Τόνια Μητρούδη: Γνωρίστε την Nidodileda

Η Σχεδιάστρια του fashion brand Nidodileda μας κάνει να αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο τα ρούχα της…Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς επαγγελματικά με τον χώρο της μόδας ως σχεδιάστρια;

Επιστρέφοντας  από τις σπουδές μου στο εξωτερικό πάνω στο σχέδιο μόδας και μετέπειτα στο styling εργαζόμουνα για χρόνια στο χώρο των περιοδικών ως υπεύθυνη μόδας, κάποια στιγμή η ιδέα του να ασχοληθώ με το σχέδιο και την δική μου σειρά ρούχων άρχισε να με απασχολεί πολύ μιας και στα περιοδικά παρόλο που ”γέμιζα” με εικόνες και ιδέες δεν μπορούσα να εκφράσω απόλυτα την ”ταινία” που διαδραματίζεται στο μυαλό μου.


Τι είναι αυτό που σε γοητεύει στην μόδα;

Στη μόδα και σε αυτό που κάνω με γοητεύει το γεγονός ότι μπορώ να περιγράψω τις εικόνες του μυαλού μου και τις ιδέες μου χωρίς να χρησιμοποιώ λόγια…μια εικόνα χίλιες λέξεις δεν λέμε; Δεν είμαι πιστός ακόλουθος της ούτε εγώ ούτε τα ρούχα μου, είμαστε λίγο ”ξεχασμένοι” σε εικόνες από πίνακες παρά σε φουτουριστικά και υπερβολικά  πολλές φορές νέα statements της μόδας.


Με ποιες 5 λέξεις θα χαρακτήριζες τα ρούχα που σχεδιάζεις;

Αιθέρια, χυτά, bohemian,άνετα, έξυπνα.


Πώς είναι η γυναίκα που φοράει τις δημιουργίες σου;

Η γυναίκα Nidodileda είναι όμορφη χωρίς να προσπαθεί πολύ για αυτό μιας και τα ρούχα δεν είναι καθόλου στυλιζαρισμένα, είναι ελεύθερο πνεύμα και έχει ”μαγκιά” στις σωστές δόσεις. Σίγουρη για τον εαυτό της και πολύ καλή ενέργεια να την τυλίγει. Είναι εκείνη που δε θα φοβηθεί να σου ακουμπήσει τον ώμο για να σε παρακινήσει, εκείνη που θα σταθεί στο δρόμο για να πάρει λίγο ήλιο και να γεμίσει φως.


Ποια είναι η ιστορία πίσω από το όνομα Nidodileda;

Nidodileda είναι η ”φωλιά της Λήδας” ερωμένης του Δία και μητέρα των δίδυμων γιών τους Κάστορα και Πολλυδεύκη. επιβραβεύτηκαν για την αγάπη τους επί της γής με έναν αστερισμό, αυτό των Διδύμων, εξού και όλα τα ονόματα των ρούχων που έχουν το καθένα το δικό τους αστέρι. Είμαι και εγώ δίδυμη στη ζωή μου με μια τρίτη αδελφή ,όπως είχαν και εκείνοι την ωραία Ελένη και η αδελφική αγάπη είναι κάτι που ακολουθώ και τιμώ  στη ζωή μου πολύ.


Ποια διάσημη θα ήθελες να φορέσει μία δημιουργία σου;

Η Vanessa Paradis μου αρέσει πολύ γιατί μέσα από τις ατέλειες αποπνέει μια απαράμιλλη ομορφιά ,ξωτικό και αιθέριο πλάσμα.


Τι είναι αυτό που κάνει τα ρούχα σου να ξεχωρίζουν από των άλλων ελλήνων σχεδιαστών; Ποια είναι η ταυτότητα σου;

Είναι ένα συνονθύλευμα εννοιών και πραγμάτων, φρεσκάδα, ελευθερία κινήσεων, πρωτότυποι συνδυασμοί υφασμάτων ,χυτά και απαλά υφάσματα που σε κάνουν να νιώθεις όμορφη γιατί αγκαλιάζουν το σώμα σου ,μα πάνω από όλα σου καλύπτουν κάποιες ανασφάλειες που οι περισσότερες γυναίκες έχουμε…γιατί τονίζουν σημεία που κάθε γυναίκα αγαπά.


Με ποιόν διάσημο σχεδιαστή θα ήθελες να δημιουργήσετε μία κοινή κολεξιόν;

Με συναρπάζουν οι Vivienne Westwood,John Galliano και Karl Lagerfeld γιατί έχουν μια θεατρικότητα και ένα lay out εξαιρετικό σε κάθε τους παρουσίαση, οπότε θα θελα να πάρω μέρος σε μια τέτοια ”ταινία” για μένα. Παρόλο που το ύφος του καθενός είναι ξεχωριστό και δεν ταιριάζει με το δικό μου απόλυτα, είναι οι πληροφορίες και ο καμβάς τους που με συναρπάζει.


*Ανακαλύψτε τις μοναδικές δημιουργίες της στο www.nidodileda.com