Πατήστε… γερά στα πόδια σας με τα προϊόντα Menthogel

Ο χειµώνας είναι η πιο απαιτητική εποχή για τα πόδια, καθώς είναι κλεισµένα σε κάλτσες και παπούτσια, µε έντονη δραστηριότητα όλη τη µέρα. Για τους περισσότερους ανθρώπους τα πόδια και τα πέλµατα δεν αποτελούν προτεραιότητα υγείας. Και όµως! Τα πόδια σας είναι το στήριγµα της υγεία σας! Για να συνειδητοποιήσουµε τη σηµασία της υγείας των ποδιών θα πρέπει να θυµόµαστε πάντα πως εκεί συγκεντρώνεται το ένα τέταρτο των οστών όλου του σώµατος, περίπου 33 αρθρώσεις, 100 τένοντες, µύες και σύνδεσµοι, πολλά νεύρα και φλέβες που καταλήγουν µέχρι την καρδιά, τη σπονδυλική στήλη και τον εγκέφαλο. Εάν, λοιπόν, δεν τα φροντίσετε σωστά, δε θα σας στηρίζουν! Η Menthogel σας παρέχει µια ολοκληρωµένη σειρά από προϊόντα που θα φροντίσουν τα πόδια σας για να τα απολαµβάνετε όλο το χρόνο και να πατάτε γερά σε αυτά! Οι ειδικοί της Menthogel σας δίνουν πολύτιµες συµβουλές για το πώς µπορείτε να τα φροντίσετε!


Αφεθείτε στη φροντίδα των ειδικών!

Η Ποδολόγος-Ποδοθεραπεύτρια Τέτα Καµπουρέλη εξηγεί: Το πόδι µας καλύπτεται από ένα παχύ στρώµα δέρµατος και µυών για να προστατεύεται από τα δάχτυλα ως τη φτέρνα. Είναι το πέλµα του ποδιού και προστατεύει το πόδι από τους κραδασµούς που προκαλούνται από το περπάτηµα, το τζόκινγκ ή το τρέξιµο και από άλλες σωµατικές δραστηριότητες που περιλαµβάνουν το επαναλαµβανόµενο χτύπηµα των ποδιών µας πάνω σε σκληρή επιφάνεια. Με αυτού του είδους τη χρήση, οι φλεγµονές και τα τραβήγµατα είναι κάτι συνηθισµένο και φέρουν την ονοµασία πελµατιαία απονευρωσίτιδα. Τα πιο συνηθισµένα συµπτώµατα αυτής της πάθησης είναι πόνος στη φτέρνα ή στο πέλµα που µπορεί να γίνει οξύς. Μπορεί να παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια της ηµέρας και να µειώνεται κατά την ανάπαυση. Μερικές φορές ο πόνος αυτός επεκτείνεται στα δάχτυλα των ποδιών. Μπορεί να εµφανιστεί πρήξιµο ή φλεγµονή στη φτέρνα.


Τι πρέπει να κάνετε; Χρησιµοποιείτε καθηµερινά τα ειδικά επιθέµατα «Υποπτέρνιοι Πάτοι (1/2)» από υδρογέλη της Menthogel, που ανακουφίζουν τους πάσχοντες από πελµατιαία απονευρωσίτιδα από τον πόνο στην φτέρνα και  στο πέλµα. Ταυτόχρονα προσφέρουν προστασία  από την πίεση που δέχεται η φτέρνα, µειώνουν τα φορτία και τους κραδασµούς που µεταφέρονται στο µετατάρσιο, τις αρθρώσεις, τη µέση και την σπονδυλική στήλη.


MENTHOGEL


Στις περιπτώσεις που ο πόνος είναι έντονος και στο µετατάρσιο κάτω από τα δάκτυλα, ενδείκνυται συµπληρωµατικά η χρήση των ειδικών αντικραδασµικών επιθεµάτων «Προστατευτικά Μεταταρσίου» από υδρογέλη της Menthogel  που προσφέρουν προστασία από την πίεση και την τριβή που δέχεται το µετατάρσιο και ταυτόχρονα ανακουφίζουν από τον πόνο.


Η Yogi δασκάλα Σίσσυ  Φραγκιαδάκη (The Social Yogis Project, Αθήνα) προτείνει την επαφή των γυµνών ποδιών πάντοτε µε το έδαφος, καθώς χαρίζει άµεση ανακούφιση και ευεξία σε όλο το σώµα. Η πλάτη ξαναβρίσκει την στάση της και η καµάρα του πέλµατος αποκαθίσταται. Η ενέργειά µας ρέει και η κυκλοφορία στο σώµα διεγείρεται περισσότερο. Επίσης, τα πέλµατα πρέπει να πατούν σε όλα τα σηµεία εκτός από την κάµαρα έτσι ώστε να µοιράζεται το βάρος του σώµατος και να αποφεύγονται οι υπερεκτάσεις των γονάτων.


Τι να κάνετε πριν ή µετά τη yoga: Τονωτικό Ποδόλουτρο µε Άρνικα και µέντα και αµέσως µετά επάλειψη των ποδιών µε Gel Άρνικα της Menthogel. Η άρνικα µε την αντι-οιδηµατική δράση καταπραΰνει από τους πόνους και ταυτόχρονα δρα µυοχαλαρωτικά µε αποτέλεσµα να κάνει τα πέλµατα να µαλακώνουν και να απλώνονται καλύτερα στο έδαφος. Το εκχύλισµα µέντας που περιέχουν το Ποδόλουτρο και το Gel Άρνικα τονώνουν και ανακουφίζουν τα πρησµένα πόδια, φρεσκάρουν ευχάριστα τα πόδια προσφέροντας αίσθηση δροσιάς και ανακούφισης.


Ο Εργοφυσιολόγος-Φυσικοθεραπευτής του Κέντρου Ορθοπεδικών & Αθλητικών κακώσεων, Athens Rehab center, Πάρις Τσοµπάνογλου συµβουλεύει: Τα τακούνια των υποδηµάτων πρέπει να είναι 2 έως 5 πόντους το πολύ, ώστε να στηρίζεται σωστά το σώµα, ακόµη και για χρήση κάθε µέρα. Αυτό που επιβάλλεται είναι οι συχνές διατάσεις στα δάχτυλα και στις γάµπες, το βράδυ όταν επιστρέφουµε στο σπίτι.


Τι πρέπει να κάνετε; Καθηµερινή χρήση µέσα στα υποδήµατα των ειδικών αντικραδασµικών επιθεµάτων «Πατάκια Μεταταρσίου» από υδρογέλη της Menthogel που τοποθετούνται εσωτερικά σε όλα τα παπούτσια και στις γόβες. Απορροφούν  τους κραδασµούς και παράλληλα προστατεύουν το µετατάρσιο από την πίεση και την τριβή.


Επίσημος Διανομέας Ελλάδας – Κύπρου Menthogel Greece,

Αρετής 75, Γλυφάδα

Τ: 210.6777800,

FB: Menthogel Greece

https://menthogel.gr

info@menthogel.gr


IN CATEFORY: BEST CHOICES , HEALTH