Σπύρος Κερκύρας: “Η Bar Solutions έρχεται να εξελίξει τις μέχρι τώρα υπηρεσίες bar”

Ο Σπύρος Κερκύρας είναι ο ειδήμων σε ό,τι αφορά το Bar γι’ αυτό άλλωστε και είναι ένας από τους ιδιοκτήτες της Bar Solutions και μέτοχος στο Hide & Seek restaurant cocktail bar και Bookali cocktail bar! Από την οργάνωση μιας επιχείρησης μέχρι την εκπαίδευση των υπαλλήλων, η Bar Solutions και ο Σπύρος Κερκύρας είναι οι ειδικοί για να μας δώσουν συμβουλές αλλά και να χαράξουν το δρόμο για την “τέχνη” του bar.


Πώς «γεννήθηκε» η ιδέα της δημιουργίας της εταιρείας Bar Solutions;
Το 2004 υπήρξα συνιδρυτής της πρώτης εταιρίας που παρείχε υπηρεσίες οργάνωσης επαγγελματικών και ιδιωτικών εκδηλώσεων με εξειδίκευση στο κομμάτι του Bar. To 2011 και κλείνοντας ο κύκλος συνεργασίας μου με την συγκεκριμένη εταιρία, δημιουργώ την Bar Solutions “Train & Entertain”. Με πολυετή πλέον εμπειρία και βαθιά γνώση του αντικειμένου η Bar Solutions έρχεται να εξελίξει τις μέχρι τότε υπηρεσίες με απόλυτο επαγγελματισμό, νέες και φρέσκες ιδέες, εξειδικευμένο εξοπλισμό και έχοντας ως συνεργάτες επαγγελματίες του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό φυσικά με απώτερο σκοπό την τελειοποίηση των εν λόγω επαγγελματικών υπηρεσιών (mobile bar services).


Ένας κλάδος της εταιρείας είναι και το Bar consulting. Σε ποιους απευθύνεται η δραστηριότητα αυτή και σε τι αποσκοπεί;
Το bar Consulting είναι οι επαγγελματικές υπηρεσίες οργάνωσης και σωστής  λειτουργίας μιας επιχείρησης που δραστηριοποιείται στο χώρο του μπαρ. Η συγκεκριμένη υπηρεσία απευθύνεται σε ξενοδοχεία ή ομίλους επιχειρήσεων bar, Restaurant-bars, cocktail bars και γενικότερα σε κάθε επιχείρηση που ενδιαφέρεται να εισάγει ή να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της γύρω από το bar. Η εξειδικευμένη ομάδα της Bar Solutions  αναλαμβάνει την οργάνωση και τη εύρυθμη λειτουργία ενός bar, δημιουργώντας cocktail & spirit list, μελετώντας & σχεδιάζοντας επαγγελματικές εγκαταστάσεις bar, εκπαιδεύοντας άρτια το προσωπικό (bartenders, service maids, barbacks, maitre) και προτείνοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό (από σκεύη, ποτήρια, μηχανήματα, bar stations) ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.


Ποιο το εύρος τον εκδηλώσεων που αναλαμβάνετε και ποιες οι υπηρεσίες που προσφέρετε;
Αναλαμβάνουμε από εταιρικές εκδηλώσεις, όπως (εγκαίνια καταστημάτων – εταιριών, λανσαρίσματα προϊόντων, συναυλιακές εκδηλώσεις, συνέδρια, coffee breaks, team buildings, bar consulting) και κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως (private parties, πάρτυ γάμου και βάπτισης, beach parties, party σε σκάφη) σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε όπως προαναφέραμε είναι Βar Consulting, Βar Μanagement, Διαχείριση και Οργάνωση επαγγελματικών και κοινωνικών εκδηλώσεων με εξειδίκευση στο bar, εκπαίδευση προσωπικού.


Γνωρίζω ότι έχετε αναλάβει την οργάνωση εκδηλώσεων για πολύ μεγάλα brands σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως Jose Cuervo, L’Oreal, Coca Cola, Apple, Amita Motion, Grey Goose, Lipton, Bacardi, Juicy Cuture, Diageo world class, Veuve clicquot, Dsquared, Armani, ABB, Panas Group, Nespresso, Όμιλος Folli Follie και η λίστα συνεχίζεται… Ποια είναι τα στοιχεία που έχουν κάνει εταιρείες-παγκόσμιους κολοσσούς να σας εμπιστευτούν;
Στην Bar Solutions πιστεύουμε πως η κάθε εταιρία που μας εμπιστεύεται είναι ξεχωριστή και για αυτό προσπαθούμε να προσφέρουμε καινοτόμες ιδέες προσαρμοσμένες  πάντα στις ανάγκες του κάθε μας πελάτη. Από τη στιγμή που θα κατανοήσουμε τις πραγματικές ανάγκες της κάθε εταιρίας προσαρμοζόμαστε πλήρως, προτείνοντας τις καλύτερες ιδέες, με συνέπεια, αποτελεσματικότητα, πάντα εντός των προθεσμιών έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο την επιτυχία και την άψογη εξυπηρέτηση.


Μία άλλη δραστηριότητα σας είναι και η οργάνωση ιδιωτικών parties για σημαντικές προσωπικότητες του εγχώριου αλλά και διεθνούς στερεώματος. Μπορείτε να μας αποκαλύψετε κάποια ονόματα που σας έχουν εμπιστευτεί;
Η Bar Solutions διαθέτει ένα πολύ πλούσιο πελατολόγιο το όποιο αποτελείται από μεγάλους ομίλους εταιριών, επιχειρηματίες ενέργειας, εφοπλιστές, πολυεθνικές εταιρίες αλλά και σχεδιαστές μόδας όπως Dsquared2 & Armani, ηθοποιοί, άνθρωποι της ελληνικής και παγκόσμιας show biz όπως και κάτοικοι εξωτερικού οι οποίοι επιλέγουν σαν χώρα προορισμού για την οργάνωση του γάμου τους ή της εκδήλωσης τους  την Ελλάδα. Φυσικά υπάρχουν και ιδιώτες οι οποίοι επιλέγουν και εμπιστεύονται την εταιρία μας για την οργάνωση των εκδηλώσεων του!


Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας δραστηριοποιήστε; Η δυναμική της εταιρείας επεκτείνεται και σε πόλεις του εξωτερικού;
Σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας ανεξάρτητα από το πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η μετάβαση σε αυτές αλλά και όχι μόνο. Αλλά και σε πόλεις του εξωτερικού, όπως Βενετία, Bodrum, Κωνσταντινούπολη, Yalikavak (πολυτελές θέρετρο στα παράλια της Τουρκίας), Λεμεσσό , Λευκωσία κ.α


Μέσα από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια τι γνώσεις και εμπειρία θα αποκομίσει ο εκπαιδευόμενος bartender;
Θα διευρύνει τις γνώσεις του γύρω από τα αποστάγματα, θα εξελίξει τις ικανότητες του όσον αφορά το χειρισμό του επαγγελματικού εξοπλισμού αλλά και σερβιρίσματος, θα αναπτύξει τεχνικές πώλησης, customer service, οργάνωση χρόνου, σωστή διαχείριση πρώτων υλών, πάγου, συνταγές κλασικών cocktail αλλά και δυνατότητα πειραματικών διαδικασιών και νέων τεχνικών ώστε να δημιουργήσουν και τις δικές τους συνταγές.


IN CATEFORY: CREATIONS , FACES