PINELO guide: The 6 essential beauty tips!

Η περιποίηση των άκρων είναι μία διαδικασία απαραίτητη, όχι μόνο για να είμαστε όμορφες και λαμπερές, αλλά και για την υγεία των νυχιών μας. Η γλυκύτατη ιδιοκτήτρια του beauty spot Pinelo στη Γλυφάδα, μας υποδέχεται στον όμορφο χώρο της και μας λύνει όλες τις απορίες σχετικά με τη φροντίδα των άκρων μας.


Η Τζωρτζίνα Χατζημπούγια θα σας παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες και τις πιο χρήσιμες συμβουλές.


Πόσο συχνά «επιτρέπεται» να κάνουμε ημιμόνιμο χρώμα, έτσι ώστε να μην επιβαρύνουμε τα νύχια μας;
Η εφαρμογή του ημιμόνιμου χρώματος μπορεί να γίνει δύο με τρεις φορές συνεχόμενα. Μετά την τρίτη φορά καλό είναι να γίνεται προληπτικά ένα διάλειμμα μιας εβδομάδας πριν την επόμενη εφαρμογή. Φυσικά, η συχνότητα εφαρμογής του ημιμόνιμου εξαρτάται κι από τα ίδια τα νύχια. Αυτό σημαίνει ότι κάποια νύχια που είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και σκληρά από τη φύση τους αντέχουν και περισσότερες φορές την εφαρμογή του ημιμόνιμου χρώματος. Αντίθετα, κάποια πιο ευαίσθητα νύχια, ίσως να θέλουν πιο συχνό “διάλειμμα” απ’ αυτό. Το πιο σημαντικό, είναι ο τρόπος αφαίρεσής του. Δεν ξεφλουδίζουμε τα νύχια, γιατί κάτι τέτοιο καταστρέφει την επιφάνειά τους, τα αφυδατώνει και τα κάνει αδύναμα. Η μέθοδος με το καθαρό ασετόν σε βαμβάκι και αλουμινόχαρτο είναι και η ασφαλέστερη. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε πάντα σε συνεννόηση με την τεχνίτρια που μας έχει αναλάβει και φροντίζουμε τα νύχια μας ανάλογα με τις ανάγκες τους κάθε φορά.


Πόσο καιρό να αφήνουμε τα νύχια μας χωρίς μανό, έτσι ώστε να «ξεκουραστούν»;
3-4 μέρες το μήνα, ώστε να περιορίσουμε όσο περισσότερο γίνεται τη φθορά τους.


Πολλές φορές τα νύχια μας χάνουν την καθαρότητά τους και κιτρινίζουν. Τι μπορούμε να κάνουμε για να τα προστατέψουμε;
Το πιο βασικό είναι η πρόληψη. Γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε βερνίκια καλής ποιότητας και οπωσδήποτε την ειδική βάση η οποία προστατεύει το νύχι από τις χρωστικές ουσίες των χρωμάτων. Επίσης, πρέπει να αφαιρούμε το χρώμα μια φορά τη βδομάδα για να αφήνουμε τα νύχια ελεύθερα να αναπνέουν απ’ όλη τους την επιφάνεια. Ως θεραπεία βουτήξτε τα σε χυμό λεμονιού, καθώς βοηθάει πολύ στην ενυδάτωση και τη θρέψη των νυχιών η βιταμίνη Ε. Επίσης, το αμυγδαλέλαιο όπως και κάποιες θεραπείες που μπορούν να βελτιώσουν την όψη των νυχιών.


Ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις όσον αφορά το χρώμα, αλλά και το σχήμα στα νύχια;
Το πιο in σχήμα και φέτος παραμένει το κοντό, τετράγωνο με στρογγυλεμένες άκρες (squoval) και ακολουθεί με ιδιαίτερη πέραση το μακρύ αμυγδαλωτό (almond). Χρώματα όπως baby pink, baby blue, λιλά, απαλό κίτρινο και φυστικί είναι το απόλυτο trend της εποχής. Δε λείπουν, βέβαια, ποτέ και οι κρεμώδεις nude αποχρώσεις.


Πώς μπορούμε να προστατέψουμε τα νύχια μας από τους μύκητες;
Πρέπει τα νύχια των ποδιών να είναι πάντα κοντά και σωστά κομμένα. Επίσης, πρέπει να φροντίζουμε το δέρμα ανάμεσα στα δάχτυλα του ποδιού σκουπίζοντας την περιοχή αυτή πάρα πολύ καλά μετά από κάθε επαφή με το νερό, γιατί είναι πολύ πιθανό ν’ αναπτυχθεί εκεί κάποιος μύκητας, διότι το δέρμα δεν αναπνέει καλά. Είναι καλό ν’ αποφεύγουμε το περπάτημα με γυμνά πόδια σε δημόσιους χώρους, τα λιμνάζοντα νερά και τα πλαστικά παπούτσια. Φροντίζουμε αν φοράμε κλειστά παπούτσια ν’ αλλάζουμε συχνά βαμβακερές κάλτσες. Προσοχή χρειάζεται κατά την περιποίησή σας, είτε στο σπίτι είτε σε κάποιο επαγγελματικό χώρο, καθώς πρέπει να χρησιμοποιούνται άλλα εργαλεία στα υγιή νύχια κι άλλα εργαλεία στα νύχια με μύκητα για την αποφυγή της μετάδοσής του. Προληπτικά, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις ειδικές κρέμες ή και σπρέι για την εφίδρωση.


Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε μανικιούρ-πεντικιούρ για να διατηρούμε την υγεία των άκρων μας;
Μια φορά το μήνα ανεξαρτήτως εποχής για την περιποίηση των ποδιών μας, ενώ τα χέρια χρειάζεται να τα φροντίσουμε τουλάχιστον δυο φορές το μήνα. Για όσους αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, όπως πχ είσφρυση του νυχιού (όταν η άκρη του νυχιού αναπτύσσεται μέσα στο δέρμα), είναι απαραίτητο να κάνουν ένα δεύτερο πεντικιούρ μέσα στο μήνα.


PLUS

Αποκτήστε ελκυστικό βλέμμα με τα εξτένσιον βλεφαρίδας που θα σας προτείνουν.


Βασ. Γεωργίου Β’9, Γλυφάδα

Τ: 210 8949551

FB: Pinelo nail bar

email: info@pinelonailbar.gr