H αυθεντική, αφροδισιακή Sangria θα σας “ανάψει” φωτιές!

Συνταγή με περι…πέτεια!

Sexy, καυτή, αρωματική και ξεσηκωτική. Δεν είναι άλλη από την σπιτική σαγκριά (Sangria) που ζεσταίνει την ατμόσφαιρα και τη σχέση σας! Eτοιμάζεται σε 10 λεπτά!!! Μια συνταγή που θα λατρέψετε…Ζεστή ή κρύα είναι το ίδιο θεϊκή. Στις υπαίθριες αγορές, στους δρόμους, στις πλατείες και στα wine bars της βόρειας Ευρώπης, από τη Γερμανία μέχρι τη Λετονία, τα αχνιστά αρωματικά κρασιά αποτελούν μια από τις πιο απολαυστικές παραδόσεις του χειμώνα!

Από την Πέτια Σαληκυριάκη- Παπαδάτου

sintagi sagkria

Φυσικά αυτή η γλυκιά συνήθεια δεν άργησε να περάσει και τα σύνορα της χώρας μας, για να ζεστάνει τις στιγμές μας! Ανάμεσά τους τα πιο δημοφιλή είναι το Glühwein και το Glögg. Η συνταγή είναι τόσο απλή και οικονομική που δεν θα το πιστεύετε! Το αποτέλεσμα όμως θα σας εντυπωσιάσει! Το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει, οι καλεσμένοι σας θα εντυπωσιαστούν και ο/η σύντροφός σας θα σας λατρέψει!

Υλικά για σπιτική σαγκριά (Sangria) : (δόση για 10 άτομα)

  • 1/2 λίτρο κόκκινο κρασί
  • 1 λίτρο εκκλησιαστικός οίνος
  • 1 λίτρο μαυροδάφνη
  • 1/2 λίτρο  κονιάκ ή μπράντυ
  • 1 λίτρο χυμό ανανά
  • 1/2 λίτρο χυμό πορτοκάλι
  • 1 λίτρο χυμό βύσσινο
  • 1/2 λίτρο χυμό φρούτα του δάσους
  • 2 στίκ κανέλα
  • 2 μήλα
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 αχλάδι
  • Μια χούφτα σταφίδες

Εκτέλεση:

Κρύα σαγκριά (Sangria)

Κρυώνουμε στο ψυγείο τα ποτά και τους χυμούς, όταν είναι πολύ κρύα τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη γυάλα. Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε ένα μήλο, ένα πορτοκάλι και το αχλάδι και τα κόβουμε σε μικρούς ίδιους, όσο γίνεται, κύβους. Ρίχνουμε τα φρούτα και τα στικ της κανέλας στη γυάλα. Πλένουμε το ένα πορτοκάλι και το ένα μήλο, τα κόβουμε στη μέση, τα καθαρίζουμε από κουκούτσια και στην συνέχει κόβουμε το κάθε μισό σε λεπτές φέτες. Ρίχνουμε και τις φέτες στη σαγκριά (Sangria) μας. Δοκιμάζουμε και σε περίπτωση που τη θέλουμε πιο δυνατή προσθέτουμε κρασί ενώ σε περίπτωση που τη θέλουμε πιο ελαφριά προσθέτουμε χυμό πορτοκάλι. Σερβίρουμε σε ποτήρια κρασιού! Καλή απόλαυση…

Ζεστή σαγκριά (Sangria)

Ετοιμάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα. Μέσα ρίχνουμε τα ποτά και τους χυμούς. Βάζουμε τη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά στο μάτι, ή αν έχετε ειδική βάση μέσα στο τζάκι. Έχουμε το καπάκι κλειστό και ζεσταίνουμε το μείγμα χωρίς όμως να το αφήσουμε να βράσει. Παράλληλα ξεφλουδίζουμε ένα μήλο, ένα πορτοκάλι και το αχλάδι και τα κόβουμε σε μικρούς ίδιους, όσο γίνεται, κύβους. Ρίχνουμε τα φρούτα και τα στικ της κανέλας στη κατασρόλα. Πλένουμε το ένα πορτοκάλι και το ένα μήλο, τα κόβουμε στη μέση, τα καθαρίζουμε από κουκούτσια και στην συνέχει κόβουμε το κάθε μισό σε λεπτές φέτες. Ρίχνουμε και τις φέτες στη σαγκριά (Sangria) μας. Δοκιμάζουμε και σε περίπτωση που τη θέλουμε πιο δυνατή προσθέτουμε κρασί ενώ σε περίπτωση που τη θέλουμε πιο ελαφριά προσθέτουμε χυμό πορτοκάλι. Σερβίρουμε σε πήλινες κούπες κρασιού! Καλή απόλαυση…

Smart Tip:

Μπορείτε να  αγοράσετε γυάλινο δοχείο με βρυσάκι και να βάζετε από εκεί τη σαγκριά (sagria). Σε αυτήν την περίπτωση θα κόψετε περισσότερα φρούτα και θα τα βάζετε απευθείας μέσα στο ποτήρι μαζί με ένα στικ κανέλα. Επίσης μπορείτε να βρέχετε το στόμιο από τον ποτήρι σας και να το βουτάτε σε ανακατεμένη μαύρη ζάχαρη με λίγη κανέλα.

Διαβάστε επίσης!!!

Έτσι θα φτιάξετε σπίτι σας ένα Cointreau Teese!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here