Ο Κωστάς Ντεμίρης, μας υποδέχεται στο ζαχαροπλαστείο Zuccherino

Ο Κώστας Ντεμίρης, ιδιοκτήτης των ζαχαροπλαστείων Zuccherino, μας μιλάει φυσικά για την μεγάλη του αγάπη την ζαχαροπλαστική.


Πότε ξεκίνησε η ενασχόληση σας με την ζαχαροπλαστική;
Ξεκίνησα να ασχολούμαι από πάρα πολύ μικρή ηλικία. Οι γονείς μου και συγκεκριμένα ο πατέρας μου, ασχολείται με τη ζαχαροπλαστική από 11 χρόνων και το πρώτο μας κατάστημα άνοιξε όταν εγώ ήμουν περίπου 10 χρόνων. Νιώθω ότι τα γλυκά υπήρχαν γύρω μου, ότι μεγάλωσα μέσα σε αυτά. Πρέπει να ήμουν 14 χρόνων όταν πλέον πήρα την απόφαση ότι αυτό που ήθελα είναι να γίνω ζαχαροπλάστης και να συνεχίσω αυτό που οι γονείς είχαν ξεκινήσει. Έμαθα πολλά δίπλα στον πατέρα μου και συνεχίζω ακόμα να μαθαίνω. Σήμερα είμαι στο χώρο περίπου 15 χρόνια και ασχολούμαι επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική και με τη μεγάλη μου αγάπη, το παγωτό.


Όταν ξεκινήσατε το Zuccherino, ποια ήταν η φιλοσοφία πάνω στην οποία στηριχτήκατε;
Το Zuccherinο ξεκίνησε από τους γονείς μου πριν από περίπου 30 χρόνια με το ζαχαροπλαστείο που έχουμε μέχρι και σήμερα στο Π.Φάληρο. Στόχος μας ήταν και είναι να προσφέρουμε καθημερινά στους πελάτες μας ξεχωριστές γεύσεις. Η υψηλή ποιότητα στις πρώτες ύλες που επιλέγουμε, τα αγνά υλικά που χρησιμοποιούμε, ο σεβασμός στην εκτέλεση των παραδοσιακών συνταγών αλλά και η συνεχής δημιουργία νέων γεύσεων είναι οι αρχές που ακολουθούμε πιστά όλα τα αυτά τα χρόνια.


Τι άλλαξε και τι παρέμεινε σταθερό από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πόρτες του;
Σταθερές έχουν μείνει οι αρχές που είχαμε από την πρώτη μέρα σαν επιχείρηση, ανοίγοντας το πρώτο μας κατάστημα. Επιλέγουμε καθημερινά με μεγάλη προσοχή όλες τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε. Σίγουρα υπάρχει εκσυγχρονισμός στον τρόπο παραγωγής των προϊόντων. Τα εργαστήριά μας έχουν εφοδιαστεί με νέα μηχανήματα αλλά όχι με έτοιμα προϊόντα. Και στα 3 μας καταστήματα όλα φτιάχνονται από το μηδέν, από τους ανθρώπους μας, με την ίδια αγάπη και μεράκι όπως και πριν από 30 χρόνια. Τα καταστήματά μας έχουν ανακαινιστεί ώστε να προσφέρουν ένα μοντέρνο περιβάλλον εξυπηρέτησης στους πελάτες μας, στις βιτρίνες μας έχουν προστεθεί νέες γεύσεις χωρίς όμως να λείπουν οι all time classic επιλογές που κάποιος πελάτης περιμένει να βρει σε ένα ζαχαροπλαστείο. Μέσα σε αυτό πλαίσιο έχουμε αλλάξει και εμείς, ώστε να μπορούμε να καλύψουμε αυτές τις νέες ανάγκες και να ακολουθούμε τις τάσεις στη ζαχαροπλαστική, χωρίς όμως να χάνουμε το παραδοσιακό στοιχείο που μας χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.


Εκτός από το να έρθει κάποιος στον χώρο σας και να αγοράσει γλυκά, τι άλλες υπηρεσίες προσφέρετε;
Στα 2 καταστήματά μας Gelato (Αγ. Αλεξάνδρου & Πλ. Ν.Σμύρνη) μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του ή το παγωτό, αλλά και τα διάσημα βαφλάκια μας ή ακόμα και να ενδώσει στον πειρασμό ενός μιλφέιγ με φρέσκες φράουλες. Επίσης, αναλαμβάνουμε και οργανώνουμε γευστικές λύσεις για όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις. Παιδικά πάρτυ, βαπτίσεις, γιορτές, δεξιώσεις, επαγγελματικά events. Προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία σε γλυκά και αλμυρά εδέσματα.


IN CATEFORY: FACES