Η μέθοδος πιλάτες πλέον αποτελεί ανεπιφύλακτα, βασικό μέσο σταθεροποίησης της μέσης και αποσυμπίεσης της ΣΣ.

Η αυθεντική μέθοδος εκτελείται στο λεγόμενο κρεβάτι του Pilates, το reformer! Ακολουθούν ασκήσεις προχωρημένου επιπέδου:

Άσκηση 1- Ενεργοποίηση εγκάρσιου

reformer training Ειρήνη Μαρσέλου (6)Στηριζόμενοι στα γόνατα και τα χέρια, όπως στην εικόνα, εκτείνετε το ένα πόδι προς τα πίσω και το αντίθετο χέρι μπροστά. Διατηρείτε τη θέση αυτή ενεργοποιώντας την κοιλιακή χώρα και τους γλουτιαίους. Μείνετε για 15 δευτερόλεπτα. Προσοχή στη λόρδωση.

Άσκηση 2

reformer training Ειρήνη Μαρσέλου (4)Καθίστε στο box με το ένα πόδι στηριζόμενο στον ιμάντα. Εκτελείτε πλάγια κάμψη κορμού, μέχρι να ευθυγραμμίσετε ώμο-λεκάνη-γόνατο. Κατεβαίνετε όσο επιτρέπει η μέση και επανέρχεστε στην αρχική θέση. Εκτελείτε 10 πλάγιες κάμψεις. Μείνετε ισομετρικά για 10 δευτερόλεπτα.

 Άσκηση 3 – “snake”(Advanced)

reformer training Ειρήνη ΜαρσέλουΣτηριζόμενοι στα άκρα σας, όπως στην εικόνα, ανοίγετε και κλείνετε την πλατφόρμα ενεργοποιώντας το Power House. Οδηγός σας η λεκάνη που τείνει να φτάσει ψηλά και χαμηλώνει κατά το άνοιγμα του κρεβατιού.
reformer training Ειρήνη Μαρσέλου (3)

Άσκηση 4 – “mermaid” (Χαλάρωμα-Διάταση)

reformer training Ειρήνη Μαρσέλου (2)Εκτελείτε πλάγια κάμψη κορμού. Το χέρι ακολουθεί την κίνηση και παραμένει σε απόσταση από το αυτί. Διατηρείτε ίσο το άνοιγμα των χεριών, εκτελώντας 5 επαναλήψεις σε κάθε πλευρά. Νιώθετε την διάταση στο πλαϊνό μέρος του κορμού και τα ισχία.

Λ. Ποσειδώνος & Κανάρη 1, Άλιμος, Τηλ.: 210 9843222 – 6906833036

 Διαβάστε ακόμη:

Block Training! Γυμναστείτε με τα μαλακά τουβλάκια της γιόγκας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here