Three Cents:  To brand που έκανε το ανθρακικό… τάση!

Three Cents Artisanal Premium Beverages
Τρείς γνωστοί bartenders δούλεψαν πάνω στην τάση της εποχής και κυκλοφόρησαν στην αγορά μια σειρά από χειροποίητα αναψυκτικά με εξαιρετικές πρώτες ύλες.


Αν οι προηγούμενες χρονιές ήταν εκείνες της παλαίωσης, της σφαιροποίησης κλπ τώρα βρισκόμαστε στην χρονιά του ανθρακικού! Το ανθρακικό είναι τάση από τα κοκτέιλ μέχρι τα sparkling νερά με γεύσεις και τα αναψυκτικά μικρής παραγωγής.


Έτσι κάπως προέκυψαν τα Three Cents, μια σειρά premium αναψυκτικών που παράγονται από μια ομάδα διακεκριμένων bartender, τον Γιώργο Μπάγκο (Theory Bar), τον Δημήτρη Νταφόπουλο (The Clumsies) και τον Γιώργο Τσιρίκο (360) σε συνεργασία με τον Βασίλη Καλαϊντζή, της εισαγωγικής εταιρείας Granikal.
«Σαν bartender νιώσαμε την ανάγκη για μια σειρά από ποιοτικά αναψυκτικά που θα αναδείκνυαν τα κοκτέιλ, χωρίς να πνίγουν το χαρακτήρα και τα αρώματα των αποσταγμάτων. Τρία χρόνια ψάχναμε για τα κατάλληλα μέχρι που αρχίσαμε να φτιάχνουμε και να εμφιαλώνουμε με το χέρι μικρές ποσότητες μόνοι μας, πρώτα σε σιφόν μετά σε βαρέλια μπύρας. Ξεκινήσαμε από την Pink Grapefruit Soda, που την χρειαζόμασταν για την Paloma, ένα κοκτέιλ που σερβίραμε τότε. Όταν αρχίσαμε να βλέπουμε ότι υπήρχε κόσμος που ερχόταν στο μπαρ και ζητούσε τα αναψυκτικά, τότε σιγά σιγά αποφασίσαμε να το προχωρήσουμε ένα βήμα» λένε οι τρεις δημιουργοί.
Η ιδέα πίσω από την ονομασία Three Cents, στηρίζεται στην εποχή της Μεγάλης Κρίσης στη Αμερική και στην ανάπτυξη της σόδας από την εποχή εκείνη μέχρι και την ποτοαπαγόρευση. Τότε που υπήρχαν τα λεγόμενα soda fountains τα οποία παρασκεύαζαν αναψυκτικά με βάση το ανθρακούχο νερό, με την ονομασία “Τwo Cents Plain” (αφού ήταν το φθηνότερο πράγμα που μπορούσε να αγοράσει κάποιος ) και διάφορα αρωματισμένα σιρόπια που με τη σειρά τους κόστιζαν ένα cent. Το τελικό “ποτό” κόστιζε Three Cents.
To σχεδιαστικό κομμάτι, των ετικετών, το ανέθεσαν στον Νικόλα Γεωργιόπουλο, γραφίστα και DJ, ενώ τα σχέδια έγιναν στο χέρι από την μητέρα του που είναι ζωγράφος. Ένα περιστέρι για το Pink Grapefruit Soda, ένα αναψυκτικό που προορίζεται για το κοκτέιλ Paloma που σημαίνει περιστέρι στα ισπανικά. Λεμόνι με ένα πράσινο φύλλο για το Lemon Tonic, ένα πέταλο για την Ginger Beer, αναψυκτικό κατάλληλο για τα Mules (ένα είδος κοκτέιλ, που όμως η ονομασία σημαίνει μουλάρι), ένα σιφόν σόδας για το Two Cents Plain και ένα δέντρο κιγχόνης (από όπου βγαίνει η κινίνη) για το Tonic Water.
Η βάση τους είναι το φυσικό μεταλλικό νερό Ροδοδάφνης με την προσθήκη υψηλής ποιότητας διοξειδίου του άνθρακα. Η εμφιάλωση γίνεται σε ένα οικογενειακό εμφιαλωτήριο στο Αίγιο.
Τα Three Cents είναι χειροποίητα, μικρής παραγωγής και δεν περιέχουν συντηρητικά και τεχνικές χρωστικές ή τεχνητά αρώματα και παράγονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, από το περιεχόμενο και τις πρώτες ύλες μέχρι τη φιάλη και το πώμα. Μοναδική εξαίρεση η κινίνη και το τζίντζερ που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.
Η σειρά των Three Cents Artisanal Premium Beverages αποτελείται από 5 γεύσεις που στο bar στέκονται εξαιρετικά δίπλα στα κοκτέιλ δίνοντας ένα έντονο αρωματικό και fizzy χαρακτήρα-με έντονες και φίνες φυσαλίδες- αφήνοντας τα premium spirits να ξεδιπλώσουν τα χαρακτηριστικά τους, ενώ είναι ιδανικά και για να τα απολαύσει κανείς από μόνα τους.


Η σειρά των Three Cents Artisanal Beverages


Two Cents Plain: Ένα υπέροχο ανθρακούχο νερό βασισμένο στο φυσικό μεταλλικό νερό της Ροδοδάφνης Αιγίου. Μια υπέροχη premium σόδα με φίνα λεπτή φυσαλίδα και γεύση γεμάτη σπιρτάδα. Αποτελεί και βάση όλων των προϊόντων Τhree Cents.
Pink Grapefruit Soda: Ένα εξαιρετικό αναψυκτικό από μόνο του. Η σόδα αυτή παρασκευάζεται με την προσθήκη φυσικού κόκκινου γκρέιπφρουτ στο ανθρακούχο νερό. Ξεκίνησε να φτιάχνεται από την ανάγκη των τριών εμπνευστών των Three Cents να έχουν μία premium Pink Grapefruit Soda για να φτιάχνουν την Paloma- το επίσημο ποτό του Μεξικό- στα μπαρ τους.
Tonic Water: Το τόνικ παρασκευάζεται με φυσική κινίνη και δεν περιέχει περαιτέρω αρώματα παρά αυτό του λεμονιού για να ισορροπήσει την τραχύτητα της φυσικής κινίνης ή οποία υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα ώστε να είναι εμφανής σε όλα ανεξαιρέτως τα σε Gin ή και στα υπόλοιπα αποστάγματα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στο κάθε bartender να επιλέξει τη δική του γαρνιτούρα η οποία θα συνοδεύει το gin του χωρίς το τόνικ να επισκιάζει το απόσταγμα.
Lemon Tonic: Η προσθήκη χυμού λεμονιού στο τόνικ είναι πολύ συχνή και πολύ ταιριαστή. Τα ελληνικά λεμόνια είναι υπέροχα και πολύ αρωματικά, το Lemon Tonic συνδυάζει 3 διαφορετικά εσπεριδοειδή (κίτρινο, μοσχολέμονο και νεράντζι) με φυσική κινίνη σε μια υπέροχη και πολυδιάστατη σόδα. Ιδανική για long drinks και cocktails ή και σαν ένα δροσιστικό αναψυκτικό από μόνη της.
Ginger Beer: Η σπιρτάδα του φυσικού τζίντζερ το κάνει να ξεχωρίζει. Τα αρώματα του φυσικού τζίντζερ σε συνδυασμό με το ανθρακούχο νερό προσφέρουν ένα απολαυστικό αναψυκτικό για long drinks, punches και cocktails και μια υπέροχη πρόταση από μόνο του για όσους αγαπούν τις πικάντικες γεύσεις.
Θα τα βρείτε σε μεγάλες κάβες σε όλη την Αθήνα και θα τα παραγγείλετε απευθείας από το info@threecents.gr