Ολικό… lifting για τη Chanel στο Άμστερνταμ!

Ο οίκος Chanel προχώρησε σε µια ριζοσπαστική κίνηση, ανανεώνοντας πλήρως το κατάστηµά του στο Άµστερνταµ και το αποτέλεσµα συζητιέται όχι µόνο στους χώρους της µόδας και της αρχιτεκτονικής, αλλά και από στόµα σε στόµα!


Τελικά, όπως λέει η παροιµία, «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίµια, πρέπει και να φαίνεται και τίµια»! Αυτό ταιριάζει γάντι µε το ανακαινισµένο κατάστηµα του οίκου Chanel στο Άµστερνταµ. Γιατί; ∆ιότι τα ρούχα Chanel, που είναι διεθνώς συνώνυµα µε την κοµψότητα και την υψηλή ραπτική, δεν µπορούσαν να αντιπροσωπεύονται σε ένα κατάστηµα που να µην είναι εξίσου κοµψό, αλλά και πρωτοποριακό!


MVRDV-.-Crystal-Houses-Chanel-Flagship-Store-.-Amsterdam-1


a707b844248747.580d233e0fc42


Crystal-Facade-CHANEL-Amsterdam-Flagship-Store-by-MRDV-Yellowtrace-07


Τα τούβλα της πρόσοψης κατασκευάστηκαν στη Βενετία, µία πόλη που φηµίζεται για την τέχνη του γυαλιού!


Το… lifting στο κατάστηµα ανέλαβε το ολλανδικό αρχιτεκτονικό γραφείο MVRDV. Το σκεπτικό τους ήταν το εξής: Το design πρέπει να δώσει λύση στην απώλεια του τοπικού χαρακτήρα στους εµπορικούς δρόµους ανά τον κόσµο. Τι σηµαίνει αυτό; Ότι απλούστατα, οι µεγάλοι εµπορικοί δρόµοι σε όλον τον κόσµο δεν παρουσιάζουν πια καµιά πρωτοτυπία, κανένα µαγαζί δεν ξεχωρίζει από το διπλανό του. Η οµάδα MVRDV αναζητούσε µια ιδέα που να «παντρεύει» τον παραδοσιακό χαρακτήρα των προσόψεων στο σηµείο που βρίσκεται το κατάστηµα µε µια πρωτοποριακή και µοντέρνα ιδέα! Και τη βρήκε! Αντικατέστησε σχεδόν όλη την πρόσοψη µε  διαφανή τούβλα από ειδικό γυαλί, custom made στη Βενετία, η οποία φηµίζεται για τις γυάλινες δηµιουργίες της! Έτσι, η πρόσοψη απέκτησε µια φουτουριστική όψη, χωρίς όµως να διαταράσσεται ο παραδοσιακός της χαρακτήρας!
Οι φωτογραφίες είναι απλώς εκπληκτικές! Το γυαλί προσθέτει έξτρα λάµψη και glamour, όπως ταιριάζει σε ένα κατάστηµα Chanel και το κάνει να ξεχωρίζει από µακριά! Η αρχιτεκτονική κυριολεκτικά συνάντησε τη µόδα!


3c008c44248747.580d233e110c3


mvrdv-creates-a-crystal-house-for-chanels-new-amsterdam-flagship-3


Εάν η Coco Chanel ζούσε, θα ήταν σίγουρα πολύ ευχαριστημένη με το νέο κατάστημα του Άμστερνταμ και οι φωτογραφίες είναι τα απόλυτα πειστήρια περί αυτού!


crystal-houses-chanel-store-amsterdam-glass-bricks-mvrdv_dezeen_936_3