Θοδωρής & Κωνσταντίνος Νταγιαντής: “Το Ναύπλιο να γίνει αυτό που του αξίζει, ένα ελληνικό Μονακό”

Ιδιοκτήτες Rebello + Ραντεβού

Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε από κοινού με αυτόν τον κλάδο;
Ζώντας και μεγαλώνοντας μέσα σε μια οικογένεια που ασχολείται εξ ολοκλήρου με αυτόν τον κλάδο, αγαπήσαμε και κάναμε τρόπο ζωής το συγκεκριμένο επάγγελμα.


Πόσα χρόνια διατηρείτε τα καταστήματα; Τι στόχους έχετε για το μέλλον;
Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση από το 1986. Τα τελευταία χρόνια το έχουμε αναλάβει εμείς παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πατέρα μας, που ακόμη βέβαια η παρουσία του στο μαγαζί είναι αναγκαία. Στόχοι μας είναι η συνεχής βελτίωση του χώρου και των προϊόντων, η διατήρηση της εμπιστοσύνης του κόσμου, που σε κάθε βήμα είναι δίπλα μας, και ίσως μια ακόμη επιχείρηση εντελώς διαφορετικού χαρακτήρα, κάτι μοναδικό και πρωτοποριακό για την πόλη. Το Rebello είναι μια καινούρια μοναδική κίνηση που λειτουργεί τους τελευταίους 7 μήνες και όλο και περισσότερο κερδίζει όποιον την επισκέπτεται.


Τι ιδιαίτερο έχουν τα δικά σας καταστήματα που τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα;
Πρωτοπορία, ευχάριστο περιβάλλον, το ότι είναι μια οικογενειακή επιχείρηση και αντιμετωπίζουμε τους πελάτες ως ανθρώπους και όχι σαν πελάτες. Πρόσχαρο και ευγενικό προσωπικό. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας ανάλογα χρησιμοποιούνται και στις επιχειρήσεις μας. Κοιτάμε τα καλύτερα και όχι τα φθηνότερα υλικά. Για μας είναι πολύ βασική η καθαριότητα και η γρήγορη εξυπηρέτηση. Φροντίζουμε να ανανεώνουμε συνεχώς το μενού με τα φαγητά και τα κοκτέιλ. Ο Κωνσταντίνος έχει δίπλωμα σεφ της γνωστής σε όλους σχολής chef Le Monde. Επίσης διατηρούμε άριστες σχέσεις με κορυφαίους στο χώρο των bartenders και παρακολουθούμε σεμινάρια και εκθέσεις σχετικά με ό,τι καινούριο έχει να κάνει με το ποτό. Ο κόσμος πρέπει να έρθει σε μας γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε και συνεπώς το κάνουμε και καλά…


Είναι η καταγωγή σας από το Ναύπλιο, μένατε πάντα εδώ;
Όχι είμαστε από την Τρίπολη αν και δεν έχουμε ζήσει καθόλου εκεί. Θεωρώ πως αυτό είναι ένα από τα αβαντάζ που έχουμε, διότι οι Αρκάδες είναι γνωστοί για την επιχειρηματικότητα, την ευρηματικότητά τους και το πόσο σκληρά δουλεύουν.


 

Αν κάποιος έρθει για πρώτη φορά στο Ναύπλιο πού θα του προτείνατε να πάει και γιατί;
Το Μπούρτζι και το Παλαμήδι είναι must. Δεν μπορεί όμως να μην πάει στα σοκάκια της Παλιάς πόλη, για ψάρεμα στα κανόνια , να κάνει το γύρο της Αρβανιτιάς, να πάει στο φάρο, να ανεβεί στο Ρολόι. Αν είναι και αθλητικός τύπος, να μην παραλείψει να τρέξει στο γύρο του Καραθώνα που τερματίζει στην Αρβανιτιά, μια υπεροχή διαδρομή. Ακόμα η καθολική εκκλησία, η Παλιά Βουλή, το Τζαμί στην πλατεία Συντάγματος είναι μερικά από τα πολλά όμορφα μέρη της πόλης.


 

Για ποιο λόγο είναι μοναδικό το Ναύπλιο;
Είναι μοναδικό γιατί συνδυάζει πολλά πράγματα μαζί. Καλοκαιρινές και χειμερινές διακοπές και μια ομορφιά πόλης που θα ζήλευαν πολλές χώρες. Ελπίζω πως όλοι στην πόλη θα συμβάλουν να γίνει το Ναύπλιο αυτό που του αξίζει και θα αφήσουν την πόλη να εξελιχθεί ίσως σε ένα ελληνικό Μονακό, γιατί αυτός είναι ο προορισμός μια πόλης σαν και αυτή.


 

 

Thodoris & Konastantinos NtagiantisRebello and Rantevou Owners

How did you come to the decision to jointly go into this field?
Living and growing up in a family that is solely occupied in this field led to us loving it and making this profession a way of life.


How many years have you had the restaurants for? What are your future goals?
It is a family business, since 1986. In the course of years past we took over the business that was passed on to us from our father, his presence is still necessary in the store, though. Our goals are to continue to improve the space and products, to maintain the people’s trust, who have been right there with us every step of the way and maybe to create a new business with a completely different character, something unique and innovative for the city. Rebello is a new, special enterprise that has been running the last seven months and wins over those who visit it more and more.


What is special about your restaurants that set them apart from the rest?
Innovation, pleasant surroundings, the fact that it is a family business and that we address our clients as people first; cheerful and polite stuff. The products we use in our home are used in our businesses as well. We look for the best quality products and not the cheapest ones. We make sure our menu is constantly renewed with dishes and cocktails. For us cleanliness and fast service are essential. Konstantinos has a chef diploma, from known to all school for chefs Le Monde. At the same time we maintain excellent relations with top bartenders in their field, we attend seminars and exhibitions on anything new around spirits. People should come to us, because we love what we do and therefore we do it well …


You originate from Nafplio, have you lived here your whole life?
No, we are from Tripoli, although we’ve never lived there. I believe this is one of our advantages, because Arcadians are known for their entrepreneurship, their ingenuity and how hard they work.


If someone visits Nafplio for the first time, where would you suggest he goes and why?
Mpourtzi and Palamidi are a must. But it is inconceivable not to walk around the city’s alleys, go fishing at the cannons, go on the Arvanitia Promenade, visit the lighthouse or go up to the clock. If someone is athletic he shouldn’t miss out on running on Karathonas’ tour that ends in Arvanitia, a wonderful route. Also the catholic church, the old Parliament, the Mosque in Syntagma Square, are only some of the many beautiful places of the city.


What is the reason why Nafplio is one-of –a-kind?
Because it combines a great many things; summer and winter vacation and a city of beauty that many countries would be envious of. I hope that everyone in this city will contribute in making Nafplio all it deserves to be and maybe even evolve into a Greek Monaco, because this what a city like this is destined for.


 

 

IN CATEFORY: CREATIONS , FACES