Ζάχος Αφρουδάκης: Πολίστας

Zaxos

Ζάχος Αφρουδάκης: Πολίστας 

Τι είναι για σένα η Βουλιαγμένη;

Η Βουλιαγμένη είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Στην κυριολεξία θα έλεγα ότι είναι προέκταση της οικογενείας μου μιας και τα πιο πολλά χρόνια της ζωής μου τα έχω ζήσει εκεί καθώς υπήρξα αθλητής της ομάδας για περισσότερο από 20 χρόνια.


Πώς και σε πιο βαθμό επηρέασε την διαμόρφωση της αθλητικής σου προσωπικότητας αλλά και τον γενικότερο χαρακτήρα σου η συμμετοχή σου στην ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης;

Η Βουλιαγμένη  είναι  ένα  αθλητικό κέντρο  πρότυπο που διακρίνεται ιδιαίτερα στο να δημιουργεί αθλητές από την  μικρή ηλικία. Δηλαδή δίνει έμφαση στο φυτώριό της. Αυτό συνεπάγεται  στο ότι τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία μαθαίνουν την εργατικότητα, πειθαρχία και ομαδικότητα. Νομίζω ότι είναι στοιχεία που διακρίνουν όλα τα παιδιά που έχουν βγει από τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης.


 Ποια είναι η πιο ωραία ανάμνηση από την εποχή που ήσουν μέλος της ομάδας του ΝΟΒ; Θα ήθελες να επιστρέψεις κάποια στιγμή ως προπονητής;

Μια από τις καλύτερες αναμνήσεις είναι το πρώτο πρωτάθλημα που κατακτήσαμε σαν πιτσιρικάδες. Έπειτα από αυτήν την επιτυχία δημιουργήθηκε μια παρέα παιδιών που εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι και σήμερα. Δεν είναι στα σχέδια μου το προπονητικό κομμάτι προς το παρόν αλλά επειδή αγαπάω πολύ το χώρο δεν μπορώ να το αποκλείσω ή έστω το ενδεχόμενο να βοηθήσω και από κάποιο άλλο πόστο.


Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος στην περιοχή της Βουλιαγμένης και γιατί;

Η Βουλιαγμένη είναι μια πόλη που το κάθε σημείο της έχει μια ιδιαιτερότητα. Όπου και αν σταθείς μπορείς  να απολαύσεις την όμορφη θέα του πράσινου με το συνδυασμό της θάλασσας.   Αυτό που διαφέρει για μένα είναι ο Λαιμός της Βουλιαγμένης. Στην ουσία πρόκειται για ένα ανεξάρτητο  νησάκι που συνδέεται σε ένα  μικρό κομμάτι με την υπόλοιπη πόλη.


 Υπάρχει κάτι που σε ενοχλεί στην περιοχή και αν συναντιόσουν με τον Δήμαρχο θα έπαιρνες την πρωτοβουλία να του το επισημάνεις;

 Αυτό που με ενοχλεί  είναι ότι τα τελευταία χρόνια η  Βουλιαγμένης   αρχίζει να χάνει την αθωότητα της. Η πόλη αρχίζει και θυμίζει πλέον μεγαλούπολη.


Ποια συμβουλή θα έδινες στα νέα παιδιά-αθλητές του πόλο που ξεκινάνε τώρα την επαγγελματική τους καριέρα;

 Σίγουρα θα πρότεινα στα παιδιά να δουλεύουν σκληρά στις προπονήσεις και να υπακούν τους προπονητές τους. Οι εποχές όμως έχουν αλλάξει, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα σε όλους τους τομείς και ειδικότερα στον υγρό στίβο, οπότε θα συμβούλευα το κάθε παιδί συγχρόνως με τον αθλητισμό να μην παραμελεί τις σπουδές του ώστε να εξασφαλίσει ένα πιο σίγουρο μέλλον.


 

  • Recent Posts

  • Categories

  • Meta