

Άρα δεν προσφέρετε υπηρεσία ασφαλείας με το δικό σας ειδικευμένο προσωπικό, αλλά αναλαμβάνετε να εκπαιδεύσετε και προσωπικό.

Είμαστε ίσως, μία από τις μοναδικές εταιρείες στα βαλκάνια ή και στην Ευρώπη, που προσφέρει totals security solutions. Σε οτιδήποτε μας ζητήσει ο πελάτης μας, που μπορεί να είναι ιδιώτης, δημόσιο, μία ανώνυμος εταιρεία, ξένοι διπλωμάτες κ.α., σε οτιδήποτε μας ζητηθεί στον τομέα συστημάτων ασφαλείας του v.i.p. service (very important person), αλλά και στον τομέα της πληροφορίας ( intelligence ), μπορούμε πραγματικά να δώσουμε λύσεις, όπως επίσης και στο να δημιουργήσουμε εταιρείες που ασχολούνται με υπηρεσίες ασφάλειας. Τα τελευταία 3 χρόνια, μέσω του συστήματος των δικαιοπαρόχων, δημιουργούμε μικρές και μεγάλες εταιρείες, κυρίως στο εξωτερικό και εξάγουμε τις γνώσεις μας.


 

Θέλετε να μας είτε κάποιες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείστε;

Δραστηριοποιούμαστε σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων αλλά και στην Αγγλία, στη Σουηδία, στη Νορβηγία, στη Φινλανδία και σε πολλές χώρες της Αμερικής. Δημιουργούμε αυτή τη στιγμή υπηρεσίες ασφάλειας και στη Βραζιλία, εταιρείες οι οποίες φυλάσσουν πλοία σε ολόκληρο τον κόσμο.


 

H εταιρία αποτελείται από τη Delta force και την Anonymous Investigation

H Delta force είναι καθαρά security forces. Προσφέρουμε υπηρεσίες ασφάλειας και συστήματα ασφάλειας, παράλληλα με την εκπαίδευση σε φυσικά πρόσωπα, αλλά και σε χώρους δημοσίου ενδιαφέροντος, σε όλα τα επίπεδα. Η Anonymous Investigation ιδρύθηκε πριν 4 χρόνια, είναι θυγατρική της Delta Force και ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την πληροφορία. Για παράδειγμα μπορούμε ν’ αναλάβουμε ένα έργο του Υπουργείου Οικονομικών, που μας ζητά να βρούμε συγκεκριμένους χρεοφειλέτες δημοσίου, μπορούμε να βρούμε, για λογαριασμό πολυεθνικής εταιρείας, ποιοι καπηλεύονται τη μάρκα της και δημιουργούν «μαϊμού» προϊόντα. Αναλαμβάνουμε τη συζυγική απιστία, κληρονομικά, βρίσκουμε χαμένα πρόσωπα, χρεοφειλέτες ιδιωτικού ενδιαφέροντος κ.α. Βρίσκουμε αξιόπιστες λύσεις, από μια πολύ μεγάλη βαθμίδα πληροφοριών, σε ελληνικό και σε ξένο επίπεδο, σε οτιδήποτε νόμιμο μας ζητηθεί.


 

Ποια είναι η φιλοσοφία της εταιρεία σας, με την οποία ξεκινήσατε και συνεχίζετε;

Ησυχία, τάξη και ασφάλεια. Πρέπει να είσαι ήσυχος ως οικογενειάρχης, ως επιχειρηματίας, ως δημόσιο πρόσωπο, ως εισοδηματίας, ως απλός άνθρωπος. Όπως λέμε απλά, να κοιμάσαι ήσυχα για να είσαι εντάξει την επόμενη, να είναι όλα σε τάξη. Όταν σου πάρουν ένα αντικείμενο απ’ αυτά που είχες, χάνεις την τάξη σου. Και η ασφάλεια… Η ασφάλεια ίσως, είναι από τα σημαντικότερα θέματα στη ζωή μας, μετά από την υγεία μας. Πρέπει να είμαστε σε ασφαλές περιβάλλον και αυτό δεν είναι εύκολο. Γι αυτό και το 1996, ως αντιπρόεδρος του συνδέσμου των Ελληνικών Επιχειρήσεων Ασφαλείας και για μια τουλάχιστον 12ετία, έφερα το θεσμό της αδειοδότησης των εταιρειών και των εργαζομένων στις ελληνικές επιχειρήσεις ασφάλειας.


 

Για να έρθει κάποιος σε εσάς και να γίνει μέλος της delta force, τι απαιτείται;

Πρώτα απ’όλα να έχει καθαρό ποινικό μητρώο. Δεύτερον, να έχει ένα καλό σωματότυπο, είτε είναι άντρας είτε γυναίκα, γιατί εκπαιδεύουμαι και γυναίκες, τις οποίες τις κάνουμε αμαζόνες. Τρίτον, να έχει μια συγκεκριμένη ηλικία και να μπορεί να περάσει κάποια αθλητικά τεστ, έχοντας μια καλή φυσική κατάσταση. Από κει και πέρα τ’ αναλαμβάνουμε όλα εμείς. Θέλουμε zero time ανθρώπους για να τους διαμορφώσουμε, να μπορούμε να χτίσουμε πάνω στα δεδομένα τα δικά μας.


 

Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι  κάνει τον κόσμο να μην «εμπιστεύεται» το δημόσιο και την Ελληνική Αστυνομία και να εμπιστεύεται μια ιδιωτική εταιρεία;

Προσωπικά, αν είχα την οικονομική άνεση να διαλέξω μεταξύ ιδιωτικής και δημόσιας ασφάλειας, θα διάλεγα ιδιωτική. Γιατί δε θα ήθελα να έχω το «μάτι» του δημοσίου μέσα στις προσωπικές μου συζητήσεις. Ο ιδιώτης έχει εχεμύθεια. Δεν προσβάλω καμία κατάσταση, αλλά θέλω να βάλω ένα barrier μεταξύ της ιδιωτικής εταιρείας και της δημόσιας. Επίσης, τον ιδιώτη τον προσλαμβάνω και τον απολύω όποια ώρα θέλω, ενώ στο δημόσιο δε γίνεται αυτό, ακόμη και αν δεν είμαι ευχαριστημένος από την υπηρεσία του.


 

 Info

Αγγ. Μεταξά 15, Γλυφάδα

T: 211 1150518, 210 8948374, 694 5222160

Fax: 210 8947325

Email: info@deltaforce.gr/sales@deltaforce.gr

www.deltaforce.gr/ www.deltaforcesecurity.gr


 

  • Recent Posts

  • Categories

  • Meta