Yvonne Bosnjak: The Queen Of Fashion

Η γυναίκα που επιλέγει τις  της, είναι θηλυκή, ανεξάρτητη, δυναµική, όπως ακριβώς και η ίδια. Μπορεί να έχει τη ζωή και την καριέρα που πολλές γυναίκες θα ζήλευαν, όµως µέσα από κάθε της λέξη και κάθε της κίνηση καταλαβαίνεις ότι η ίδια παραµένει χαµηλών τόνων και προτιµάει να δείχνει την έντονη και πολύπλευρη προσωπικότητά της µέσα από τη δουλειά της και το νέο ρόλο της σχεδιάστριας.


Συνέντευξη στην Κατερίνα Κωνστανοπούλου


_dsc9025_e


Ποια είναι η προσωπικότητα της γυναίκας στην οποία απευθύνονται οι δηµιουργίες σας;

Η γυναίκα που θα φοράει τα ρούχα µου, πάνω απ’ όλα είναι chic µέσα της και έπειτα και στην εµφάνισή της. Είναι µια γυναίκα θηλυκή που όµως, δεν έχει την ανάγκη να προβάλετε. Είναι δυναµική και ανεξάρτητη, χωρίς όµως, ν’ αποπνέει φόβο ως προς τους άντρες γύρω της.


Τι θεωρείτε ότι κάνει σέξι µία γυναίκα;

Πιστεύω πως το κυριότερο συστατικό είναι η προσωπικότητά της.


Πώς θα χαρακτηρίζατε την Υβόννη ως σχεδιάστρια µόδας; Τι είναι αυτό που θεωρείτε ότι σας κάνει να ξεχωρίζετε, όπως και οι δηµιουργίες σας;

Τα ρούχα µου είναι µινιµαλιστικά, όµως µε λεπτοµέρειες. Προσέχω πολύ την γραµµή των ρούχων,  από τον τύπο υφάσµατος που θα χρησιµοποιήσω, τα υλικά, µέχρι και τις ραφές. Νιώθω πως κατά κάποιο τρόπο µε αντιπροσωπεύουν. Θεωρώ πως είµαι ένας πολύ απλός άνθρωπος που όµως, µ’ αρέσει να προσέχω πολύ τις λεπτοµέρειες. ∆εν σου κρύβω πως είµαι και λίγο τελειοµανής. Τα ρούχα µου έχουν ταυτότητα και εγώ έχω ένα συγκεκριµένο ύφος και στυλ, κάτι το οποίο δεν µπορώ και ούτε θα ήθελα να το αλλάξω, ακόµα και αν µερικές φορές δεν ταυτίζεται απόλυτα µε την τάση της µόδας. Τα ρούχα µου είναι διαχρονικά, δε θα ήθελα µετά από κάποιον καιρό να τα κοιτάω και να λέω: «θεέ µου τι έκανα τότε». ∆εν µπορώ εγώ να σου πω τι είναι αυτό που ξεχωρίζει το στυλ µου, θεωρώ πως ο κόσµος θα το κρίνει. Αυτό όµως, που µπορώ να σου πω είναι πως, αυτό που κάνω, το κάνω µε πολλή αγάπη και πάθος και πιστεύω πως αυτό είναι κάτι που εκπέµπεται και το καταλαβαίνει ο κόσµος.


Ποια είναι η πηγή έµπνευσης για τη δηµιουργία της κάθε κολεξιόν;

∆εν έχω κάθε εποχή ένα συγκεκριµένο θέµα που ακολουθώ για τις collection µου και ούτε καθαρή έµπνευση. Στο atelier µου µε ρωτάνε «µα δεν πρέπει να κάνουµε ένα πλάνο για την επόµενη collection;».  Όχι, δεν µπορώ να το κάνω. ∆ιαλέγω πολλά υφάσµατα που τα έχω για πολύ καιρό πάνω στο γραφείο µου και έπειτα κάνω δύο τρία σχέδια. Κάθε season αρχίζουµε από αυτά τα δύο τρία σχέδια, όταν δω τα πρώτα δείγµατα ραµµένα, εκεί παίρνω έµπνευση. Μπορεί µια collection να αρχίσει από ένα παντελόνι,  µετά να πάει αυτόµατα και να καταλήξει σε µια collection όπου κάθε κοµµάτι θα ταιριάζει σε ύφος µε τα υπόλοιπα και σαν τελικό αποτέλεσµα να έχουµε µια πολύ αρµονική και όµορφη collection.


Πώς θέλετε να νιώθει η γυναίκα που θα φορέσει τα ρούχα σας;

Θέλω να νιώθει θηλυκή, ανεξάρτητη, µοναδική, άνετη, όµορφη, κλασάτη και over ή underdressed.


Όταν πήρατε την απόφαση ν’ ασχοληθείτε πλέον µε τον σχεδιασµό ρούχων και να περάσετε από την πασαρέλα στο ατελιέ, νιώσατε ότι παίρνετε ένα ρίσκο, εµπλεκόµενη σ’ ένα διαφορετικό τοµέα από αυτό του µόντελινγκ;

∆εν ήταν ποτέ το όνειρό µου να γίνω µοντέλο, ήταν κάτι που έτυχε. Βέβαια, το modeling µου έκανε ένα µεγάλο καλό, µε έφερε στην Ελλάδα, όπου εδώ και δέκα χρόνια είναι το σπίτι µου. ∆ε νοµίζω πως το modeling έχει καµία σχέση µε το σχέδιο. Στο µόνο που θα µπορούσα να πω πως µε βοήθησε είναι στο ότι, µετά από τα τόσα χρόνια εµπειρίας µου,  µπορώ να ξεχωρίσω πως πρέπει να κάθετε ένα ρούχο, που πρέπει να είναι οι ραφές για να µας κολακεύουν, π.χ. να µας ψηλώνει λίγο το πόδι, να µικραίνει ή να µεγαλώνει το στήθος και γενικά ν’ αναδεικνύει  όσο το δυνατόν περισσότερο τη θηλυκότητά µας. Βέβαια, ένας ηθοποιός δε σηµαίνει πως ξέρει απαραίτητα και να γράφει καλά σενάρια. ∆εν σου κρύβω πως νιώθω πως πήρα ένα ρίσκο. Το modeling είναι κάτι το οποίο έχει τελειώσει για εµένα εδώ και πολλά χρόνια. Το ρίσκο λοιπόν, δεν ήταν στο να σχεδιάζω ρούχα, αλλά στο ότι αποφάσισα ν’ ανοίξω µια δική µου εταιρεία και ν’ ασχοληθώ µε ότι συνεπάγεται αυτό. Όµως, είµαι της άποψης πως αν δεν παίρνουµε ρίσκα στη ζωή µας, δεν καταφέρνουµε και πράγµατα.


Είστε άνθρωπος που ρισκάρει;

Το απάντησα και στην προηγούµενη ερώτηση αυτό. Ναι, είµαι άνθρωπος που ρισκάρει, µου αρέσει πολύ αυτό, δε φοβάµαι, όµως, πάντα έχω µέτρο και σεβασµό σε ό,τι κάνω. Προτιµώ να µετανιώσω για κάτι που έκανα και δεν πήγε καλά, παρά για κάτι που δεν έκανα ποτέ.


Ποια είναι η συµβουλή που σας έδωσαν όταν ξεκινούσατε τα πρώτα βήµατά σας στο χώρο της µόδας και ακόµα και σήµερα συνεχίζεται να την φέρνετε πάντα στο µυαλό σας όταν είστε µπροστά σε µία δύσκολη επαγγελµατική απόφαση;

Πρώτα απ’ όλα υποµονή, επιµονή και ψυχραιµία. Υπάρχουν κάποιες φορές που τα χάνω για λίγο, όµως ο άνθρωπος που έχω πάντα δίπλα µου φροντίζει κάθε µέρα να µου τα θυµίζει όσες φορές και αν χρειαστεί.


Κοιτώντας πίσω στο χρόνο, ποια ήταν για εσάς η πιο δύσκολη στιγµή στη ζωή σας και ποια η καλύτερη;

Η πιο όµορφη στιγµή της ζωής µου ήταν σίγουρα όταν ήρθε στον κόσµο η Ελένη µου. Η πιο άσχηµη ήταν όταν έχασα έναν πολύ κοντινό µου άνθρωπο.


Πώς είναι η Υβόννη ως άνθρωπος; Πώς πιστεύετε ότι θα σας χαρακτήριζαν οι φίλοι σας;

Να αρχίσω µε τα αρνητικά; (χαχα) Λίγο νευρική, κυκλοθυµική και κάποιες φορές απότοµη. Γενικά, πιστεύω πως είµαι πολύ σταθερός άνθρωπος, δυναµικός, που µπορεί αυτό να φοβίζει τους άλλους, µερικές φορές όµως, έχω πολλή αγάπη µέσα µου. Είναι λίγο δύσκολο να περιγράψεις τον εαυτό σου.


Φαίνεστε ένας άνθρωπος πάρα πολύ συγκροτηµένος και ήρεµος. Τι είναι αυτό που µπορεί να σας κάνει έξω φρενών;

Έτσι φαίνοµαι; Συγκροτηµένη σίγουρα ναι, ήρεµη (µµµ…), ενώ είµαι ήρεµη εκεί που χρειάζεται, εύκολα µπορώ να γίνω και έξω φρενών. Πρώτα απ’ όλα νοµίζω αν µου θίξεις την περηφάνια µου. Η αλήθεια είναι πως όσο γρήγορα µπορώ να εκνευριστώ, τόσο γρήγορα και να ηρεµήσω.


Θυµάστε ποια ήταν η πρώτη φράση που σας είπε ο Αντώνης Ρέµος όταν γνωριστήκατε για πρώτη φορά;

“Hallo mein name ist antonis” (χαχα)


Πότε ήταν η στιγµή που είπατε µέσα σας «αυτός είναι ο άντρας της ζωής µου και µαζί του θέλω να κάνω οικογένεια»;

∆εν άργησε πολύ να έρθει αυτό, ούτε είπε ή έκανε κάτι για να µε κάνει να νιώσω έτσι. Το κατάλαβα µετά από λίγο καιρό και ήταν ο πρώτος άντρας που µε έκανε να νιώσω έτσι. Εκεί αποδείχθηκε πως το ένστικτό µου δεν έκανε λάθος.


Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στο σύντροφό σας και ποιο ελάττωµά του σας εκνευρίζει;

Είναι πολύ βαθιά τα συναισθήµατά µου για να µπορέσω να στα εκφράσω µέσα από εδώ. Πρώτα απ’ όλα η ασφάλεια που νιώθω µέσα στην αγκαλιά του, µε κάνει να αισθάνοµαι µικρό παιδί. Υπάρχουν πολλά πράγµατα που µε κάνουν να τον αγαπώ, αλλά κυρίως είναι ότι κάθε µέρα που περνάει τον σέβοµαι και τον θαυµάζω όλο και πιο πολύ. Σαφώς και υπάρχουν και ελαττώµατα που µε κάνουν και νευριάζω, όπως κάθε σχέση έχει, όµως δεν το βρίσκω σωστό ν’ αναφερθώ σε αυτά.


Ποια ήταν η πρώτη σκέψη που κάνατε όταν αντικρίσατε την κόρη σας Ελένη;

Αγάπη! Και πως, τώρα ξεκινάει η πραγµατική ζωή, όχι µόνο για την κόρη µας, αλλά και τη δική µας ζωή.


Τι είναι αυτό που θεωρείτε ότι κάνει µία σχέση επιτυχηµένη; Τι είναι αυτό που έχει κάνει τη σχέση σας µε το σύντροφό σας επιτυχηµένη;

Ο σεβασµός και νοµίζω πως πολύ σηµαντικό είναι και να υπάρχει θαυµασµός ως προς τον άνθρωπό σου. Αν αυτό φύγει, τότε τελείωσε η σχέση. Θέλω να νιώθω περήφανη για τον άνθρωπό µου και να νιώθει και εκείνος το ίδιο και για µένα και δε µιλάω για τον επαγγελµατικό τοµέα, αλλά καθαρά σαν άνθρωπος προς άνθρωπο.


Ποιο είναι το όραµα της σχεδιάστριας Υβόννης για τη σειρά ρούχων της; Ποιος είναι ο στόχος για το µέλλον;

Για εµάς έχει τελειώσει η πρώτη σεζόν, η οποία, λόγω του ότι ήταν και η πρώτη µας, ήταν δοκιµαστική. Μπορώ να σου πω πως δεν είχα πολλούς στόχους, ήθελα απλά να βγουν τα ρούχα όπως τα φανταζόµουν, να κυκλοφορήσουν στην αγορά και να αρέσουν. Για το καλοκαίρι έχω στόχο να βγουν τα ρούχα πιο ωραία, ν’ αρέσουν πιο πολύ και να βρίσκοµαι σε περισσότερα σηµεία πώλησης στην Ελλάδα. Γενικά, δεν κάνω τρελά όνειρα και ούτε βάζω υψηλούς στόχους, κρατάω χαµηλά τον πήχη γιατί είναι δύσκολες οι εποχές που ζούµε, όπως όλοι ξέρουµε. Βέβαια, θα ήθελα, όσο γίνεται, ν’ αναπτυχθώ σιγά σιγά. Μου αρέσει η σταθερότητα και πιστεύω θα υπάρχουν τα ρούχα µου στην αγορά για πολλά χρόνια ακόµα και µακάρι και για πάντα!


Ποιο είναι το όραµα της γυναίκας Υβόννης για την ίδια, το σύντροφό της και την οικογένειά της;

Να έχουµε µια ευτυχισµένη, υγιή οικογένεια.


Αγαπηµένο συγκρότηµα;

U2.


Αγαπηµένος προορισµός για διακοπές;

Όπου και αν  βρίσκοµαι, φτάνει να είναι στην όµορφη Ελλάδα.


Καλύτερη φίλη σας;

Η καλύτερή µου φίλη βρίσκεται στη Γερµανία και λέγεται  Jo. Στην Ελλάδα έχω λίγους και καλούς φίλους, όµως ένα πολύ σηµαντικό άτοµο είναι η Μαρία Μπεκατώρου.


Αγαπηµένη ταινία για να βλέπετε µαζί µε το σύντροφό σας;

Champions league!( χαχα )


Αγαπηµένη παιδική ανάµνηση; 

Οικογενειακές στιγµές στο εξοχικό µου στη Γερµανία.


_dsc8934_e


_dsc8980_e


_dsc9077_e_


_dsc9135_e


_dsc9158_e


_dsc9239-1_e

IN CATEFORY: COVERS