Ο Λευτέρης Γεωργόπουλος και η μεγάλη στιγμή του cocktail bar “The Clumsies”

lelos

Ο Λευτέρης Γεωργόπουλος και η μεγάλη στιγμή του cocktail bar “The Clumsies”

O Λευτέρης Γεωργόπουλος, Συνιδιοκτήτης του cocktail bar “The Clumsies”, του “Theory bar & More” και της εταιρείας Barflies, μας μιλάει για το πώς αυτός και η υπόλοιπη ομάδα κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες λειτουργίας να αναδειχτεί το The Clumsies, ανάμεσα στα 50 καλύτερα bars του κόσμου.


Το The Clumsies πριν ακόμα ανοίξει τις πόρτες του είχε γίνει ήδη επιτυχία. Τι πιστεύετε ότι συνέβαλλε στο να γίνει μέσα σε λίγους μήνες ένα cocktail bar ορόσημο της νυχτερινής ζωής της Αθήνας;
Καταρχήν δεν μπορώ να πιστέψω πως κάποιο μαγαζί μπορεί να κάνει επιτυχία πριν καν ανοίξει. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως πιθανόν να είχε δημιουργηθεί ένας ντόρος γιατί θα συνεργαζόντουσαν 3 νέοι επιχειρηματίας με μια επιτυχία στην πλάτη τους (Theory Bar&More) με 2 από τους κορυφαίους bartender της Ελλάδας και όχι μόνο κατά την γνώμη μου. Η συνεργασία αυτή από μόνη της δημιούργησε αυτόν το ντόρο. Κάπως έτσι ενώθηκαν η επιχειρηματικότητα με την δημιουργία και γεννήθηκε μια νέα οικογένεια στο κέντρο της Αθηνάς με το όνομα ,The Clumsies. Αυτό νομίζω βγαίνει προς τα έξω και είναι ο βασικός λόγος της επιτυχίας.


Μέσα σε λίγο καιρό κερδίσατε μία θέση στα 4 καλύτερα νέα bars στον κόσμο στο Tales of cocktails αλλά και μία θέση στην λίστα “The World’s 50 best bars 2015”. Πώς αισθάνεστε για αυτό όλη η ομάδα του The Clumsies;
Πριν από περίπου ένα χρόνο συζητήσαμε σε ένα καφέ οι πέντε μας για πρώτη φορά και μας ρώτησε ο Βασίλης Κυρίτσης: «Εσάς θα σας ενδιαφέρει μια μέρα να μπούμε στα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου;» Όλοι μαζί απαντήσαμε πως ένας βασικός λόγος πέραν της επιχειρηματικότητας που θέλουμε να φτιάξουμε αυτό το μπαρ είναι η αγάπη μας για το καλό ποτό αλλά πάνω από όλα είναι το κοινό μας όνειρο! Να μπει το μαγαζί αυτό μια μέρα στα World’s 50 best bar. Πραγματικά το συναίσθημα όλων μας είναι μοναδικό, συγκίνηση. Είναι σαν να σου απονέμουν ένα χρυσό μετάλλιο για τους κόπους σου.


Ποια θεωρείτε ότι ήταν τα δυνατά σας χαρτιά που οδήγησαν σε αυτές τις επιτυχίες;
Τα δυνατά μας σημεία είναι πως εγώ, ο Θάνος και ο Γιώργος επενδύσαμε στο Νίκο Μπάκουλη και τον Βασίλη Κυρίτση και ακολουθήσαμε πίστα το πλάνο τους. Συνδυάσαμε τις ιδέες μας και το αποτέλεσμα ήρθε πολύ γρήγορα. Από τον πρώτο μήνα φέραμε στο The Clumsies ορισμένους από τους καλύτερους bartender του κόσμου και ξένους δημοσιογράφους για να γράψουν για το μαγαζί μας. Αυτό ήταν η αρχή για αυτή τη μεγάλη επιτυχία και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.


Πώς δημιουργήθηκε η ομάδα τόσο πίσω από την μπάρα όσο και μπροστά;
Η ομάδα μπροστά από την μπάρα αποτελείται από μια φιλία 20 ετών από τα σχολικά μας χρόνια που πριν από 3 χρόνια ενώθηκε σε μια επιχείρηση και δημιούργησε το Theory Bar&More. Είμαστε κάτι παραπάνω από αδέρφια με τον Γιώργο Καίσαρη και τον Θάνο Τσουνακα. Μέσα από την δουλειά γνωρίσαμε τον Βασίλη πρώτα και μετέπειτα τον Νίκο και είδαμε πως η φιλοσοφία μας για την δουλειά και το καλό ποτό ήταν ταυτόσημη. Έτσι μια μέρα ήρθα σε επαφή με τον Βασίλη και του είπα πως θέλουμε να ανοίξουμε ένα μαγαζί όλοι μαζι στο κέντρο με βασικό γνώμονα την ευγένεια, το καλό ποτό και την δημιουργικότητα.
Εμείς προτείναμε στα παιδιά αν δεν είχαν αντίρρηση να βάλουμε στην ομάδα του μπαρ κάποια παιδιά που ξέραμε πως πάνω απ όλα είναι καλοί χαρακτήρες όπως ο Δημήτρης Νταφοπουλος,Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου και η Κικη Φουντουκίδου. Τα παιδιά στην πορεία προσθέσανε στην ομάδα του μπαρ, τον Στέφανο Δραγανιδάκη, έναν από τους καλύτερους bartender της Ελλάδας και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η ομάδα του μπαρ.


Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που κάνει το The Clumsies τόσο ξεχωριστό;
Καταρχήν το The Clumsies στεγάζεται σε έναν πολυ ιστορικό χώρο του 1930, που ανακαινίσθηκε και πήρε την σημερινή του μορφή από τον Θάνο Τσουνάκα. Μοναδικό το The Clumsies το κάνουν οι άνθρωποι που δουλεύουν για εμάς, η αγάπη τους για την δουλειά αυτή,η καθημερινή έρευνα που κάνουν πάνω στα κοκτέιλ, η δημιουργικότητα τους και η ευγένεια τους.


Η αναγνώριση και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο ήρθε πολύ νωρίς; Ή ήταν κάτι που το περιμένατε δεδομένη της σκληρής δουλειάς και της εμπειρίας σας;
Η επιτυχία και η αναγνωρισιμότητα είναι η αλήθεια πως ήρθε πολύ γρήγορα αλλά σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Από τον πρώτο μήνα επενδύσαμε σε αυτό. Παράλληλα με την καθημερινή δουλειά για την σωστή λειτουργία του μαγαζιού ασχοληθήκαμε με την επικοινωνία μας με το εξωτερικό ενώ πριν καν ανοίξουμε φτιάξαμε την σελίδα μας www.theclumsies.gr και στο Facebook με την βοήθεια της Ελένης Σακαλη. Ολα αυτά ειναι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και στη εξάπλωση της φήμης σου.


Νιώθετε άγχος πλέον στο να διατηρήσετε αυτόν τον πήχη ψηλά, να μείνετε πιστοί στις απαιτήσεις του κοινού και των πελατών;
Εμείς νιώθουμε όλοι υπόχρεοι σε όσους μας στηρίζουν καθημερινά και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο την δουλειά που ξεκινήσαμε πριν 9 μήνες. Άγχος δεν υπάρχει γιατί τα βραβεία είναι για τα ράφια. Η ουσία στην δουλειά αυτή είναι η καθημερινή ενασχόληση με τον πελάτη και τις απαιτήσεις του ,το καλό προϊόν και η καλή εξυπηρέτηση. Μόνο αυτά μπορούν να μας κάνουν πετυχημένους και διαχρονικούς.


Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα του θεωρείτε ότι βάζει ο κάθε ένας στην επιχείρηση;
Κάτι που μας κάνει ξεχωριστούς είναι πως ο καθένας από τους 5 μας, έχει τον ρόλο του. Βέβαια αυτό που βάζουν όλοι και είναι κοινό είναι η εργατικότητα. Κάθε μέρα είμαστε όλοι στο μαγαζί 12 μήνες το χρόνο. Δεν μπλέκεται κανείς στα πόδια του άλλου γιατί υπάρχει αμέριστη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του καθενός. Αυτό δημιουργεί μια επιχειρηματική οικογένεια να λειτουργεί όσο καλύτερα γίνεται.


  • Recent Posts

  • Categories

  • Meta