Ο Θάνος Κριμπούρας, bar manager του Ark, μας προτείνει καλοκαιρινά cocktails

Ο Θάνος Κριμπούρας, bar manager του Ark, μας μιλάει για την συνεργασία του με τον Όμιλο Παπαθεοχάρη και μας προτείνει καλοκαιρινά cocktails.


Πότε ήταν η στιγμή που είπες μέσα σου «Θέλω να γίνω bartender και να ασχοληθώ με το τομέα του bar»;
Έχω ξεκινήσει να εργάζομαι στον χώρο της εστίασης από τα 15 ως σερβιτόρος. Έβλεπα από τότε ότι πίσω από την μπάρα γινόταν κάτι διαφορετικό, κάτι ιδιαίτερο και στα 18 μου είπα ότι θέλω και εγώ να μπώ πίσω από το μπαρ και να δημιουργήσω.


Σε βρίσκουμε πίσω από την μπάρα του Ark. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία και πώς πιστεύεις ότι σε εκφράζει ως bartender το συγκεκριμένο μαγαζί;
Η συνεργασία μου με τον Όμιλο Παπαθεοχάρη ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια όπου είχα το πόστο του bar manager στο Balux. Όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την δημιουργία του Ark, μου πρότειναν να μεταπηδήσω εδώ και δέχτηκα με χαρά. Το μαγαζί και η τοποθεσία είναι πολύ όμορφα και σε εμπνέουν να δημιουργήσεις. Είναι ένα μαγαζί όπου το πελατολόγιο είναι ευρύ και όλων των ηλικιών και πρέπει να μπορείς να τους «πιάσεις» όλους. Και αυτό για εμάς είναι πρόκληση και μας αρέσει που έχουμε καταφέρει να εκπαιδεύσουμε σε τόσο λίγο καιρό το κοινό μας να πίνει κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.


Διάβασα στο press release την φράση «Ο Θάνος Κριμπούρας και ο Τεό Σπυρόπουλος σερβίρουν πειραγμένα κλασσικά αγαπημένα cocktails με ελληνικά συστατικά»… Θέλεις να μας εξηγήσεις λίγο την φιλοσοφία πάνω στην οποία δημιουργήθηκε ο κατάλογος;
Από την αρχή της δημιουργία του Ark ο κ. Παπαθεοχάρης ήθελε σε όλους τους τομείς και στην κουζίνα και στο μπαρ να χρησιμοποιούνται και να κυριαρχούν τα ελληνικά προϊόντα. Σκεφτόμασταν λοιπόν έναν τρόπο με τον Τεό, έτσι ώστε να κυριαρχούν τα ελληνικά προϊόντα αλλά να βγούν και ωραία ποτά, γιατί μόνο με ελληνικά προϊόντα δεν θα μπορούσαμε να φτιάξουμε τα cocktail έτσι όπως θα θέλαμε να είναι στον κατάλογο. Και έτσι σκεφτήκαμε να πάρουμε τα κλασικά αγαπημένα cocktails, όπως Mai Tai, Zombie και όποια συστατικά μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με ελληνικά προϊόντα.


Πώς είναι η συνεργασία με τον Τεό Σπυρόπουλο;
Το Τεό τον ξέρω χρόνια, έχουμε ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν και είμαστε και φίλοι. Συνεργαζόμαστε πολύ καλά και μαθαίνουμε συνεχώς ο ένας από τον άλλον.


Πρότεινε μας ένα καλοκαιρινό cocktail από τον κατάλογο.
Κάτι ελαφρύ και εύγεστο, ιδανικό για το καλοκαίρι είναι η Sangrita με μαύρο ρούμι, κόκκινο κρασί από ελληνικούς αμπελώνες και blend από εσπεριδοειδή και μπαχαρικά.


Το δικό σου αγαπημένο cocktail από τον κατάλογο πιο είναι;
Το Jalisco mule. Είναι ένα γλυκόξινο cocktail με βάση την τεκίλα, gingerbeer και passionfruit.
Ως bartender πώς θα μπορούσες να σε χαρακτηρίσεις;
Στην δουλειά είμαι πιο «στημένος», πειθαρχημένος και τελειομανής ενώ στην προσωπική μου ζωή είμαι πιο χαλαρός και ήρεμος. Ως barman θεωρώ ότι έχω πολλά να δώσω γιατί μου αρέσει να ψάχνομαι και να δημιουργώ πάντα κάτι ιδιαίτερο και κανιούργιο.


IN CATEFORY: FACES