Σκύλος εν πλω! Αυτές είναι οι οδηγίες μου!

Τα μοναδικά ελληνικά νησιά μας περιμένουν και αν πρόκειται να έχετε μαζί σας και το σκύλο σας σίγουρα χρειάζεστε μερικές οδηγίες για να μην τα κάνετε… μούσκεμα!

lifemagazinegr_ktiniatros_dr_lazaros_karanasios_tips_gia_taksidi_me_skafos_kai_katoikidio (4)Οι οδηγίες που ακολουθούν έχουν να κάνουν με σε το τι είδους σκάφος σκοπεύετε να επιβιβάσετε το σκύλο σας. Σας έχω tips για όλα!

 Ταξίδι με μεγάλο σκάφος

Αν έχετε το προνόμιο να κάνετε διακοπές σε μεγάλο σκάφος τότε συγχαρητήρια! Το ταξίδι σας προβλέπεται άνετο και για τον σκύλο σας αρκεί να προσέξετε τα εξής: Τον απομονώνετε σε συγκεκριμένο σημείο του σκάφους εάν ενοχλεί, προσέχετε να μην εκτίθεται υπερβολικά στον ήλιο διότι και τα ζώα κινδυνεύουν από ηλίαση, φροντίζετε να του δίνετε τακτικά νεράκι (ειδικά εάν έχει καταπιεί θαλασσινό νερό, ώστε να μην κάνει εμετό) και να μαζεύετε τις ακαθαρσίες του και φυσικά προσέχετε ώστε να είναι ασφαλής από πιθανή πτώση στο νερό στα σημεία του σκάφους που είναι πιο επικίνδυνα. Εάν συντρέχει λόγος, ο κτηνιάτρός σας θα σας συστήσει κάποια κτηνιατρική δραμαμίνη για να το βοηθήσετε.

lifemagazinegr_ktiniatros_dr_lazaros_karanasios_tips_gia_taksidi_me_skafos_kai_katoikidio (1)

Ταξίδι ή μεταφορά με φουσκωτό

Επειδή ως πλεούμενο είδος είναι εύκολα ανατρεπόμενο, πάνω από όλα φροντίστε το σκυλί σας να φοράει ειδικό σωσίβιο και να είναι περιορισμένο και δεμένο σε ένα συγκεκριμένο και ασφαλές σημείο του φουσκωτού ώστε να μην τρομάξει και κάνει απότομες κινήσεις. Πριν το ταξίδι με φουσκωτό φροντίστε το ζωάκι σας να έχει φάει ελαφρά και πάντα να έχετε φρέσκο νερό μαζί σας. Τέλος χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή με τον ήλιο.

lifemagazinegr_ktiniatros_dr_lazaros_karanasios_tips_gia_taksidi_me_skafos_kai_katoikidio (5)

Ταξίδι με ιστιοπλοϊκό

Ισχύουν όλοι οι κανόνες που διαβάσατε παραπάνω συν ένας ακόμα: πάρα πολύ μεγάλη προσοχή στο πού πηγαίνει και πού κάθεται το ζώο σας, καθώς τα ιστιοπλοϊκά γλιστρούν ιδιαίτερα και δεν θέλετε ο αγαπημένος σας φίλος να τραυματιστεί ή να βρεθεί στη θάλασσα!

Ταξίδι με πλοία της γραμμής

Υπάρχει ειδική νομοθεσία που διέπει τη μεταφορά κατοικιδίων στα επιβατηγά πλοία. Το βέβαιο είναι ότι θα χρειαστεί να μιλήσετε με τη ναυτιλιακή εταιρεία που έχετε επιλέξει ώστε να σας εξηγήσει τι ισχύει. Γενικώς, εάν ταξιδεύετε κατάστρωμα, ο σκύλος επιτρέπεται να κάνει τη βόλτα του αρκεί να φοράει φίμωτρο και να διαθέτει ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας. Αυτό όμως δεν ισχύει για τους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου (εστιατόρια κλπ.). Για να μείνει στην καμπίνα μαζί σας, κάποιες εταιρείες θα σας χρεώσουν και κάποιες όχι και επιτρέπεται σε ορισμένες καμπίνες κατόπιν συνεννόησης με την εταιρεία. Οπότε πρέπει οπωσδήποτε να έχετε κάνει έγκαιρα την κράτησή σας και να έχετε ενημερωθεί από την εκάστοτε εταιρεία για το τι ισχύει.

Και μερικές οδηγίες που δεν πρέπει να ξεχνάτε!

Με όποιο μέσο και αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε, υπάρχουν μερικές απαρέγκλιτες, γενικές οδηγίες που δεν πρέπει να ξεχνάτε

lifemagazinegr_ktiniatros_dr_lazaros_karanasios_tips_gia_taksidi_me_skafos_kai_katoikidio (3)

  1. Το ζώο σας πρέπει να έχει ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας, μικροτσίπ αλλά και διαβατήριο για τα οποία θα φροντίσετε με τον κτηνιάτρό του.
  2. Με όποιο μέσο και αν ταξιδέψετε θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας νερό για το κατοικίδιο, ένα ελαφρύ σνακ και ένα οργανωμένο φαρμακείο πρώτων βοηθειών (ρωτήστε τον κτηνίατρό σας τι πρέπει να περιλαμβάνει).
  3. Δύο μέρες πριν το ταξίδι σας καλό είναι να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο ώστε να ελέγξει ότι όλα είναι καλά και να σας δώσει οδηγίες για το ταξίδι σας.
  4. Ενημερωθείτε έγκαιρα για τους κανονισμούς που ισχύουν σε αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες σχετικά με την μεταφορά κατοικιδίων.
  5. Φροντίστε να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται το κατοικίδιό σας για να νιώσει άνετα στο προορισμό των διακοπών σας.

Ανδρέα Παπανδρέου 35, Γλυφάδα
Τηλ.: 210 8940590, Κιν.: 6932630952
info@vetherapy.gr
www.vetherapy.gr
ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ
Καθημερινά 10:00-13:30 & 17:00-20:30
Σάββατο ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Κατοικίδια εν… πτήσει! Τι πρέπει να προσέξετε;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here