The power people: 5 σημαντικές προσωπικότητες μας μιλούν για τις αναμνήσεις τους!

THE POWER PEOPLE

The power people: 5 σημαντικές προσωπικότητες μας μιλούν για τις αναμνήσεις τους!

Ίδιες ερωτήσεις, διαφορετικές απαντήσεις! Προσωπικότητες σηµαντικές, άνθρωποι διαφορετικοί µεταξύ τους, αλλά µε κοινές ανησυχίες.


Γιώργος Μπανταδάκης

Hθοποιός (Daddy Cool)


17098315_10212204166918259_5815942295795546117_n


Ποια είναι η πιο έντονη παιδική σου ανάµνηση;

Η πιο έντονη παιδική ανάµνηση είναι οι ατελείωτες ώρες παιχνιδιού στην πλατεία απέναντι από το σπίτι µου τα καλοκαίρια, από νωρίς το απόγευµα µέχρι αργά το βράδυ. Τα χρόνια εκείνα που τα παιδιά ακόµα είχαµε τη χαρά να τρέχουµε έξω και να µη µαζευόµαστε ποτέ στο σπίτι.


 

Τι είναι αυτό που δε θα ξεχάσεις ποτέ;

∆ε θα ξεχάσω ποτέ τις στιγµές που ένιωσα την πραγµατική αγάπη. Την αγάπη σε κάθε της µορφή. Αγάπη από την οικογένεια, από φίλους, από έρωτες, από το κοινό. Η εκδήλωση της αγάπης είναι πάντα κάτι µεγαλειώδες.


 

Ποια ανάµνηση σε κάνει να συγκινείσαι;

Συγκινούµαι πάντα όταν θυµάµαι τις καταπληκτικές δουλειές που κάναµε στο θέατρο µε το Μιχάλη Κουκουλοµµάτη, που δυστυχώς δεν είναι πια µαζί µας και την καλλιτεχνική µας εταιρεία «Παρών». ∆ουλειές που αγαπήθηκαν και γέµισαν τις αίθουσες. Ήταν 9 χρόνια απόλυτης δηµιουργίας, που δε θα ξεχάσω ποτέ.


Βάσω Σωτηρίου

Iδρύτρια της εταιρείας δηµοσίων σχέσεων: Βάσω Σωτηρίου-WeWill

 


sotiriou


Ποια είναι η πιο έντονη παιδική σου ανάµνηση;

Την πρώτη φορά που έκανα ελεύθερο κάµπινγκ σε ηλικία 7 ετών µε τις αδερφές µου ,10 και 12 ετών. Οι γονείς µας έρχονταν κάθε ΣΚ λόγω δουλειάς. Μαγεύτηκα από την ελευθερία που ένιωθα, την ευθύνη για το φαγητό και την έλλειψη ευθύνης ταυτόχρονα, τον άφθονο χρόνο, τη χαρά. Η µοναδική αίσθηση της διαχείρισης του εαυτού µου!


 

Τι είναι αυτό που δε θα ξεχάσεις ποτέ;

Χειµωνιάτικο µεσηµέρι. Η µαµά µε παίρνει µαζί της (9 ετών) στην πολυκατοικία που χτίζαµε. Ανεβαίνουµε µε τα πόδια στον 4 όροφο. Καθόµαστε σε αυτοσχέδιο σκαµνάκι από τούβλα. Βγάζει ένα πορτοκάλι για να το µοιραστούµε. Η ζέστη του ήλιου στα πρόσωπά µας, η µυρωδιά του πορτοκαλιού, το ξεγλίστρηµα από το µεσηµεριανό ύπνο, η αίσθηση της µαµάς.


 

Ποια ανάµνηση σε κάνει να συγκινείσαι;

Στο µαιευτήριο. Ο γιος µου µόλις 24 ωρών. Σε µια ώρα αλλάζαµε χρονιά. Στη χιλιετία του 2000. Ήθελα στην αλλαγή του χρόνου να είναι ξύπνιος, να του ευχηθώ. 12 παρά 5 ανοίγει τα µάτια. Τον σηκώνω και πάµε στην µπαλκονόπορτα. Εγώ, εκείνος και ο µπαµπάς του βλέπουµε τα βεγγαλικά από το Λυκαβηττό. Είµαστε οι 3 µας.


Γιώργος Σκροµπόλας

∆ιευθυντής zappit.gr-Travel Editor


14100489_10153650839646216_1827221022891702562_n


Ποια είναι η πιο έντονη παιδική σου ανάµνηση;

Οι παιδικές αναµνήσεις είναι άπειρες για να καταφέρω να ξεχωρίσω µόνο µία. Θα έλεγα ότι τα καλοκαίρια χαράχτηκαν πιο έντονα στο κεφάλι µου. Από τα ατέλειωτα παιχνίδια στη γειτονιά, που ούτε το σκοτάδι δεν µπορούσε να διακόψει µερικές φορές, ως τις αναρίθµητες βουτιές στη θάλασσα, όλα έχουν αποκτήσει µόνιµη θέση στα εγκεφαλικά µου κύτταρα. Και βέβαια, αυτός ο µαγικός ήχος των τζιτζικιών το µεσηµέρι.


 

Τι είναι αυτό που δε θα ξεχάσεις ποτέ;

Πολλά πράγµατα δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ. Συνήθως, όλες τις πρώτες µέρες κάπου: σχολείο, στρατό, δουλειά. Ωστόσο, τα ταξίδια είναι αυτά που καταλαµβάνουν περισσότερο χώρο στο µνηµονικό. Την πρωτιά διεκδικούν: η πρώτη επίσκεψη στην Οία της Σαντορίνης και το Land’s End στην Κορνουάλη. Τόσο διαφορετικές και ταυτόχρονα τόσο µαγικές τοποθεσίες. Τις κρατάς µαζί σου για πάντα!


 

Ποια ανάµνηση σε κάνει να συγκινείσαι;

Οι αναµνήσεις που µε κάνουν να συγκινούµαι έχουν να κάνουν συνήθως µε τα κοντινά µου πρόσωπα. Ας πούµε, δε θα ξεχάσω ποτέ τον οικογενειακό αποχαιρετισµό όταν τέλειωσα το σχολείο κι έπρεπε να αφήσω την ασφαλή «φωλιά» του σπιτιού για να έρθω στην Αθήνα. Από τα πιο υγρά και θλιµµένα βλέµµατα που θυµάµαι.


Κατερίνα Μανωλαράκη

Stylist, δηµοσιογράφος µόδας και co-owner του brand Pareaki (www.pareaki.com.gr)


d-fine-2


 

Ποια είναι η πιο έντονη παιδική σου ανάµνηση;

Πραγµατικά δυσκολεύοµαι πολύ να αποµονώσω µόνο µια. Μεγάλωσα σε µια πολύ δεµένη οικογένεια, µε πολλές ευτυχισµένες στιγµές. Σε ένα σπίτι µε γλέντια, τραπέζια, τραγούδια και σχεδόν καθηµερινές συναθροίσεις φίλων. Αλλά αν θα έπρεπε να αποµονώσω µόνο µια, τότε θα έλεγα πως αυτή είναι η µυρωδιά της κρέµας από το γαλακτοµπούρεκο της γιαγιάς. Το κατσαρόλι µε την κρέµα έβγαινε στο περβάζι του παραθύρου της κουζίνας, για να κρυώσει γρήγορα και να γίνει το γλυκό και εγώ περίµενα υποµονετικά να τελειώσει η διαδικασία για να µου επιτραπεί να καθαρίσω µε το δάχτυλο τα τοιχώµατα του σκεύους από τα γλυκά υπολείµµατα.


 

Τι είναι αυτό που δε θα ξεχάσεις ποτέ;

Την πρώτη ηµέρα στο νηπιαγωγείο. Το περίεργο συναίσθηµα που ταλανιζόταν µεταξύ της περιέργειας και του φόβου. Τις τάξεις που µου φάνταζαν τεράστιες. Τη µυρωδιά της ποδιάς µου…. Ακόµη και τώρα, αν κλείσω για λίγο τα µάτια, µπορώ να την επαναφέρω τόσο ζωντανή στις αισθήσεις µου.


 

Ποια ανάµνηση σε κάνει να συγκινείσαι;

Φυσικά, η στιγµή που άκουσα το κλάµα της κόρης µου. Όταν γίνεσαι µαµά (όσο τετριµµένο κι αν ακούγεται αυτό) δεν υπάρχει τίποτα που να σε συγκινεί περισσότερο από τη στιγµή που «συστήνεσαι» µε το παιδί σου.


Τάσος Αντωνίου

Food blogger (www.mamapeinao.gr), συγγραφέας


tassos


Ποια είναι η πιο έντονη παιδική σου ανάµνηση;

Σίγουρα τα µπάρµπεκιου που κάναµε στο εξοχικό µας µε τον πατέρα µου. Θυµάµαι µε κάθε λεπτοµέρεια όλα τα µυστικά για το ψήσιµο, τις φτερούγες που τσιµπολογούσαµε κάθε τόσο, το άγχος µήπως δε φτάσουν τα κάρβουνα, τα αυτοσχέδια προσανάµµατα, καθετί µικρό και ασήµαντο παραµένει πολύ ζωντανό στη µνήµη µου.


 

Τι είναι αυτό που δε θα ξεχάσεις ποτέ;

∆ε θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που είδα το πρώτο µου βιβλίο στις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων. ∆ε θα ξεχάσω ποτέ τα µηνύµατα που µου στέλνουν αναγνώστες µε φωτογραφίες των συνταγών που έφτιαξαν µόνοι τους, περήφανοι για το κατόρθωµά τους. Μέσα στους παράξενους καιρούς που ζούµε, κάθε τέτοια µικρή χαρά είναι αρκετή για να µου δώσει ακόµη περισσότερη δύναµη και θέληση να συνεχίσω να κυνηγάω τα όνειρά µου.


 

Ποια ανάµνηση σε κάνει να συγκινείσαι;

Κάθε φορά που µε σταµατάνε και µου µιλάνε στο δρόµο νέα παιδιά και µου λένε πόσο πολύ τους έχει βοηθήσει το site, τα βίντεο ή το βιβλίο µου. Είναι πολύ συγκινητικό όταν µε κάτι τόσο απλό όπως η µαγειρική, µπορείς ν’ αλλάξεις θετικά τη ζωή των ανθρώπων που σε εµπιστεύονται και σε παρακολουθούν.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Recent Posts

  • Categories

  • Meta