Κατοικίδια εν… πτήσει! Τι πρέπει να προσέξετε;

Ετοιμάζεστε για ταξιδάκι με το τετράποδο μέλος της οικογένειάς σας και μάλιστα με το αεροπλάνο! Σας έχω μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές για να προετοιμαστείτε!

lifemagazinegr_dr_lazaros_karanasios_ktiniatros_tips_gia_taksidi_me_aeroplano (1)Πρώτα από όλα, με όποιο μέσο και αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε, όποτε και αν κάνετε το ταξίδι, υπάρχουν μερικές απαρέγκλιτες, γενικές οδηγίες που δεν πρέπει να ξεχνάτε:

  1. Το ζώο σας πρέπει να έχει ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας, μικροτσίπ αλλά και διαβατήριο για τα οποία θα φροντίσετε με τον κτηνιάτρό του.
  2. Με όποιο μέσο και αν ταξιδέψετε θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας νερό για το κατοικίδιο, ένα ελαφρύ σνακ και ένα οργανωμένο φαρμακείο πρώτων βοηθειών (ρωτήστε τον κτηνίατρό σας τι πρέπει να περιλαμβάνει).
  3. Δύο μέρες πριν το ταξίδι σας καλό είναι να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο ώστε να ελέγξει ότι όλα είναι καλά και να σας δώσει οδηγίες για το ταξίδι σας.
  4. Ενημερωθείτε έγκαιρα για τους κανονισμούς που ισχύουν σε αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες σχετικά με την μεταφορά κατοικιδίων.
  5. Φροντίστε να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται το κατοικίδιό σας για να νιώσει άνετα στο προορισμό των διακοπών σας.

Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο: τα tips μου!

Το ταξίδι με αεροπλάνο μπορεί να γίνει παιχνιδάκι εάν φροντίσετε να είστε ενημερωμένοι έγκαιρα για τους ισχύοντες κανονισμούς της αεροπορικής εταιρείας που θέλετε να ταξιδέψετε.

lifemagazinegr_dr_lazaros_karanasios_ktiniatros_tips_gia_taksidi_me_aeroplano (6) Το σίγουρο είναι ότι το ζώο σας χρειάζεται διαβατήριο (όπου φαίνεται και η κατάσταση της υγείας του), μικροτσίπ και κλουβί μεταφοράς. Εάν το ζωάκι σας είναι μέχρι 8 κιλά, η αεροπορική εταιρεία σας δίνει τη δυνατότητα να το έχετε μαζί σας στην καμπίνα του αεροσκάφους. Διαφορετικά τοποθετείται σε ειδικό και ασφαλή χώρο του αεροπλάνου στο κλουβί που του παρέχετε εσείς. Κάθε αεροπορική εταιρεία έχει τη δική της χρέωση για τη μεταφορά του κατοικιδίου σας γι’ αυτό καλό είναι όταν θα κλείσετε τα εισιτήριά σας να έχετε ενημερωθεί και να έχετε δηλώσει ότι ταξιδεύετε με κατοικίδιο. Δωρεάν ταξιδεύουν μόνο τα εκπαιδευμένα ζώα συνοδείας (για τυφλούς, ΑΜΕΑ, κ.ο.κ.).

lifemagazinegr_dr_lazaros_karanasios_ktiniatros_tips_gia_taksidi_me_aeroplano (5)Αν πάρετε το ζωάκι σας στην καμπίνα του αεροσκάφους, φροντίστε να του δώσετε κάτι μικρό να μασήσει κατά την προσγείωση και απογείωση ώστε να μη βουλώσουν τα αυτιά του και φυσικά να το καθησυχάζετε με τον τρόπο σας. Ο κτηνίατρός σας θα σας συμβουλεύσει για το αν χρειάζεται και τι είδους ηρεμιστικό μπορείτε να του δώσετε ώστε να μην αγχωθεί, όχι όμως για να κοιμηθεί. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται σε ορισμένες ράτσες σκυλιών που λόγω γενετικού προβλήματος παρουσιάζουν αναπνευστικά προβλήματα στο ταξίδι. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να συζητήσετε σίγουρα με τον κτηνιάτρό σας καθώς και με την αεροπορική εταιρεία. Τέλος, καλό είναι να θυμάστε ότι από όλες τις χώρες τη Ευρώπης, η Μεγάλη Βρετανία έχει πολύ αυστηρό πλαίσιο για τα ζώα που μπαίνουν στη χώρα αεροπορικών.

Προσοχή στις σκάλες!

lifemagazinegr_dr_lazaros_karanasios_ktiniatros_tips_gia_taksidi_me_aeroplano (4)Ως γνωστόν τα περισσότερα αεροδρόμια έχουν κυλιόμενες σκάλες που συνδέουν τους διάφορους χώρους τους. Θα σας συνιστούσα να μην τις χρησιμοποιήσετε όταν έχετε δίπλα σας το σκύλο σας. Δεν είναι όλα τα ζώα εκπαιδευμένα για τη χρήση των κυλιόμενων κλιμακοστασίων και είναι επικίνδυνο καθώς το ζώο μπορεί να πιαστεί με αποτέλεσμα έναν πολύ άσχημο τραυματισμό του!

lifemagazinegr_dr_lazaros_karanasios_ktiniatros_tips_gia_taksidi_me_aeroplano (7)Η πιο ασφαλής λύση είναι οι κανονικές σκάλες! Αν βέβαια μεταφέρετε το ζώο σας μέσα σε κλουβί τότε δεν υπάρχει πρόβλημα να χρησιμοποιήσετε τις κυλιόμενες.

Ανδρέα Παπανδρέου 35, Γλυφάδα
Τηλ.: 210 8940590, Κιν.: 6932630952
info@vetherapy.gr
www.vetherapy.gr
ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ
Καθημερινά 10:00-13:30 & 17:00-20:30
Σάββατο ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Διαβάστε επίσης:

My fitness… dog! Γυμνάσου παρέα με το σκύλο σου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here