Λειτουργική ιατρική: Προηγμένες προληπτικές εξετάσεις που αλλάζουν ζωές!

Η σύγχρονη ιατρική έχει δώσει την ευκαιρία στους ασθενείς να μην μένουν στην επιφανειακή διάγνωση ενός προβλήµατος υγείας. Χάρη στη λειτουργική ιατρική και στις εξειδικευµένες εξετάσεις πρόληψης που μας δίνει, πλέον μπορούµε να αναζητήσουµε τα βαθύτερα αίτια μιας νόσου όπως είναι τα αυτοάνοσα, ο διαβήτης, η νόσος του Crohn και να την καταπολεµήσουµε.

lifemagazinegr_diagnostiki_athinon_vasilis_sideris_proliptikes_eksetaseis (3)

Με αυτόν το στόχο, το 2007 ο ιατρός-βιοπαθολόγος και βιολόγος, επιστηµονικός συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur, Βασίλειος Σιδερής, ίδρυσε τη ∆ιαγνωστική Αθηνών, ένα ιατρικό εργαστήριο Προληπτικής και Λειτουργικής Ιατρικής. Το εργαστήριο εστίασε από την ίδρυσή του σε διαγνωστικές εξετάσεις μεγάλης εξειδίκευσης και ερευνητικού προσανατολισµού, µε έµφαση στην έρευνα και στην εργαστηριακή ιατρική υψηλού επιπέδου.

lifemagazinegr_diagnostiki_athinon_vasilis_sideris_proliptikes_eksetaseis (2)Για να ακριβολογούμε, μάλιστα, η Λειτουργική Ιατρική είναι η εξατοµικευµένη ιατρική που ασχολείται με την πρωτοπαθή πρόληψη και τα βαθύτερα αίτια και όχι με τα συµπτώµατα των νοσηµάτων. Για να το πετύχει αυτό χρησιµοποιεί εξετάσεις πρόληψης μεγάλης εξειδίκευσης και υψηλού επιπέδου. Τέτοιες εξετάσεις προσφέρει η Διαγνωστική Αθηνών και είναι μεταξύ άλλων και οι παρακάτω:

TrophoScan®

lifemagazinegr_diagnostiki_athinon_vasilis_sideris_proliptikes_eksetaseis_trophoScanΤο TrophoScan® της ∆ιαγνωστικής Αθηνών αποτελεί τον πιο έγκυρο, αξιόπιστο και αποτελεσµατικό τρόπο ελέγχου της τροφικής δυσανεξίας, µετρώντας τα επίπεδα των ολικών IgG αντισωµάτων στο αίµα έναντι των δυνητικά αλλεργιογόνων τροφών. Η παρουσία αυτών των αντισωµάτων έχει συσχετισθεί µε νοσήµατα του γαστρεντερικού, ηµικρανίες, παχυσαρκία, δερµατοπάθειες, σύνδροµο χρόνιας κόπωσης κ.ά.

EnteroScan®

lifemagazinegr_diagnostiki_athinon_vasilis_sideris_proliptikes_eksetaseis_enteroScanΤο EnteroScan® αποτελεί µια οµάδα εξειδικευµένων εργαστηριακών εξετάσεων που αναλύουν το εντερικό µικροβίωµα και τις λειτουργίες του και επιτρέπει τον έλεγχο των αποκλίσεών του, βοηθάει στη διάγνωση, στην επιβεβαίωση ή τον αποκλεισµό πολλών παθολογικών καταστάσεων και ρίχνει φως στην αιτιολογία και την παθογένεια χρόνιων νοσηµάτων, κατευθύνοντας τη θεραπεία τους.

DetoxScan®

lifemagazinegr_diagnostiki_athinon_vasilis_sideris_proliptikes_eksetaseis_detoxScanΤο DetoxScan® περιλαµβάνει εργαστηριακές εξετάσεις για τον έλεγχο του οξειδωτικού στρες και της αντιοξειδωτικής άµυνας του οργανισµού. Το οξειδωτικό στρες έχει συσχετισθεί µε πάρα πολλά νοσήµατα, µε πιο σηµαντικά αυτά της γήρανσης, των νευροεκφυλιστικών νοσηµάτων (Parkinson, Alzheimer, άνοια κ.λπ.), την εµφάνιση διαφόρων µορφών καρκίνου, παθήσεις του ήπατος, υπογονιµότητα κ.ά.

NutriScan®

lifemagazinegr_diagnostiki_athinon_vasilis_sideris_proliptikes_eksetaseis_nutriScanΤο NutriScan® περιλαµβάνει εξετάσεις για τον έλεγχο των Μικρο και Μακροθρεπτικών στοιχείων του οργανισµού καθώς και την ανάλυση των οργανικών οξέων στα ούρα (MetaBolomiX™). Σε άτοµα όλων των ηλικιών, η κατάλληλη διατροφή οδηγεί σε λιγότερες ασθένειες και σε πιο ισχυρή υγεία διατηρώντας τις σωµατικές και πνευµατικές δυνάµεις σε όλη τη διάρκεια της ζωής.

CardioScan®

lifemagazinegr_diagnostiki_athinon_vasilis_sideris_proliptikes_eksetaseis_cardioScanΤο CardioScan® αποτελείται από εργαστηριακές εξετάσεις ελέγχουν πολλών παράγοντων κινδύνου για την ανάπτυξη καρδιαγγειακών νοσηµάτων. Περιλαµβάνουν κλασικούς δείκτες όπως η χοληστερίνη, αλλά και καινοτόµες εξετάσεις όπως η οξειδωµένη χοληστερίνη, η λεπτίνη και η λιποπρωτεϊνική φωσφολιπάση Α2. Είναι οργανωµένες σε αρκετούς συνδυασµούς, ώστε να καλύπτουν άνδρες και γυναίκες.

HormoneScan®

lifemagazinegr_diagnostiki_athinon_vasilis_sideris_proliptikes_eksetaseis_hormoneScanΤο HormoneScan® περιλαµβάνει εργαστηριακές εξετάσεις για τον έλεγχο των ορµονών και των ενδοκρινών αδένων σε άνδρες και σε γυναίκες. Οι µετρήσεις των ορµονών γίνονται στο αίµα και στα ούρα και επιπλέον, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, χρησιµοποιούµε την πολύ βολική και ανώδυνη µέτρηση των βιολογικά δραστικά ορµονών στο σάλιο (SialoScan®).

ImmuneScan®

lifemagazinegr_diagnostiki_athinon_vasilis_sideris_proliptikes_eksetaseis_immuneScanΤο ImmuneScan® της ∆ιαγνωστικής Αθηνών περιλαµβάνει εργαστηριακές εξετάσεις για τον έλεγχο πολλών λειτουργιών του ανοσοποιητικού συστήµατος, της φυσικής και της επίκτητης, της χηµικής και της κυτταρικής ανοσίας. Το ανοσοποιητικό είναι ένα σύστηµα με πολλές διαφορετικές δοµές και λειτουργίες. Οι διαταραχές σε αυτές δηµιουργούν λοιµώξεις, αυτοάνοσα νοσήµατα, αλλεργίες και καρκίνο.

Metals & Traces®

lifemagazinegr_diagnostiki_athinon_vasilis_sideris_proliptikes_eksetaseis_metals-tracesΗ οµάδα Metal & Traces της ∆ιαγνωστικής Αθηνών περιλαµβάνει εργαστηριακές εξετάσεις για τον έλεγχο των βαρέων µετάλλων σε όλα τα βιολογικά υλικά του οργανισµού (αίµα, ούρα, σάλιο, τρίχες κ.λπ.). Στην οµάδα εξετάσεων περιλαµβάνεται επιπλέον και ο έλεγχος των ιχνοστοιχείων του οργανισµού. Τα βαρέα µέταλλα βρίσκονται παντού και µπορούν να προκαλέσουν σοβαρές συνέπειες στην υγεία.

NeuroScan®

lifemagazinegr_diagnostiki_athinon_vasilis_sideris_proliptikes_eksetaseis_neuroScanΑποτελείται από εργαστηριακές εξετάσεις για των έλεγχο των νευροδιαβιβαστών και διάφορων άλλων παραµέτρων που σχετίζονται με την υγεία του κεντρικού και περιφερικού νευρικού συστήµατος. ∆ιάφορες καταστάσεις όπως το στρες, οι λοιµώξεις, η κακή διατροφή, οι τοξίνες το επηρεάζουν και μπορούν οδηγήσουν στην εκδήλωση ψυχολογικών, σωµατικών διαταραχών καθώς και διαταραχών της διάθεσης.

Acid/Base Balance®

lifemagazinegr_diagnostiki_athinon_vasilis_sideris_proliptikes_eksetaseis_acid-base-balanceΤο Acid/Base Balance της ∆ιαγνωστικής Αθηνών περιλαµβάνει εργαστηριακές εξετάσεις για τον έλεγχο της οξεοβασικής ισορροπίας του οργανισµού αλλά και πολλών επιµέρους συστηµάτων του. Προκειµένου να λειτουργήσουν εύρυθµα τα κύτταρα, είναι βασικής σηµασίας να ρυθµίζεται εντός αυστηρών πλαισίων το pH του σώµατος, όπως συµβαίνει και µε τη ρύθµιση των ηλεκτρολυτών.

 

lifemagazinegr_diagnostiki_athinon_vasilis_sideris_proliptikes_eksetaseis (1) Μεσογείων 6, Αµπελόκηποι, Τηλ.: 210 7777654, 210 7774569, info@athenslab.gr, https://athenslab.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here