Το Ελληνικό: Η εκπαιδευτική πλευρά της γεύσης

Στο δηµοφιλές µεζεδοπωλείο της Γλυφάδας, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα όχι µόνο να γευτούν νόστιµες λιχουδιές, αλλά και να µάθουν για τα προϊόντα που παράγει η χώρα µας, καθώς και την ιστορία της ελληνικής κουζίνας.

Εδώ θ’ ανακαλύψετε µεζέδες απ’ όλη την Ελλάδα, όπως την Αλόννησο, τη Λέρο, τη Νάξο, την Κύπρο, την Κρήτη, τη Μακεδονία, τη Μυτιλήνη και πολλά άλλα µέρη…. Και θα σας σερβίρουν ψάρια φρέσκα, όπως γαύρο, σαρδέλα και µύδια από τον Σταυρό της Ολυµπιάδας Χαλκιδικής, αλλά και κρέατα ντόπια και φαγητά, µαγειρεµένα λες και τρως από τα χεράκια της µαµάς. Έτσι, οι µικροί θαµώνες του µαγαζιού έχουν την ευκαιρία να «γνωρίσουν» την Ελλάδα µέσα από τα πιάτα της και να φάνε πιάτα υγιεινά, φτιαγµένα µε τις καλύτερες πρώτες ύλες, µε τα πιο φρέσκα υλικά όπως ακριβώς θα τα φτιάχνατε και εσείς στο σπίτι σας.


 

Εδώ η γεύση παίρνει και µία εκπαιδευτική µορφή αφού µέσα από των µεγάλων διαστάσεων χάρτη της Ελλάδας που δεσπόζει στον τοίχο, που απεικονίζει τις περιοχές από τις οποίες χρησιµοποιούν προϊόντα, τα παιδιά θα µάθουν για τις πόλεις της χώρας µας. Επίσης, στον χώρο του µεζεδοπωλείου υπάρχει µία µίνι βιβλιοθήκη-διάσπαρτη σε όλα τα σηµεία του µαγαζιού- από όπου µπορούν τα παιδιά να αντλήσουν εικόνες και πληροφορίες που αφορούν τοπικές συνταγές από όλες τις περιοχές της Ελλάδος όπως π.χ. της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, της Κρήτης και της Σµύρνης. Επίσης, σίγουρα θα ενθουσιαστούν από τον άµβυκα (χρησιµοποιείται για την απόσταξη τσίπουρου) που κυριαρχεί στο χώρο και θα µάθουν για τον τρόπο παρασκευής του, ενώ κοιτώντας τα προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα που υπάρχουν στα ράφια του µαγαζιού, είναι σίγουρο ότι θα ταξιδέψουν νοερά στα πιο όµορφα µέρη της πατρίδας µας. Το Ελληνικό από την πρώτη φορά που θα το επισκεφτείς θα σε κερδίσει επειδή πρόκειται για ένα µαγαζί ευρύχωρο- όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κινηθούν άνετα- µε παρεΐστικη ατµόσφαιρα, αλλά και ένα εστιατόριο που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Τέλος, το ζεστό και φιλικό περιβάλλον του µεζεδοπωλείου θα κάνει εσάς και τα παιδιά σας να νιώσετε σαν στο σπίτι σας, να διασκεδάσετε και να περάσετε µερικές όµορφες οικογενειακές στιγµές.


 

Τα παιδιά, αλλά και οι µεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να µάθουν για τις περιοχές του τόπου µας απ’ όπου προέρχονται οι πρώτες ύλες που χρησιµοποιούνται στα πιάτα του καταλόγου. Το Ελληνικό είναι ένα εστιατόριο για όλες τις ηλικίες,  που σε κερδίζει η οικογενειακή του ατμόσφαιρα.
Οι µικροί θαµώνες θα νοµίσουν ότι τρώνε φαγητό από τα χέρια της µαµάς ή της γιαγιάς τους.
Στο ζεστό και φιλικό περιβάλλον  του εστιατορίου τόσο εσείς όσο και τα παιδιά σας θα νιώσετε ότι βρίσκεστε στο σπίτι σας.

 


 

Λαζαράκη 28, Γλυφάδα

T: 2108941471

FB: Το Ελληνικό-Γλυφάδα


 

 

IN CATEFORY: BEST CHOICES , KID