The Guide to Modern Dating

Με την τεχνολογία να έχει «εισχωρήσει» σε κάθε πλευρά της καθημερινότητας, αλλά και της ζωής μας και με τους ρυθμούς της σύγχρονης εποχής, είναι πολύ λογικό να έχουν αλλάξει και οι κανόνες του dating. Πάμε να δούμε πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε για να μην είμαστε out of date, μεταφορικά και κυριολεκτικά.


Dress to success

Συμβουλή νούμερο ένα για όλους τους singles και κυρίως για τις γυναίκες. Όπου και να πάτε ότι ώρα και να είναι, ποτέ μη βγαίνετε απεριποίητοι έξω από το σπίτι. Ακόμα και στο περίπτερο -που λέει ο λόγος- ή για ένα χαλαρό ποτάκι ή φαγητό μόνο με τους φίλους σας, να έχετε πάντα στο νου σας ότι ποτέ δεν ξέρετε πότε θα παρουσιαστεί η ευκαιρία και φυσικά πρέπει να σας βρει καλοντυμένους ή έστω χωρίς τη φόρμα που φοράτε στο σπίτι για να κάνετε δουλειές.


DatingSelfie


Ανοίξτε τους ορίζοντές σας…

Αν αναρωτιέστε γιατί δε γνωρίζετε κανέναν καινούριο άνθρωπο τον τελευταίο καιρό και δεν κάνετε ενδιαφέρουσες γνωριμίες που μπορεί να προκύψουν σε κάτι περισσότερο, τότε ίσως, πρέπει ν’ ανοίξετε τον κοινωνικό σας κύκλο και ν’ αρχίσετε δραστηριότητες που θα σας δώσουν τη δυνατότητα να γνωρίσετε νέο κόσμο. Για παράδειγμα, πηγαίνετε για ποτό σε μέρη που μέχρι τώρα δεν είχατε ξαναπάει και όχι στα συνηθισμένα στέκια σας, δεχτείτε την πρόσκληση ενός φίλου για να πάτε μαζί του στο εταιρικό event της δουλειάς του, πηγαίνετε στο barbeque party του νέου συναδέλφου σας και γενικά βγείτε από τις συνήθειές σας.


annoying-couple-social-media


Choose the app

Μην αναλώνεστε σε πάρα πολλά dating applications ή σε site γνωριμιών. Θα καταλήξετε να μιλάτε με πολλά άτομα πολλές ώρες, να βγαίνετε πολλά ανούσια ραντεβού, ενώ καλό είναι να βρείτε 2-3 applications ή site που θα «συχνάζουν» που σέβονται πιο πολύ την ιδιωτικότητα, που είναι πιο συγκεκριμένα και private όσον αφορά τους χρήστες. Για παράδειγμα υπάρχουν applications που αναφέρονται μόνο σε μεγαλοστελέχη εταιρειών και παραμένει «μυστικό» στους δικούς τους κύκλους μόνο. Αν ψάχνετε για κάτι σοβαρό, καλό είναι ν’ ανακαλύψετε και τα αντίστοιχα sites.


Pick the right place

Αν φτάσετε στο σημείο να βγείτε πλέον ραντεβού, καλό είναι όταν προσπαθείτε ν’ αποφασίσετε που να πάτε για το πρώτο σας ραντεβού να λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι θα πρέπει να βρείτε ένα μέρος που να μπορείτε να μιλάτε, να έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε ο ένας τον άλλον και να περάσετε ένα όμορφο και χαλαρό βράδυ. Έχετε τους φίλους σας για να πάτε στα στέκια σας ή για να τα σπάσετε μέχρι το πρωί. Στο πρώτο ραντεβού θα πρέπει να δείξετε στον άλλον ότι πραγματικά ενδιαφέρεστε για κάτι παραπάνω και το μέρος θα συντελέσει σε αυτό.


o-DATING-facebook


“Like”… take it easy

Πλέον οι περισσότερες γνωριμίες γίνονται μέσω facebook. Οι πιο πολλοί από εμάς έχουν βγει ραντεβού έστω και μία φορά με κάποιον ή κάποια που έχουν γνωρίσει στο facebook. Γι’ αυτό λοιπόν, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στο πώς θα «συμπεριφερθείτε» διαδικτυακά, έτσι ώστε να μην τρομοκρατήσετε τον ενδιαφερόμενο. Όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο… τόσο τα Like στις φωτογραφίες του, όσο και τα σχόλια σε κάτι που μπορεί να του ποστάρουν οι φίλοι του ή οι φίλες της. Η γραμμή του «σου δείχνω ενδιαφέρον» με «παρακολουθώ κάθε σου κίνηση» είναι πολύ λεπτή και είναι πολύ εύκολο να ξεπεραστεί, όταν φτάνεις στο σημείο να μην αφήνεις ούτε ένα emoticon που έχει ποστάρει στη μακρινή του ξαδέρφη, χωρίς να έχεις κάνει Like.


Women-Social-Media


Dare to ask

Μη διστάσετε στο ραντεβού να βγείτε από τα συνηθισμένα πλαίσια των ερωτήσεων για να γνωριστείτε. Όλοι έχουμε βγει ραντεβού και έχουμε βαρεθεί τις ερωτήσεις τύπου που δουλεύεις, τι κάνεις τον ελεύθερο σου χρόνο, που σπούδασες κλπ. Καλό είναι να τα ξέρεις και αυτά για έναν άνθρωπο που σε ενδιαφέρει αλλά αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά και να κρατήσεις ενδιαφέρουσα την συζήτησή σας, τότε τόλμησε να κάνεις ερωτήσεις έξω από τα συνηθισμένα. Όπως για παράδειγμα, πότε ήταν η τελευταία φορά που έκλαψε και γιατί; Αν θα μετακόμιζε αύριο κιόλας σε μία άγνωστη χώρα χωρίς να ξέρει κανέναν. Και πολλά άλλα που θα θέλατε να ρωτούσατε, αλλά πάντα θεωρούσατε ότι ο άλλος μπορεί να τσαντιστεί.


Breaking up & social relationship

Παλιά, μετά από ένα χωρισμό, το μόνο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να μην πηγαίνουμε στα μέρη που συχνάζαμε μαζί ή τα στέκια του/της πρώην. Πλέον, όταν χωρίζουμε ακόμα και αν δεν τον συναντάμε κατά πρόσωπο, τον/την «συναντάμε» στο διαδίκτυο και στα social media. Ό,τι και να κάνουμε, πάντοτε θα πέφτουμε επάνω σε ένα post του ή μια φωτογραφία του. Αυτό που μπορείτε να κάνετε αρχικά, αν έχετε χωρίσει φιλικά και δε θέλετε να τον/την σβήσετε από τα social media σας, είναι να κάνετε έναν επαναπροσδιορισμό της ιντερνετικής σας σχέσης. Δηλαδή σβήστε τις κοινές σας φωτογραφίες, αλλάξτε το relationship status και χρησιμοποιήστε κάποιες εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να γίνει πιο ανώδυνος ο χωρισμός. Για παράδειγμα, το Eternal Sunshine, θα «κρύψει» για όσο διάστημα χρειάζεστε τα ιντερνετικά του/της ίχνη καθώς μπλοκάρει τις αναφορές που μπορεί να σας ενημερώσουν για τις δραστηριότητές του/της στα social media. Ενώ μία άλλη εφαρμογή το Designated Dealer, θα σας «σταματήσει» από να τον/την καλέσετε στη μία το βράδυ για να της/του πείτε πόσο σας λείπει.


Keep up with the rules

Όταν βγείτε ραντεβού υπάρχουν κάποιοι κλασικοί κανόνες για το τι δεν πρέπει να κάνεις και πρέπει να τους ακολουθήσεις… Μην πιείς πολύ, μην τον/την στήσεις πολύ και μη μιλάς συνέχεια για δουλειά!


valentines-online-dating


Be prepared

Και αν δεν πάει καλά το ραντεβού τι γίνεται; Υπάρχουν πολλές φορές που από την πρώτη στιγμή, από τα πρώτα λεπτά, καταλαβαίνεις ότι δεν ταιριάζετε ή ακόμα χειρότερα, ότι κάτι δεν πηγαίνει και πολύ καλά με τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου. Η τεχνολογία είναι εδώ και πάλι να σε σώσει. Υπάρχουν applications τα οποία έχουν αυτοματοποιημένα μηνύματα για όλες τις περιστάσεις, για να μπορέσετε να το στείλετε όποτε θέλετε σε όποιον θέλετε, χωρίς να σας πάρει καν χαμπάρι. Έτσι, πολύ εύκολα, μπορείτε να στείλετε σε ένα φίλο «Κάλεσε με σε μία ώρα, οπωσδήποτε». Αρκεί ένα απλό πάτημα του κουμπιού…


Keep your options open

Το ότι βγήκατε ένα ραντεβού με κάποιον και πήγε καλά την πρώτη φορά δε σημαίνει ότι πρέπει ν’ αρχίσετε να θεωρείτε ότι είστε μαζί και ζευγάρι. Ακόμα και άλλα 2-3 ραντεβού να βγείτε, αν ο τρόπος που γνωριστήκατε είναι μέσω ενός dating site ή αντίστοιχο application, τότε σημαίνει ότι δεν είστε η μοναδική ή ο μοναδικός που έχει βγει ή βγαίνει ραντεβού. Οπότε, μέχρι να δείτε και εσείς και αυτός ότι όντως θέλετε να είστε μαζί, μην σταματήσετε να βγαίνετε ραντεβού, καθώς σίγουρα κάνει το ίδιο και αυτός ή αυτή. Μετά τα 5 ραντεβού είναι ένας καλός αριθμός για να θέσετε το ερώτημα του αν θα συνεχίσετε να βγαίνετε ραντεβού ή όχι.


IN CATEFORY: CULTURE