Καιρός ήταν να ακούσουμε ότι το σούσι… ξεπεράστηκε! Ε, καλά, μην το πάρετε τοις μετρητοίς, διότι η νέα τάση δεν πάει πολύ μακριά!

Από τη Μαρκέλλα Ρεπανέλη

Πού πάει ακριβώς; Μέχρι τη Χαβάη που η κουλτούρα της πατάει με το ένα πόδι στην Ασία και με το άλλο στην Αμερική, μιας και είναι αμερικανική πολιτεία! Από εδώ λοιπόν μας έρχεται μια σπουδαία τάση στο φαγητό για το 2018 που θυμίζει πολύ σούσι αλλά είναι κάτι πιο χαλαρό, πιο οικείο, πιο ελεύθερο στην επιλογή!

Είναι τα λεγόμενα poke bowls, δηλαδή σαν να βλέπετε το σούσι… ξεμονταρισμένο, και είναι μια καθημερινή πρακτική στη Χαβάη. Τα μπολ αυτά είναι γεμάτα υλικά που βρίσκουμε και στο σούσι αλλά επιδέχονται πολλών παραλλαγών.

Έτσι, σένα poke bowl θα βάλετε ρύζι, ψιλοκομμένο ωμό ψάρι και μυρωδικά αλλά από κει και πέρα μπορείτε να βάλετε ό,τι λαχταράει η καρδιά σας και θα είναι και υγιεινό: αβοκάντο, ραπανάκι, σουσάμι, ψιλοκομμένα φύκια ή άλλα υλικά που στο σούσι τυλίγονται.

Poke-Bowl-Image

Μπορείτε επίσης να βάλετε ψητό κρέας, σάλτσες, και ό,τι θα βάζατε σε ένα κινέζικο πιάτο. Poke bowl μπορείτε να φτιάξετε και με ψιλοκομμένα φρούτα!

Το παν είναι η πανδαισία χρωμάτων, ως επί το πλείστον ωμά υλικά, που να θυμίζουν τον πλούτο της Χαβάης!

Let’s celebrate Hawaii!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here