Θουκυδίδειος Γυμναστικός Σύλλογος: Να πώς γυμνάζονται τα παιδιά του Αλίμου!

Ο Θουκυδίδειος Γυµναστικός Σύλλογος φροντίζει για το… «σώµατι υγιεί» µικρών και µεγάλων στον Άλιµο! Ψυχή και ιδρύτρια του Συλλόγου είναι η πρωταθλήτρια και γυµνάστρια Ντέπη Τζελέπη, που µας µίλησε για τους στόχους και το όραµά της!


Η Ντέπη Τζελέπη είναι µια δραστήρια γυναίκα. Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ενόργανη γυµναστική, είναι από τις πρώτες που έφερε την ενόργανη στην Αθήνα. Tο 2009 ιδρύει τον Θουκυδίδειο Γυµναστικό Σύλλογο στον Άλιµο, τον δικό της τόπο, προκειµένου να φέρει µικρούς και µεγάλους σε επαφή µε τα οφέλη του αθλητισµού. Ήδη ο Σύλλογος σήµερα αριθµεί πάνω από 130 µέλη! Πλέον η κα Τζελέπη κρατά τον καίριο ρόλο της τεχνικής συµβούλου, οργανώνοντας ουσιαστικά τις δράσεις του, αλλά και χαράσσοντας τους στόχους του. Όπως η ίδια λέει, όραµά της είναι να αναδεχτούν νέα ταλέντα γυµναστικής στο µέρος που µεγάλωσε, τον Άλιµο. Στα 35 χρόνια της καριέρας της, εκτός από τη συµµετοχή της ως αθλήτρια σε πρωταθλήµατα, αλλά και µεγάλες οµάδες, όπως ο Πανιώνιος και ο Άρης Νίκαιας, η Ντέπη Τζελέπη αποτελεί πηγή έµπνευσης για τη νέα γενιά αθλητών και αθλητριών που προπονεί στην ενόργανη, στη ρυθµική, στην ακροβατική γυµναστική και σε ένα «παρακλάδι» των γυµναστικών αθληµάτων που συνδυάζει τις οµαδικές χορογραφίες µε δύσκολα ακροβατικά στοιχεία (Γυµναστράδα). Πολλοί από τους µαθητές της κας Τζελέπη είναι διακεκριµένοι αθλητές, ενώ κάποιοι είναι και προπονητές του Θουκυδίδειου Συλλόγου, µεταξύ των οποίων και οι εξής: Παντελής Παπαγεωργίου (πρωταθλητής Ελλάδος, έφερε την ακροβατική γυµναστική στη χώρα µας), Σεµίνα Καραδήµα (µέλος της Εθνικής Ελλάδος, µε ειδίκευση στην προπόνηση ΑΜΕΑ για Special Olympics), Ελένη Ίσαρη (ρυθµική γυµναστική), Χρήστος Κυριακίδης (πρωταθλητής Ελλάδος στο τραµπολίνο), Ελένη Κουδούνα και Βασίλης Κουτσάκης (αθλητές του Πανιωνίου), Μπάµπης Λαµπρόπουλος (ειδικός στη µυϊκή ενδυνάµωση των αθλητών). Σηµαίνουσας σηµασίας είναι η παρουσία στο Σύλλογο της Ιουλίας Παλαµάρα, της οµοσπονδιακής προπονήτριας της Εθνικής Οµάδας Ενόργανης Γυµναστικής, η οποία δίνει πολύτιµες κατευθύνσεις για την προπόνηση, αλλά και ανιχνεύει τα νέα ταλέντα! Από τις πιο πρωτοποριακές ιδέες της Ντέπης Τζελέπη είναι και αυτή της παράλληλης εκγύµνασης παιδιών και γονέων! Οι γονείς, αντί απλώς να περιµένουν να τελειώσει η προπόνηση των παιδιών τους, ασκούνται παράλληλα µε αυτά απολαµβάνοντας τα οφέλη της γυµναστικής!


DSC_9046


Τµήµατα στο Θουκυδίδειο Γυµναστικό Σύλλογο


Παιδιών 

  • Ενόργανη γυµναστική
  • Ρυθµική γυµναστική
  • Γενική γυµναστική (συνδυασµός οµαδικών χορογραφιών µε ακροβατικές ασκήσεις-Γυµναστράδα)
  • Τζούντο (µε την Ολυµπιονίκη Μαρία Καραγιαννοπούλου)

Ενηλίκων

  • Προετοιµασία αθλητών
  • Μυϊκή ενδυνάµωση
  • Αύξηση φυσικής κατάστασης (καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις)
  • Βελτίωση µυοσκελετικών ικανοτήτων

    DSC_9065


Βραβεία Συλλόγου

Χάλκινη οµάδα στο Stargym contest 2015

Αργυρή οµάδα/ Κατάκτηση του ειδικού τιµητικού βραβείου

‘’Σεβασµός στη διαφορετικότητα’’ στο Εgostargym contest 2016


Για πληροφορίες και εγγραφές: 

T: 6978468869

FB: ΘΟΥΚΥ∆Ι∆ΕΙΟΣ Γ. Σ. Α. ( THOUKI G. S. A. )


DSC_9054

Από αριστερά διακρίνονται οι προπονητές του Συλλόγου: Σεμίνα Καραδήμα, Ελένη Κουδούνα, Ντέπη Τζελέπη, Μαρία Καραγιαννοπούλου, Ιουλία Παλαμάρα και Βασίλης Κουτσάκης


 

17579997_10212846476066657_1774963697_nIN CATEFORY: KID