Αυτή είναι η πραγματική όψη του θρυλικού αυτοκράτορα!

Ένας από τους μεγαλύτερους Ρωμαίους αυτοκράτορες φαίνεται πως δεν ήταν και τόσο… αυτοκρατορικός στην όψη σύμφωνα με μία νέα 3D προτομή του!

Καθόλου αυτοκρατορικός και… κεφάλας ήταν τελικά ο Ιούλιος Καίσαρας σύμφωνα με το μουσείο Rijksmuseum van Oudheden στην Ολλανδία! Πώς προέκυψε αυτό; Ένας ερευνητής με τη βοήθεια μιας ανθρωπολόγου βασίστηκαν σε βιβλία και μαρτυρίες και ανασύνθεσαν το κεφάλι του τρισδιάστατο. Το αποτέλεσμα είναι… εκπληκτικό!

lifemagazinegr_ioulios_kaisaras_se_3d (2)Το 2017 ο συγγραφέας και αρχαιολόγος Tom Buijtendorp εμπνεύστηκε την ιδέα να ανακατασκευάσει το μπούστο του Καίσαρα με βάση την προτομή που υπήρχε στο μουσείο Rijksmuseum van Oudheden. Η προσσοχή του στράφηκε στη συγκεκριμένη προτομή καθώς έκανε έρευνα για να γράψει το βιβλίο του “Caesar in the Low Countries”. Και αποφάσισε να συνεργαστεί με την αρχαιολόγο και ανθρωπολόγο Maja d’Hollosy, ειδικευμένη σε ανακατασκευές προσώπων.

lifemagazinegr_ioulios_kaisaras_se_3d (1)
Η προτομή που ενέπνευσε τη 3D ανακατασκευή του κεφαλιού του Καίσαρα

Η d’Hollosy βασίστηκε σε 3D scan της μαρμάρινης προτομής παρόλο που είναι αρκετά κατεστραμένη αφού λείπει η μύτη και το πηγούνι. Η συγκεκριμένη προτομή είχε ανευρεθεί στην αρχαία πόλη Tusculum, νότια της Ρώμης και βρίσκεται στη συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου του Τορίνο.

lifemagazinegr_ioulios_kaisaras_se_3d (1)Το αποτέλεσμα είναι ένας μεγαλοκέφαλος Καίσαρας που όμως οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι πράγματι είχε ασύμμετρο κεφάλι λόγω δυσκολιών κατά τη γέννησή του, που του παραμόρφωσε το κεφάλι. Έτσι καταρρίπτεται άλλος ένας μύθος (μετά από αυτόν της Κλεοπάτρας) για την ομορφιά του Καίσαρα!

Διαβάστε ακόμη:

Το Karate Kid έχει και συνέχεια! Kαι είναι ό,τι καλύτερο έχετε δει!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here