Reeza: Το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Rocabella Mykonos υπογράφει ο chef Γκίκας Ξενάκης

Με ένα νέο, πλήρως ανανεωμένο εστιατόριο υποδέχεται τη φετινή σεζόν το boutique ξενοδοχείο RocabellaMykonos, μέλος των RocabellaHotels, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Το όνομά του, Reeza.


Το ρίζωμα, το σύμπλεγμα δηλαδή των ριζών, ως έννοια παραπέμπει σε εικόνες, εμπειρίες, μνήμες και συναισθήματα, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στη συνολική φιλοσοφία του εστιατορίου, αλλά και της μαγειρικής του ταλαντούχου chef Γκίκα Ξενάκη που μας συστήνεται φέτος μέσα από ένα άκρως δημιουργικό μενού μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.


Η ρίζα όμως, ως «πηγή», είναι εξίσου κομβική, με τις πρώτες ύλες να ταξιδεύουν από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, συμβάλλονταςκαθοριστικά σε μια εμπνευσμένη γαστρονομική εμπειρία που μυεί τον επισκέπτη με τον πλέον δημιουργικό τρόπο στη νέα γενιά της ελληνική κουζίνας.


Ο γοητευτικός χώρος του εστιατορίου Reeza (εντός του ξενοδοχείου RocabellaMykonos), ακολουθώντας το minimaldesignτου ξενοδοχείου, αγαπά τις γήινες αποχρώσεις, προσφέρει άπλετες δόσεις Αιγαίου με ανεπανάληπτη θέα στη Χώρα, τη γειτονική Δήλο και τη Ρήνεια, και αναμένεται να γίνει το γευστικό meetingpointτου φετινού καλοκαιριού.


Με σημείο αναφοράς την ελληνική κουλτούρα  και τις παραδοσιακές συνταγές μέσα από μοντέρνα δημιουργική οπτική, το μενού υπογράφει και επιμελείται ο γνωστός για τη «συναισθηματική» μαγειρική του chef Γκίκας Ξενάκης του αθηναϊκού εστιατορίου Aleria.


Signatureπιάτα όπως, το ριζότο με ψητά τοματίνια, κρέμα φέτας και ζελέ δυόσμου, οι μαριναρισμένες σαρδέλες συνοδευμένες από κινόα με κολοκυθάκι, ταραμοσαλάτα με παντζάρι και αυγοτάραχο, και τα κανελόνια «παστίτσιο» γεμιστό με μοσχαράκι και μανιτάρια, σάλτσα από αρσενικό Νάξου και τρούφα, καθιστούν πρωταγωνιστές τις γνήσιες ελληνικές γεύσεις που παντρεύονται αρμονικά με τη δημιουργικότητα.


Η γευστική εμπειρία στο Reezaδεν σταματά στο φαγητό. Η ενημερωμένη winelistπου τιμά τον ελληνικό αμπελώνα και η μοναδική cocktaillistπου φέρει την υπογραφή του ευρηματικού Βασίλη Κυρίτση, ολοκληρώνουν μια εμπειρία εξαιρετικής απόλαυσης.


Το εστιατόριο τα μεσημέρια ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία με ένα comfortμενού ιδανικό για το lunchbreakσας, ενώ το βραβευμένο ελληνικό πρωινό του ξενοδοχείου υποδέχεται τη σεζόν ανανεωμένο, με ποικίλες προτάσεις που αναμένεται να κλέψουν την παράσταση για ακόμα μια χρόνια.


Φέτος, η γεύση συναντά τη Reezaτης στο ανανεωμένο εστιατόριο του RocabellaMykonos, ελάχιστα λεπτά από τη Χώρα της Μυκόνου και σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.


Περισσότερες πληροφορίες
www.rocabella-hotel-mykonos.com