Ζώδια & άλλες ιστορίες αστρικής τρέλας!

Εσείς πιστεύετε στα ζώδια; Μήπως αναζητάτε εναλλακτικές πέρα από τα κλασικά 12 όπως τα ξέρετε; Ανήκετε στους σκεπτικιστές και αναζητάτε επιχειρήµατα ενάντια στην αστρολογία; ∆ιαβάστε το άρθρο που ακολουθεί!


«∆εν πιστεύω στην αστρολογία. Αλλά ούτως ή άλλως είµαι σκεπτικιστής αφού είµαι ∆ίδυµος!».

Η φράση αυτή µπορεί κάλλιστα να αποδώσει τη φρενίτιδα και τα αντιφατικά συναισθήµατα που προκαλεί στο µέσο άνθρωπο το άκουσµα της λέξης «αστρολογία». Τελικά κανείς µας δεν πιστεύει στα ζώδια, αλλά το πρώτο πράγµα που καταλήγουµε να ρωτάµε όταν πρωτογνωρίζουµε κάποιον είναι τι ζώδιο είναι και φυσικά, θα ρίξουµε µια µατιά στις ηµερήσιες προβλέψεις κι ας µην τις πιστεύουµε! Στο γραφείο έγινε ένα µικρό… πανηγύρι όταν κάναµε ένα γκάλοπ µεταξύ µας για το αν πιστεύουµε στα ζώδια ή όχι! Το µόνο βέβαιο ήταν ότι όλοι τελικά ρίχνουµε κρυφές µατιές σε χαριτωµένα άρθρα για τα ζώδια ακόµα κι αν δεν τα πιστεύουµε! Και µη µου πείτε ότι δεν τσεκάρατε ούτε µία φορά τι σηµαίνει ότι φέτος είναι η χρονιά του κόκκορα στο κινέζικο ωροσκόπιο ή ότι δεν σας ενδιαφέρει ποια πέτρα ταιριάζει στο µήνα της γέννησής σας! Σε αυτό το µίνι αφιέρωµα στα ζώδια, λοιπόν, θα τα έχουµε όλα: τα διαφορετικά ωροσκόπια που ίσως αγνοούσατε µέχρι σήµερα, αλλά και για τους σκεπτικιστές, την εξήγηση γιατί πιστεύουµε στα ζώδια, ποια είναι τα εναλλακτικά ωροσκόπια, αλλά και ποια είναι η άποψη της NASA για τις πλανητικές µετακινήσεις και την ερµηνεία τους!Cool-Astrology-1600x1200-Wide


gettyimages-541328343

Η αστρολογία ήταν το «καταφύγιο» που βρήκαν πολλοί άνθρωποι για να διατηρήσουν την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο ζωντανή…
zodiac_sign_marksman_girl_stars_3294_1920x1080


Γιατί θέλουµε να πιστεύουµε στα ζώδια;

Η αστρολογία και η µελέτη των πλανητών και το πώς επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων είναι… παλιά ιστορία. Ξεκίνησε από τους λαούς της Μεσοποταµίας, επειδή εκεί, σε αντίθεση µε την αρχαία Ελλάδα, επικρατούσε η δύναµη του ιερατείου και όχι ο ορθολογισµός των φυσικών φιλοσόφων. Οπότε, ήταν φυσικό στους λαούς που δεν µπορούσαν να δώσουν εξήγηση στα φυσικά φαινόµενα που τους ξεπερνούσαν, πρακτικές όπως η αστρολογία να έχουν µεγάλη πέραση. Η αστρολογία µεταδόθηκε πολύ εύκολα στους Κινέζους και στους Ινδούς και συνέχισε να επηρεάζει τους λαούς µέχρι τον 17ο αιώνα. Μεταξύ 17ου και 19ου αιώνα η επιστήµη κατάφερε καίριο πλήγµα στις δοξασίες της αστρολογίας που έδειχνε ότι περνάει σηµαντικότατη κάµψη. Η αστρολογία ξανάρχισε να παίρνει τα πάνω της µετά τον Πρώτο Παγκόσµιο Πόλεµο, όταν οι εφηµερίδες στην Αµερική εισήγαγαν στήλη µε άστρα στην ύλη τους και ακόµη περισσότερο µετά το ∆εύτερο Παγκόσµιο Πόλεµο, όταν η πίστη των ανθρώπων για τη ζωή και το µέλλον κλονίστηκε πολύ σοβαρά. Από τότε µέχρι σήµερα, όµως, που η επιστήµη έχει εξηγήσει µε αποδείξεις ποια είναι η ακριβής κίνηση των πλανητών, που µε πολύ εύκολο τρόπο καταρρίπτονται όλες οι σοφιστείες των αστρολόγων, γιατί υπάρχει µεγάλη µερίδα ανθρώπων που εξακολουθεί να πιστεύει ότι η ζωή του καθορίζεται από το ζώδιο και τον ωροσκόπο του; Το 1968 ο Daniel Cohen έγραψε ένα εξαιρετικό άρθρο στην εφηµερίδα “Chicago Tribune” για να δώσει µια λογική απάντηση σε αυτό το ερώτηµα: «Η καρδιά της δηµοφιλίας των αστρολόγων βρίσκεται στο γεγονός ότι µπορούν να προσφέρουν κάτι που κανένας αστρονόµος ή άλλος επιστήµονας δεν µπορεί να δώσει: διαβεβαίωση! Σε χαλεπούς και αβέβαιους καιρούς, όταν η θρησκεία, τα ήθη και η ηθική καταρρέουν καθηµερινά, τόσο που κανείς να µην πιστεύει ότι υπάρχουν,  ένας αστρολόγος κρατάει στα χέρια του ένα όραµα ενός κόσµου που διευθύνεται από δυνάµεις που λειτουργούν µε κανονικότητα όπως του ρολογιού. Επιπλέον, η αστρολογία ξέρει να εξυµνεί. Αντί να σε κάνει να νιώθεις άβουλος δούλος στα χέρια εχθρικών δυνάµεων, σου σηκώνει το ηθικό συνδέοντάς σε µε το σύµπαν»! Λίγο παρακάτω, ο Cohen σηµειώνει ότι οι αστρολόγοι βασίζουν την πέρασή τους στο γεγονός ότι έχουν µάθει  να  λένε, µε τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτά που θέλει να ακούσει ο πελάτης τους και συνήθως αυτά είναι πάντα καλά και θετικά νέα. ∆ιότι, άλλωστε, ποιος θέλει να πληρώσει για να ακούσει κακά νέα;


Ptolemy_Astrology_1564


Η NASA… µας τα χάλασε!

Όλα πήγαιναν… πρίµα για την αστρολογία µέχρι που άρχισαν να ακούγονται κάτι διάσπαρτες φήµες το 2011 ότι τα ζώδια δεν είναι 12 αλλά 13 και ότι το… ξεχασµένο ζώδιο είναι ο Οφιούχος. Το θέµα αυτό φάνηκε να καταλαγιάζει, αλλά τελικά πέρσι η NASA, µε άρθρο που ανέβασε στο παιδικό τµήµα της ιστοσελίδας της, µε τίτλο «Η αστρολογία δεν είναι αστρονοµία», όπου εξηγούσε την κλασική παρανόηση για τα 12 ζώδια, έφερε τα πάνω κάτω! Όπως εξηγούσε το άρθρο, η αστρολογία είναι παλιά υπόθεση, αφού εµφανίστηκε όταν οι άνθρωποι πίστευαν ότι ο Ήλιος περιφέρεται γύρω από τη Γη. Και καθώς δείχνει να περιφέρεται, περνά µπροστά από τον ίδιο αστερισµό την ίδια περίοδο κάθε χρόνο. Υπάρχουν πολλοί αστερισµοί µπροστά από τους οποίους δείχνει να περνά ο Ήλιος. Οι αρχαίοι Βαβυλώνιοι επέλεξαν 12 από αυτούς για να δηµιουργήσουν το αστρολογικό τους σύστηµα, το οποίο χρησιµοποιούν µέχρι και σήµερα οι αστρολόγοι.


Μόνο που το σύστηµα αυτό δε µένει σταθερό στην πορεία του χρόνου. Ο λόγος είναι ότι ο άξονας περιστροφής της Γης δεν είναι απόλυτα σταθερός, αλλά κλυδωνίζεται λόγω της βαρυτικής επίδρασης της Σελήνης, ένα φαινόµενο που ονοµάζεται «µετάπτωση». Στα 2.000 χρόνια που έχουν περάσει από την αρχαία Βαβυλώνα µέχρι σήµερα, η θέση των ζωδιακών αστερισµών έχει αλλάξει σηµαντικά στον ουρανό. Επιπλέον, στο άρθρο της NASA γίνεται αναφορά στο ζώδιο του Οφιούχου, το οποίο δεν λαµβάνεται υπόψη από τους αστρολόγους. Στην πραγµατικότητα ο Οφιούχος ήταν γνωστός στους αρχαίους Έλληνες και Βαβυλώνιους, ωστόσο οι Βαβυλώνιοι επέλεξαν να τον αγνοήσουν επειδή το ηµερολόγιό τους είχε 12 µήνες και εποµένως χρειάζονταν 12 και όχι 13 ζώδια! Έτσι ο Οφιούχος πέρασε στα… αζήτητα! Εποµένως, οι πραγµατικές ηµεροµηνίες που αντιστοιχούν σε κάθε ζώδιο, εάν κάποιος επιµένει να διαβάζει τα ωροσκόπια, είναι:


Αιγόκερως: 20 Ιανουαρίου – 16 Φεβρουαρίου

Υδροχόος: 16 Φεβρουαρίου – 11 Μαρτίου

Ιχθύες: 11 Μαρτίου – 18 Απριλίου

Κριός: 18 Απριλίου – 13 Μαΐου

Ταύρος: 13 Μαΐου – 21 Ιουνίου

∆ίδυµοι: 21 Ιουνίου  – 20 Ιουλίου

Καρκίνος: 20 Ιουλίου – 10 Αυγούστου

Λέων: 10 Αυγούστου – 16 Σεπτεµβρίου

Παρθένος: 16 Σεπτεµβρίου – 30 Οκτωβρίου

Ζυγός: 30 Οκτωβρίου – 23 Νοεµβρίου

Σκορπιός: 23 µε 29 Νοεµβρίου

Οφιούχος: 29 Νοεµβρίου – 17 ∆εκεµβρίου

Τοξότης: 17 ∆εκεµβρίου – 20 Ιανουαρίου


Ο Οφιούχος δημιούργησε σάλο και πανικό στους αστρολόγους που είδαν τον «κόσμο» τους να καταρρέει. Αλλά τελικά λίγα άλλαξαν!

Ο Οφιούχος δημιούργησε σάλο και πανικό στους αστρολόγους που είδαν τον «κόσμο» τους να καταρρέει. Αλλά τελικά λίγα άλλαξαν!


 

chinese-zodiac-calendar

Το κινέζικο ωροσκόπιο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των…. Δυτικών!


Τα ωροσκόπια που δεν γνωρίζατε!

Και αφού καταρρίψαµε το µύθο της κλασικής αστρολογίας, δε θέλουµε να σας αφήσουµε χωρίς να έχετε σε κάτι να ελπίζετε! Ο κλασικός ζωδιακός κύκλος δεν είναι ο µόνος που υπάρχει επί γης! Σίγουρα έχετε ακούσει για το κινέζικο ωροσκόπιο, που τελευταία είναι πολύ της µόδας. Υπάρχουν και… εναλλακτικά ωροσκόπια, όπως το ινδιάνικο και το κέλτικο που οι αστρολόγοι προσάρµοσαν στα µέτρα τους για να προσφέρουν ένα νέο προϊόν ακόµη και στους πιο δύσπιστους από το κοινό!


Κέλτικο Ωροσκόπιο 

Οι Κέλτες απέδιδαν µυστικιστικές ιδιότητες στο φυτικό κόσµο. Οι ιερείς τους, οι ∆ρυίδες, που σίγουρα τους ξέρετε από τον Αστερίξ και Οβελίξ,  είχαν παρατηρήσει τα κοινά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που γεννιούνταν σε συγκεκριµένα χρονικά διαστήµατα µε τα πνεύµατα που πίστευαν ότι κατοικούσαν σε διάφορα δέντρα και θάµνους. Έτσι, δηµιουργήθηκαν τα 13 κέλτικα ζώδια. Το πόσο είναι αληθινά τα χαρακτηριστικά όµως των ζωδίων µε τους ανθρώπους είναι µια άλλη συζήτηση. Τι σηµαίνει, µε βάση τους αστρολόγους, κάθε δέντρο ανάλογα µε το µήνα που έχει γεννηθεί κάποιος;


Σηµύδα: Ο ∆υναµικός

(24 ∆εκεµβρίου- 20 Ιανουαρίου)

Είσαι ο άνθρωπος που θέλει να βελτιώνει διαρκώς τα πάντα γύρω του και εµπνέει τους άλλους να συµµετέχουν. Καθώς είσαι γεννηµένος χειµώνα, έχεις την παρόρµηση να κινηθείς προς το φως, αλλάζοντας προς το καλύτερο τον κόσµο που σε περιβάλλει.


Σορβιά: Ο Στοχαστής

(21 Ιανουαρίου- 17 Φεβρουαρίου)

∆ιαθέτεις ένα µυαλό µε τεράστιες δυνατότητες. Πολύ συχνά οι σκέψεις σου είναι τόσο προχωρηµένες που οι άλλοι δυσκολεύονται να συµβαδίσουν µαζί σου. Γι’ αυτό πολλές φορές, από φόβο ότι δε σε καταλαβαίνουν,  κλείνεσαι στον εαυτό σου.


2


Φλαµουριά: Ο Γητευτής 

(18 Φεβρουαρίου-17 Μαρτίου)

∆ιαθέτεις φαντασία, διαίσθηση και καλλιτεχνικό ταµπεραµέντο. Η σκέψη σου είναι ελεύθερη από κάθε περιορισµό και συχνά µοιάζεις να αποτραβιέσαι από τον κόσµο, για να εξερευνήσεις τα πολύχρωµα εσωτερικά σου τοπία. Όµως, η άποψη του κόσµου δεν µετράει και πολύ για σένα.


Σκλήθρα: Ο Πρωτοπόρος 

(18 Μαρτίου- 14 Απριλίου)

Είσαι ο άνθρωπος που θέλει διαρκώς να ανοίγει καινούριους δρόµους. Αποφεύγεις την πεπατηµένη και είσαι εκείνος που ταράζει τα νερά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. ∆εν σου αρέσουν τα ανούσια, επιπόλαια πράγµατα.


Ιτιά: Ο Παρατηρητής 

(15 Απριλίου -12 Μαΐου)

Ξέρεις σαν από ένστικτο ότι το κάθε πράγµα έχει τον κατάλληλο χρόνο για να γίνει. Αυτό σου προσδίδει µεγάλη υποµονή. Επιπλέον, διαθέτεις υψηλή νοηµοσύνη και µαθησιακή ικανότητα, καθώς και καλό µνηµονικό.


Κράταιγος: Ο Θαυµατοποιός 

(13 Μαΐου – 9 Ιουνίου)

Μπορεί εξωτερικά να δείχνεις ένα φιλήσυχο άτοµο που περνά µια συµβατική ζωή, αλλά µέσα σου να καίγεσαι από απερίγραπτα πάθη και από τη φλόγα της δηµιουργικότητας.


Βελανιδιά: Ο Σταθεροποιητής 

(10 Ιουνίου- 7 Ιουλίου)

Είσαι ο άνθρωπος  που θα υπερασπιστεί τους αδύναµους και θα δώσει ψυχικό καταφύγιο στους πονεµένους. Τίποτα δε σε σταµατά από το να υψώσεις το ανάστηµά σου, απέναντι σε οτιδήποτε δε σε βρίσκει σύµφωνο.


Αρκουδοπούρναρο: Ο Ηγέτης 

(8 Ιουλίου- 4 Αυγούστου)

∆ιαθέτεις αποφασιστικότητα και δυναµισµό, ενώ καµιά πρόκληση και εµπόδιο δε στέκονται στο δρόµο σου. Όταν οι καταστάσεις δεν έρχονται όπως επιθυµείς, δεν αποθαρρύνεσαι παρά εντείνεις τις προσπάθειές σου. Το αποτέλεσµα είναι να πετυχαίνεις τους στόχους σου και να ανεβαίνεις γρήγορα στη ζωή.


Φουντουκιά: ο Γνώστης 

(5 Αυγούστου -1 Σεπτεµβρίου)

Είσαι προικισµένος µε νόηση εξαιρετικού επιπέδου. Σκέφτεσαι τα πράγµατα σε βάθος, δεν αφήνεις να σου διαφεύγουν οι λεπτοµέρειες και, χάρη στην καλή πληροφόρησή σου,  βρίσκεις πάντα το σωστό τρόπο δράσης.


9


Αµπέλι: Ο Εναρµονιστής 

(2 Σεπτεµβρίου- 29 Σεπτεµβρίου)

Έχεις µια φυσική γοητεία και κοµψότητα που ελκύει κοντά σου πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο, το γεγονός ότι έχεις γεννηθεί κοντά στη φθινοπωρινή ισηµερία, σε κάνει κάπως απρόβλεπτο και ασταθή.


10


Κισσός: Ο Ακαταπόνητος 

(30 Σεπτεµβρίου- 27 Οκτωβρίου)

∆ιαθέτεις µια εξαιρετική αντοχή στις δυσκολίες, που συχνά εµφανίζονται στη ζωή σου χωρίς να φταις. Και τις ξεπερνάς όχι µε τη σκληράδα και την επιθετικότητα, αλλά µε την εξυπνάδα σου.


ivy-creeping-araliaceae


Καλαµιά: Ο Ερευνητής 

(28 Οκτωβρίου- 24 Νοεµβρίου)

Τίποτα δε µετράει για σένα περισσότερο από το να ανακαλύπτεις την ουσία της αλήθειας πίσω από τις καταστάσεις και τους χαρακτήρες των ανθρώπων. Έχεις ταλέντο να κάνεις τους ανθρώπους να σου ανοίγονται, αλλά και µια τάση να τους χειραγωγείς, ωστόσο µένεις πάντα ειλικρινής και έντιµος.


Κουφοξυλιά: Ο Αεικίνητος 

(25 Νοεµβρίου-23 ∆εκεµβρίου)

Είσαι χαρακτήρας εξωστρεφής και δείχνεις µεγάλο ενδιαφέρον  και προθυµία να βοηθήσεις τους άλλους, παρόλο που συχνά τους «τσακίζεις» µε την ωµή ειλικρίνειά σου.


13


Κινέζικο ωροσκόπιο

Σύµφωνα µε την παράδοση, το 2637 π.Χ. ο Αυτοκράτορας Χουάνγκ Ντι κωδικοποίησε τα 111 γνωστά άστρα. Στη συνέχεια οι αρχαίοι Κινέζοι αστρονόµοι συνέδεσαν τους πέντε βασικούς πλανήτες µε τα πέντε βασικά στοιχεία από τα οποία αποτελείται ολόκληρο το σύµπαν: Το ∆ία µε το Ξύλο, τον Άρη µε τη Φωτιά, τον Κρόνο µε τη Γη, την Αφροδίτη µε το Μέταλλο και τον Ερµή µε το Νερό. Η θέση τους στον ουρανό όταν γεννιόταν κάποιος, σε συσχετισµό µε τον Ήλιο και τη Σελήνη, επηρέαζαν την µοίρα του. Στο κινέζικο ωροσκόπιο υπήρχαν όµως και τα ζώδια, που και εδώ είναι δώδεκα κι έχουν όλα ονόµατα ζώων. ∆εν αντιστοιχούν σε αστερισµούς ή γενικά σε ουράνια σώµατα, αλλά στα ίδια τα οµώνυµα πλάσµατα. Για το πώς επιλέχτηκαν, υπάρχει ένας µύθος. Σύµφωνα µε αυτόν, όταν ο Βούδας ετοιµαζόταν να εγκαταλείψει τη γήινη ύπαρξή του, κάλεσε κοντά του όλα τα ζώα να τον αποχαιρετίσουν. Μόνο δώδεκα ήρθαν. Για να τα τιµήσει, ο Βούδας έδωσε τα ονόµατά τους στα ζώδια και µάλιστα, τα τοποθέτησε ανάλογα µε τη σειρά που έφτασαν κοντά του. Έτσι, ο κινέζικος ζωδιακός κύκλος περιλαµβάνει τον Ποντικό, το Βούβαλο, την Τίγρη, το Λαγό, τον ∆ράκοντα, το Φίδι, το Άλογο, την Κατσίκα, τον Πίθηκο, τον Πετεινό, το Σκύλο και το Χοίρο. Το καθένα από αυτά τα πλάσµατα δίνει στους ανθρώπους τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.  Το 2017, που για τους Κινέζους ξεκίνησε στις 28 Ιανουαρίου και διαρκεί µέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2018, είναι το έτος του Πετεινού. Σύµφωνα µε τους αστρολόγους, ο Πετεινός προσφέρει στη χρονιά αυτή µερικά από τα χαρακτηριστικά που έχει το συγκεκριµένο πτηνό: φιλοδοξία, υπερηφάνεια, επιθυµία για θαυµασµό, ακρίβεια, θάρρος, πάθος και µια καλά ανεπτυγµένη διάθεση για έρωτα και αποπλάνηση. Παράλληλα, η χρονιά αυτή χαρακτηρίζεται από ενθουσιασµό, επιµονή και αυτοέλεγχο. Οι σχέσεις µεταξύ των ανθρώπων θα είναι πιο ειλικρινείς.Θα έχουµε περισσότερο πάθος για ζωή, ιδίως όσον αφορά την εργασία, όπου δε θα διστάσουµε να σηκώσουµε τα µανίκια µας για να επιτύχουµε τους στόχους µας. Μένει να δούµε αν ο Πετεινός θα µείνει στην ιστορία µόνο για το όµορφο λειρί του ή θα δείξει ότι είναι ο αρχηγός του κοτετσιού! Και ας µην ξεχνάµε ότι αυτή είναι η άποψη των αστρολόγων!


Ινδιάνικο ωροσκόπιο

Το ινδιάνικο ωροσκόπιο βασίζεται στη σχέση των Ινδιάνων µε τη φύση, οπότε έχει ζώδια µε ονόµατα ζώων. Στην ινδιάνικη παράδοση το κάθε ζώο εκπροσωπούσε και ένα πνεύµα. Τα αποκαλούσαν «τοτέµ». Το πρόβληµα είναι ότι ο τρόπος µε τον οποίο οι αστρολόγοι παρουσιάζουν τα ινδιάνικα ζώδια πιθανόν να µην έχει καµία σχέση µε τη φιλοσοφία των τοτέµ όπως την χρησιµοποιούσαν οι Ινδιάνοι. Παρ’ όλα αυτά, ας δούµε ποιο ζώο αντιστοιχεί σε ποιες ηµεροµηνίες γέννησης και τι εξήγηση δίνεται:


Αν γεννήθηκες µεταξύ 22 ∆εκεµβρίου και 19 Ιανουαρίου: είσαι Χήνα

Είσαι η προσωποποίηση της «ήρεµης δύναµης». Παρόλο που δε δείχνεις να προσπαθείς ιδιαίτερα, στην πραγµατικότητα προχωράς αποφασιστικά και οργανωµένα προς το στόχο σου.


Αν γεννήθηκες µεταξύ 20 Ιανουαρίου και 18 Φεβρουαρίου: είσαι Ενυδρίδα

Κυριολεκτικά ζεις για να µαθαίνεις. Όµως, η ανεξάντλητη επιθυµία σου για γνώση µπορεί να σε οδηγήσι σε «πασάλειµµα».


Αν γεννήθηκες µεταξύ 19 Φεβρουαρίου και 20 Μαρτίου: είσαι Λύκος

Έχεις στενή επαφή µε το πνευµατικό, διαισθητικό κοµµάτι της ύπαρξής σου.


680906

Οι Ινδιάνοι ταύτιζαν τις ψυχές με κάποιο ζώο-τοτέμ το οποίο πίστευαν ότι καθοδηγεί κάθε άνθρωπο στη ζωή του.


Αν γεννήθηκες µεταξύ 21 Μαρτίου και 19 Απριλίου: είσαι Γεράκι

Ξέρεις πάντα τι θες και πώς να το κατακτήσεις. Η φιλοδοξία σου είναι να οδηγείς τους άλλους και να σου αναγνωρίζονται τα πρωτεία.


Αν γεννήθηκες µεταξύ 20 Απριλίου και 20 Μαΐου: είσαι Κάστορας

Το να αισθάνεσαι προστατευµένος είναι για σένα το παν και ο τρόπος για να αποκτήσεις το πολυπόθητο αίσθηµα της ασφάλειας είναι να χτίσεις το προσωπικό σου καταφύγιο.


Αν γεννήθηκες µεταξύ 21 Μαΐου και 20 Ιουνίου: είσαι Ελάφι 

Βρίσκεσαι διαρκώς σε επιφυλακή, µε τεταµένη την προσοχή, ώστε να πιάσεις όλα τα ερεθίσµατα από τον έξω κόσµο. Και σαν ελάφι, είσαι έτοιµος να τρέξεις µακριά, αν δεις κάποιον να πλησιάζει ύποπτα.


Αν γεννήθηκες µεταξύ 21 Ιουνίου και 21 Ιουλίου: είσαι ∆ρυοκολάπτης

Η καρδιά παίζει τον πρώτο ρόλο στη ζωή σου. Αγαπάς µε όλη σου την ψυχή και αφιερώνεσαι απόλυτα στα πρόσωπα που έχουν σηµασία για σένα, ακόµα και εις βάρος του εαυτού σου.


Αν γεννήθηκες µεταξύ 22 Ιουλίου και 21 Αυγούστου: είσαι Σολοµός

Θέλεις να αφήσεις τη σφραγίδα σου στον κόσµο, µε τα προσωπικά σου επιτεύγµατα ή µε την έµπνευση που µεταδίδεις στους άλλους. Αντιµετωπίζεις µε επιµονή και δύναµη όλες τις αντιξοότητες, είτε πρόκειται για εξωτερικά εµπόδια είτε για τις αναταράξεις της ψυχής σου.


Αν γεννήθηκες µεταξύ 22 Αυγούστου και 22 Σεπτεµβρίου: είσαι Αρκούδα

Βασίζεις τη δράση σου στις πληροφορίες που παίρνεις µέσα από τις αισθήσεις και τη λογική σου. Παρ’ όλα αυτά, αν έδινες κάπως µεγαλύτερη σηµασία στη διαίσθησή σου, θα είχες µια ευρύτερη κατανόηση και για τον κόσµο και για τον ίδιο τον εαυτό σου.


Αν γεννήθηκες µεταξύ 23 Σεπτεµβρίου και 22 Οκτωβρίου: είσαι Κοράκι

Έχεις ανάγκη από την ανθρώπινη παρουσία ακριβώς. Κι όπως το κοράκι, αν βάλει κάτι… στο µάτι και θέλει να το αρπάξει δε λογαριάζει τίποτα άλλο, έτσι κι εσύ µπορεί τόσο να απορροφηθείς από το ενδιαφέρον σου για µια σχέση, που να παραµελήσεις όλες τις άλλες σου υποχρεώσεις.


Αν γεννήθηκες µεταξύ 23 Οκτωβρίου και 22 Νοεµβρίου: είσαι Φίδι

Τα φίδια, καθώς αναπτύσσονται, βγαίνουν από το παλιό τους δέρµα που δεν τα χωράει πια και δηµιουργούν καινούριο. Έτσι κι εσύ περνάς από µια διαρκή σειρά εσωτερικών αναθεωρήσεων και µεταµορφώσεων, καθώς απορρίπτεις το παρελθόν και ωριµάζεις. Συχνά το αισθησιακό ταµπεραµέντο σου περιορίζει αυτή την αναζήτηση στο σωµατικό επίπεδο, παραµερίζοντας το πνευµατικό.


Αν γεννήθηκες µεταξύ 23 Νοεµβρίου και 21 ∆εκεµβρίου: είσαι Κουκουβάγια

Έχεις µεταδοτικό ενθουσιασµό και αισιοδοξία, όµως η αδυναµία σου να σταθείς κάπου για πολύ χρόνο σε εµποδίζει να εµβαθύνεις στα πράγµατα και να αποκτήσεις, όχι µόνο ουσιαστική γνώση, αλλά και ουσιαστικές σχέσεις.


animals_hero_owl

 

IN CATEFORY: CULTURE