Olla Mykonos…More than a kitchen

The Magic in your plate

 

Μεσογειακή δημιουργική κουζίνα με την υπογραφή του executive chef Κων/νου Κωστόπουλου, ξεκινάει το ταξίδι από τα πρώτα ορεκτικά με πολλά αρώματα όπως μαστέλο Χίου με πούδρα παντζαριού, λικέρ μαστίχας και μοσχολέμονο, μιλφέιγ καπνιστού σολωμού με μπισκότο παρμεζάνας, κρέμα γιαουρτιού και λάδι βασιλικού, μικρός μουσακάς γαρίδας με μπεσαμέλ αστακού και τραγανό πράσο.
Δροσερές σαλάτες όπως φύλλα red chart, bull bland, ρόκα, μοσχαράκι γάλακτος, ψητά νεκταρίνια και διπλή sauce από πετιμεζι και γιαούρτι .Σιγομαγειρεμένο κότσι αρνιού σε κρασί Barolo, γκρεμολάτα ριζότο με κρόκο Κοζάνης και γραβιέρα Κρήτης… Yellow fin tuna σε κρουστά εσπεριδοειδών, τραγανή σαλάτα από πατάτα νέας γης, παντζάρι και αέρα από σχοινόπρασο .

 

Τα πιάτα ημέρας είναι μια καθημερινή έκπληξη και κάπου εκεί έρχεται και η έμπνευση του chef για μηλόπιτα σε τραγανό φύλλο τορτίγιας και το μιλφειγ με κρόκο Κοζάνης καραμελωμένα φύλλα και σκόνη σοκολάτας.
Ακολουθώντας την μεσογειακή αύρα της κουζίνας, το μπαρ του Olla δεν θα μπορούσε να υστερεί σε δημιουργικές γεύσεις. Συνταγές κλασικών cocktail συνδυάζονται με μεσογειακές απολαύσεις αποκαλύπτοντας δροσερά κοκτέιλ που ικανοποιούν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο. Ο bartender Βασίλειος Δερβίσης, έχοντας στην διάθεση του την δροσιά του βασιλικού και του αγγουριού,  το άρωμα του περγαμόντου και του τριαντάφυλλου, την μοναδικότητα της μαστίχας και του ροζ γκρέιπφρουτ, την πικάντικη γεύση της τζιτζιμπύρας έχει ως αποστολή την  καλύτερη δυνατή απολαυσή σας.

 

The executive chef Konstantinos Kostopoulos signs and describes with Mediterranean cuisine, the journey begins from the appetizers with a variety of aroma such as mastelo cheese from Chios with beetroot powder, mastic liqueur and lime, Smoked salmon Mille -Feuille with parmesan biscuit, creamy yogurt and basil oil, Small shrimp mousaka with lobster béchamel and leek . Fresh salad such as red charts leaves, bull bland,  arugula with mini veal fillets, roasted nectarines and a rich sauce of molasses and yogurt. Slowly cooked lamb shank in Barolo wine, Gremolata risotto with saffron and Cretan graviera cheese… yellow fin tuna in citrus fruits crust with crunchy salad of  baby potatoes and beetroots and chive air. The daily special are everyday surprise. The curtain falls with the chef ‘s inspiration, crunchy apple pie in tortilla wrap and the Mille-Feuille with saffron crunchy pastry leaves and chocolate powder.

 

Following the Mediterranean aura from the cuisine, Olla’s bar lagging of creative flavours, a combination   from the classic cocktail recipes with Mediterranean delight revealing breezy cocktails that will satisfy every demanding palate. Olla’s bartender Vasileios  Dervisis uses cucumbers freshness, the frequent of bergamot, basil and roses, the uniqueness of mastic and almonds, tangerines and pink grapefruit pleasure, the spiciness of ginger beer is  a  mission for your best enjoyment.

 

Μητροπόλεως, Χώρα (απέναντι από την Αγία Παρασκευή) – Mitropoleos St., Chora,(opposite the church of Agia Paraskevi), T: (+30) 2289 077177, www.olla-mykonos.gr

 

IN CATEFORY: MYKONOS