«Τι καλύτερο από το να µάθουν τα παιδιά να βρίσκουν την ηρεµία σε έναν κόσµο µε τόση φασαρία;» µας λέει η Αριάδνη Οικονοµίδη και τονίζει τα οφέλη της yoga σε παιδιά, εξηγώντας µας τι είναι η νέα µέθοδος µε το όνοµα “Yoga for Happy Kids”;

Η yoga, µια λέξη µε ρίζες στην έννοια της ένωσης, είναι η µέθοδος που επιστρατεύει όλες τις πτυχές της φύσης µας-σώµα, µυαλό και πνεύµα- στην αναζήτηση της εσωτερικής αρµονίας. H “Yoga for Happy Kids”, η µέθοδος που δηµιούργησα µετά από χρόνια εµπειρίας διδάσκοντας παιδιά και παρακολουθώντας τις ανάγκες τους από κοντά, είναι η προσαρµογή όλων των πολύτιµων διδαγµάτων της yoga σε µαθήµατα που απευθύνονται σε παιδιά. Τα µαθήµατα “Yoga for Happy Kids” είναι µια µοναδική ευκαιρία για τα παιδιά να βιώσουν το παιχνίδι και την πειθαρχία της yoga χωρίς να ανησυχούν για το αν κάνουν λάθος. Ακόµη και τα παιδιά που δεν έχουν αθλητική κλίση, βρίσκουν στα µαθήµατα αυτά τον τρόπο να προσεγγίζουν την άσκηση µε διαφορετική νοοτροπία. Η “Yoga for Happy Kids” µπορεί να βελτιώσει τη ζωή του παιδιού σας σε 4 βασικούς άξονες:

1 . Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση

Η yoga µαθαίνει στα παιδιά να χρησιµοποιούν τους µύες τους µε εντελώς καινούριους τρόπους. Κάθε µία άσκηση θέτει διαφορετικές προκλήσεις στους µύες των παιδιών, ενώ τους µαθαίνει να αντιλαµβάνονται καλύτερα το σώµα τους και τις λειτουργίες του.

2. Τελειοποιεί την ισορροπία και το συντονισµό στην κίνηση

Η ισορροπία είναι βασικότατο συστατικό στοιχείο της yoga. Οι ασκήσεις ισορροπίας δηµιουργήθηκαν για να ενισχύσουν τη σωµατική και πνευµατική χάρη. Ακόµη και όταν ένα παιδί δυσκολεύεται στις ασκήσεις αυτές, το δίδαγµα είναι και πάλι εκεί: αν πέσεις, δεν έχεις παρά να σηκωθείς και να προσπαθήσεις και πάλι. Η αίσθηση επιτεύγµατος όταν σου τίθενται νέες προκλήσεις και τις κατακτάς είναι πραγµατικά απαράµιλλη, πόσω µάλλον όταν έρχεται σε µια ηλικία που ο ψυχισµός σου διαµορφώνεται ακόµη.

3. Βελτιώνει τη συγκέντρωση

Στις µέρες µας, τα ερεθίσµατα που δέχονται τα παιδιά µας µόνο αυξάνονται. Mεγαλώνουν σε έναν κόσµο δεκάδες φορές πιο «θορυβώδη» σε σχέση µε εκείνον στον οποίο µεγαλώσαµε εµείς. Η εξάσκηση της “Yoga for Happy Kids” ενθαρρύνει τα παιδιά να αδειάσουν το µυαλό τους και να επικεντρωθούν στην προσπάθεια που κάνουν. Η γνώση αυτή εφαρµόζεται και σε άλλους τοµείς της ζωής τους, µε αποκορύφωµα το σχολείο, όπου µπορούν να συγκεντρωθούν καλύτερα στο µάθηµα, στο διάβασµά τους για το µάθηµα, στα διαγωνίσµατα και πάει λέγοντας. Το πιο πολύτιµο εργαλείο για µια εποχή που µόνο αποσπά και µπερδεύει τα παιδιά µας.

4. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση

Είναι κρίσιµο να διδάξουµε στα παιδιά µας να έχουν αυτοπεποίθηση και να αναπτύξουν µια όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ποια είναι. H “Yoga for Happy Kids” τα διδάσκει να είναι επίµονα, υποµονετικά, γενναιόδωρα, να δουλεύουν για τους στόχους τους και να µην το βάζουν κάτω. Ως δασκάλα τους δείχνω τον τρόπο να πετύχουν µια άσκηση. Eκείνα, όµως, είναι υπεύθυνα για την εφαρµογή της και αυτό τους δίνει την αίσθηση ότι µπορούν να επεξεργαστούν κάθε πρόκληση, κάθε πρόβληµα µέχρι να το λύσουν.

Αριάδνη Οικονομίδη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (BSc) Δασκάλα yoga & παιδικής yoga

www.yogaforhappykids.gr, Tηλ.: 6976972317, FB: Ariadni Oikonomidi – Yoga for Happy Kids

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here