Τα πιο «κοφτερά» µυαλά της ανθρωπότητας!

Κάθε αιώνας έχει να επιδείξει τις δικές του ιδιοφυίες, από το πεδίο των επιστηµών µέχρι αυτό των τεχνών. Αλλά τα πιο φωτεινά µυαλά της ανθρωπότητας που συνέβαλαν στην εξέλιξη του κόσµου, είναι ελάχιστα. Είναι 9 και είναι σπουδαίοι. Κάθε ένας από αυτούς έβαλε την χρυσή του πινελιά στην εξέλιξη της ανθρωπότητας. Σας παρουσιάζουμε την “gold list” των ιδιαίτερα χαρισματικών ανθρώπων του παρελθόντος!

oi-exupnoteroi-anthrwpoi-olwn-twn-epoxwn-dianies-upsilo-iq-megaloi-epistimones--(1)#1. Ο αρχιτέκτονας, ζωγράφος, γλύπτης, µουσικός, εφευρέτης, ανατόµος, µηχανικός, γεωµέτρης, παλαιοντολόγος και γιατρός Λεονάρντο Ντα Βίντσι (IQ 180-220).

leonardo-da-vinci-oi-exupnoteroi-anthrwpoi-olwn-twn-epoxwn-dianies-upsilo-iq-megaloi-epistimones- (2)

#2. O πατέρας της Κλασικής Φυσικής και µαθηµατικός, αστρονόµος, αλχηµιστής, θεολόγος και φιλόσοφος Ισαάκ Νεύτωνας, που διατύπωσε µνηµειώδεις νόµους µε πιο γνωστό το νόµο της βαρύτητας (IQ 190-200). 

newton-isaac-oi-exupnoteroi-anthrwpoi-olwn-twn-epoxwn-dianies-upsilo-iq-megaloi-epistimones--(9)

#3. Ο ποιητής, µυθιστοριογράφος, θεωρητικός της Τέχνης, δραµατουργός, νοµικός και επιστήµονας Γιόχαν Γκαίτε, για τον οποίο ο Αϊνστάιν είχε την άποψη ότι είναι ο τελευταίος παντογνώστης του κόσµου (IQ 210-225).

johann- goethe-oi-exupnoteroi-anthrwpoi-olwn-twn-epoxwn-dianies-upsilo-iq-megaloi-epistimones--(4)

#4. Ο «πατέρας» της σύγχρονης αστρονοµίας, φυσικός, αστρονόµος, µαθηµατικός και φιλόσοφος, Γαλιλαίος Γαλιλέι (IQ 180-200).

galileo-galilei-oi-exupnoteroi-anthrwpoi-olwn-twn-epoxwn-dianies-upsilo-iq-megaloi-epistimones--(7)

#5. Ο Νικόλαος Κοπέρνικος που έφερε «επανάσταση» στη µελέτη του σύµπαντος µε το ηλιοκεντρικό µοντέλο του διαστήµατος και τη διατύπωση της θεωρίας του ότι «περιφερόµαστε γύρω από τον Ήλιο όπως κάθε άλλος πλανήτης» (IQ 160-200).

nikolas-kopernikos-oi-exupnoteroi-anthrwpoi-olwn-twn-epoxwn-dianies-upsilo-iq-megaloi-epistimones--(8)

#6. Ο κορυφαίος όλων των δραµατουργών και συγγραφέων στην αγγλική γλώσσα, Ουίλιαµ Σαίξπιρ (ΙQ 210). 

-william- shakespeare-oi-exupnoteroi-anthrwpoi-olwn-twn-epoxwn-dianies-upsilo-iq-megaloi-epistimones--(11)

#7. Ο Νίκολα Τέσλα, από τους πιο χαρισµατικούς και παρεξηγηµένους φυσικούς που γνώρισε η επιστήµη (IQ από 160 έως 310).

nikolas-tesla-oi-exupnoteroi-anthrwpoi-olwn-twn-epoxwn-dianies-upsilo-iq-megaloi-epistimones--(10)

#8. Η Αλεξανδρινή φιλόσοφος, µαθηµατικός και αστρονόµος του 4ου αι. Υπατία (IQ 170-210).

ipatia-oi-exupnoteroi-anthrwpoi-olwn-twn-epoxwn-dianies-upsilo-iq-megaloi-epistimones--(1)

#9. Η πρωτοπόρος επιστήµονας και πρώτη γυναίκα καθηγήτρια του Πανεπιστηµίου της Σορβόνης, Μαρία Κιουρί, της οποίας το όνοµα ταυτίστηκε µε την ανακάλυψη του ραδίου, του πολωνίου, τις έρευνες για τη ραδιενέργεια και τα 2 βραβεία Νόµπελ, στη φυσική και τη χηµεία. (IQ 180- 200). 

maria-kiouri-oi-exupnoteroi-anthrwpoi-olwn-twn-epoxwn-dianies-upsilo-iq-megaloi-epistimones--(6)

#10. Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος  υπήρξε ένας από τους εθνοπατέρες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Αξιόλογα πολυμαθής, ο Φραγκλίνος ήταν διακεκριμένος συγγραφέας και τυπογράφος, θεωρητικός της πολιτικής, πολιτικός, επιστήμων, εφευρέτης, κοινωνικός ακτιβιστής, στρατιωτικός και διπλωμάτης. Με την ιδιότητα του επιστήμονα, αποτέλεσε σημαντική φιγούρα του Διαφωτισμού και της ιστορίας της φυσικής για τις ανακαλύψεις και τις θεωρίες του αναφορικά με τον ηλεκτρισμό. (IQ 160) oi-exupnoteroi-anthrwpoi-olwn-twn-epoxwn-dianies-upsilo-iq-megaloi-epistimones--5(1)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here