Salty bag: Η νέα συλλογή αποτελεί ύμνο στο ελληνικό καλοκαίρι

Η Salty Bag παρουσιάζει τις νέες της συλλογές S/S & A/W ‘15

Αντλώντας έμπνευση από τις ελληνικές θάλασσες, τις διάσημες παραλίες των νησιών μας και φυσικά την ιστιοπλοΐα, η Salty Bag παρουσιάζει για τις σεζόν Spring/Summer ΄15 και Autumn/Winter ‘15 δυο νέες και δυο ανανεωμένες σειρές, που έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό τα ιδιαίτερα υλικά, όπως το δέρμα και τις μπρούτζινες λεπτομέρειες, καθώς και τις φόδρες από ανακυκλώσιμα υλικά. Πλέον, για το καλοκαίρι οι αγαπημένες σειρές “Classic” και “R2R” ανανεώνονται ενώ νέα εμφάνιση πραγματοποιεί η σειρά “Psarou” , ενώ για τις χειμωνιάτικες βόλτες η σειρά “Boops Boops” σίγουρα θα ξεχωρίσει, πάντα με πρωταγωνιστές τα upcycled ιστιοπλοϊκά πανιά, οι ιστορίες των οποίων βρίσκονται μέσα σε κάθε Salty Bag.


SS ΄15
The Classic Series
Με πηγή έμπνευσης τη διαχρονική φινέτσα των κλασσικών ιστιοπλοϊκών, η ‘Classic’ αποτελεί την πρώτη και πλέον χαρακτηριστική σειρά της Salty Bag. Τα χρώματα των σκαφών ενσωματώνονται στα μοντέλα της σειράς, με το δέρμα, τα λευκά πανιά και τις μπρούτζινες λεπτομέρειες να αναπαριστούν τα χαρακτηριστικά στοιχεία ενός κλασσικού ιστιοπλοϊκού, δίνοντας έτσι μια νότα διαχρονικής κομψότητας σε κάθε τσάντα – που από φέτος συμπληρώνονται με περισσότερα χρώματα από το λαμπερό ελληνικό καλοκαίρι.


Psarou
Η σειρά ‘Psarou’ αποτελεί ένα φόρο τιμής στη διάσημη ανά το κόσμο παραλία της Μυκόνου, που χαρακτηρίζεται από τη λιτή ομορφιά του τοπίου της. Τα μοντέλα της ‘Psarou’ χαρακτηρίζονται από τη μινιμαλιστική κομψότητά τους, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η μεταξοτυπία ενός άκρως ελληνικού ψαριού, του σκουμπριού, πάνω σε χαρακτηριστικά, επαναχρησιμοποιημένα ιστιοπλοικά πανιά της Salty Bag. Η κλασσική μεσογειακή ομορφιά απεικονίζεται μέσα από το συνδυασμό του δέρματος από τη Τοσκάνη και των ιδιαίτερων κουμπωμάτων με τις φίνες μεταξοτυπίες.


The R2R Series
Η σειρά R2R εμπλουτίστηκε με νέα κομμάτια σε μικρά και μεγάλα μεγέθη. Μια μολυβοθήκη, ένας κομψός φάκελος και η απαραίτητη μικρή duffel bag συμπληρώνουν τα κλασικά κομμάτια της σειράς, συγχρονισμένα πάντα με την χρωματική παλέτα της. Η σειρά R2R είναι εμπνευσμένη από τις ελληνικές θάλασσες και σχεδιασμένη για βόλτες τόσο στην πόλη όσο και στην θάλασσα.
AW ‘15


Boops Boops
Η σειρά ‘Boops Boops’ πήρε τη παιχνιδιάρικη ονομασία της από το γνωστό ψάρι γόπα (boops boops στα λατινικά) που βρίσκεται στη Μεσόγειο. Ο συνδυασμός του δέρματος και του χρωματιστού nylon πανιού δίνει έμφαση στις αντιθέσεις, ενώ οι έντονες αποχρώσεις αποπνέουν έναν αέρα αισιοδοξίας.


Η Salty Bag, που έγινε γνωστή για τη συλλογή και μεταποίηση χρησιμοποιημένων ιστιοπλοϊκών πανιών και τη περιβαλλοντική συνείδηση της, έχει συμπεριλάβει στη νέα της συλλογή Spring/Summer ’15, τσάντες από up cycled υλικά που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν σε μοντέλα επόμενης σεζόν, όπως οι φόδρες από Climatex. Έτσι, μπορεί κανείς να επιστρέψει τη Salty Bag του η οποία θα μεταποιηθεί, ενώ ο ίδιος κερδίζει και έκπτωση 15% – 40% για αγορές μέσω του site της Salty Bag για ένα χρόνο. Δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στις περιβαλλοντικές αξίες της εταιρίας, τα booklets που συνοδεύουν το κάθε μοντέλο, αναγράφοντας την ιστορία της ονομασίας τους αλλά και τη προέλευση του κάθε πανιού, παράγονται πλέον αποκλειστικά από ανακυκλώσιμο χαρτί εγκεκριμένο από το FSC (Forest Stewardship Council).


Μπαίνοντας αισίως στον 3ο χρόνο ζωής της, η Salty Bag πιστή στους στόχους και στο όραμα της, όχι μόνο συνεχίζει να αναπτύσσει το δίκτυο πωλήσεων της, στο οποίο περιλαμβάνονται πλέον και τα πολυκαταστήματα Attica (City Link, Golden Hall, The Mall Athens, Τσιμισκή, Mediterranean Cosmos) καθώς και διάφορα corners σε προορισμούς ανα την Ελλάδα, (Σύμη, Χαλκιδικη, Κρήτη), αλλά ταυτόχρονα είναι και σε διαρκή αναζήτηση νέων προκλήσεων για τη δημιουργία νέων μοντέλων, στηρίζοντας αθλητές και αγώνες ιστιοπλοΐας. Επόμενος στόχος για το 2015 είναι η επέκταση του δικτύου πωλήσεων εκτός από το e-shop και σε πολλά σημεία στο εξωτερικό αλλά και η περισυλλογή ακόμη μεγαλύτερου όγκου πανιών, μέσω της τοποθέτησης νέων κάδων ανακύκλωσης , σε μαρίνες ανά την Ελλάδα.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα http://www.facebook.com/Saltybag & για παραγγελίες το e-shop www.saltybag.com ή με e-mail στο orders@saltybag.com