Ο Σάββας Πούμπουρας μας συστήνει τον Τσάβι

Είναι από τους ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή που θα τους γνωρίσεις θέλεις να τον κάνεις φίλο σου. Που η ενέργεια, η δημιουργικότητα, η ευγένεια, η όρεξη για δουλειά, το ταλέντο ξεχωρίζουν και σε κάνουν να τον λατρέψεις ακόμα περισσότερο. Τον συνάντησα παρέα με το σκυλάκι του τον Τσάβι, ο οποίος είναι ένας σταρ από μόνος του και μιλήσαμε για το επιτυχημένο μαγαζί του Ipitou και την νέα τηλεοπτική εκπομπή που ετοιμάζει.

Συνέντευξη στην Κατερίνα Κωνσταντοπούλου, Φωτογραφία: Άγγελος Κοζαδίνος


Είστε ένας από τους ιδιοκτήτες του καινούριου αλλά ήδη πολύ πετυχημένου bar Ipitou. Πώς προέκυψε η ιδέα;
Στο παρελθόν έχω κάνει και άλλες επιχειρηματικές κινήσεις στον ίδιο ή παρόμοιο τομέα. Εδώ και δύο μήνες ασχολούμαι επαγγελματικά με το Ipitou. Το είχα στο μυαλό μου πάντα σαν concept, ήθελα ένα μικρό ευρωπαϊκό bistro. Μαζί με τον Γιάννη και τον Ανδρέα που φτιάξαμε το μαγαζί, θέλαμε τα ίδια πράγματα και διασκεδάσαμε πολύ φτιάχνοντάς το.


Γιατί θεωρείτε πως ξεχώρισε;
Σίγουρα είναι σημαντική η τοποθεσία γιατί το κέντρο αρχίζει να ανεβαίνει πάλι, είναι γειτονιά, πεζόδρομος, έχει αυτό το ευρωπαϊκό άρωμα. Είναι μαγαζί με προσωπικότητα.


Τηλεοπτικά αυτή την περίοδο ετοιμάζετε κάτι;
Ετοιμάζω κάτι το οποίο θα βγει τον Γενάρη. Θα κάνω μια ταξιδιωτική εκπομπή στον ΣΚΑΪ.


Είναι η πρώτη φορά που κάνετε ταξιδιωτική εκπομπή;
Το είχα στο μυαλό μου καιρό ως πρότζεκτ. Αλλά η περίοδος τότε, που μόλις είχε ξεκινήσει η μεγάλη οικονομική κρίση και στα media, δεν μου επέτρεψε να υλοποιήσω την ιδέα μου.


Όταν σας έγινε η πρόταση το φοβήθηκατε επειδή ήταν κάτι διαφορετικό από αυτά που είχατε κάνει μέχρι τώρα;
Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό. Είναι υπέροχες οι φάρσες, μου αρέσει το concept με την κρυφή κάμερα, απλά ήταν καιρός να κάνω κάτι καινούριο τηλεοπτικά.


Υπάρχουν παραγωγές του εξωτερικού που θα θέλατε να τις φέρετε στην Ελλάδα;
Έχω βρει ήδη concept το οποίο θα κάνω με παραγωγή δική μου. Αλλά δεν θα γίνει σύντομα, το ετοιμάζω στο μυαλό μου και θα γίνει σίγουρα στο μέλλον.


Μου είπατε πως ο Τσάβι μπήκε στη ζωή σας μέσω ενός άλλου ατόμου. Κατά πόσο μπορείτε να πείτε ότι άλλαξε η ζωή σας από τη στιγμή που μπήκε ένα κατοικίδιο;
Είχα γάτες, χάμστερ, αλλά κάθε φορά που έφευγαν από τη ζωή ή έπρεπε να το αποχωριστώ, έλεγα πως είναι η τελευταία φορά. Είναι ευθύνη το κατοικίδιο και θεωρώ ότι για να έχεις πρέπει να διαθέτεις χρόνο. Έχω έρθει σε αντιπαράθεση με πολύ κόσμο οι οποίοι δουλεύουν 15 ώρες την ημέρα και το σκυλί μένει μόνο του στο σπίτι. Εγώ με τον Τσάβι δεθήκαμε σιγά-σιγά επειδή ήμουν πιο κοντά με τις γάτες, αλλά τελικά είναι πολύ υπάκουος και ωραίος τύπος, κάνουμε πολλή παρέα, έχει τρομερή αντίληψη.


Πιστεύετε πως οι Έλληνες ως λαός είμαστε συνειδητοποιημένοι όσον αφορά τα κατοικίδιά μας;
Ξέρεις ότι υπάρχουν πολλοί που το παίρνουν, το βαριούνται, το δίνουν. Νομίζω ότι ακόμα είμαστε 50-50 σε αυτή τη νοοτροπία. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μαζεύουν ακαθαρσίες κι αν το θίξεις το θέμα μπορεί να τσακωθείς κιόλας. Άλλοι έχουν συνείδηση, άλλοι δεν έχουν.


Θα πέρνατε για κατοικίδιο κάποιο αδέσποτο;
Όλα τα γατιά που είχα στο παρελθόν ήταν αδέσποτα, δεν είχα αγοράσει γατί ποτέ. Είναι τόσα γατάκια και σκυλάκια εκεί έξω που θέλουν φροντίδα, γιατί να πας να αγοράσεις;


Τι πιστεύετε πως πρέπει να γίνει με τα αδέσποτα;
Τα αδέσποτα σίγουρα δεν είναι ωραίο να κυκλοφορούν στο δρόμο. Εμένα πρόσφατα που επιτέθηκαν δύο ενώ οδηγούσα τη μηχανή και με έπιασαν από το πόδι, με τράβηξαν και έπεσα. Δεν φταίνε τα σκυλιά, φταίνε αυτοί που τα παρατάνε, δεν υπάρχει και από τους δήμους ένας έλεγχος να τα στειρώνουν να μη γεννάνε.


Θα ασχολιόσασταν με την υποκριτική;
Μου έκαναν μια πρόταση και συμμετείχα σε μια κινηματογραφική ταινία που βγαίνει τον Ιανουάριο, «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης». Το έκανα γιατί μου άρεσε η ιδέα του guest σε μια ταινία. Δεν θέλω να γίνω ηθοποιός, δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο αν προκύψει.


Τι σας αρέσει να κάνετε τον ελεύθερό σας χρόνο;
Μου αρέσουν οι βόλτες με τη μηχανή μου. Παίρνω τον Τσάβι και κάνουμε ατέλειωτες βόλτες. Επίσης μου αρέσει να διαβάζω και να κάνω ταξίδια.


IN CATEFORY: FACES