Στηρίζουμε το θερινό σινεμά του Αλίμου! Και έχουμε δέκα καλούς λόγους για να μην κλείσει!

Το θερινό σινεμά είναι συνυφασμένο με την κουλτούρα μας! Ζούμε σε μια χώρα με υπέροχο μεσογειακό καιρό που οι καλοκαιρινές της βραδιές μας προδιαθέτουν για βόλτες, για χαλαρές στιγμές κάτω από τα άστρα και φυσικά πολλές ταινίες και άφθονο ποπ κορν μόλις σουρουπώσει σε κάποιο από τα μοναδικά θερινά σινεμά της Αθήνας (που έχουν πολλάκις αναδειχτεί σε προορισμούς με διεθνές κύρος)! Ένα από αυτά είναι και το “διαμαντάκι” της παραλιακής, το Cine Άλιμος!

Από τη Μαρκέλλα Ρεπανέλη

Καλοκαιριάζει, ο καιρός ζεσταίνει, αναζητάτε μια όαση δροσιάς, μια καλή ταινιούλα με το ταίρι σας ή τους φίλους σας, μια ακροθαλασσιά για να ακούτε το κύμα και να… δροσίζεστε. Και όπως είναι φυσικό ψάχνεστε να “παντρέψετε” όλα αυτά σε ένα.

lifemagazine_therino_cinema_cine_alimos1

Ε, λοιπόν, ναι, μπορεί να πέρασαν μια κρίση αλλά τα θερινά σινεμά είναι η απάντηση όλων όσους ψάχνουμε να γεμίσουμε τις καλοκαιρινές μας νύχτες με δράση, αγάπη, δάκρυ, γέλιο, δηλαδή με μια καλή ταινία στη μεγάλη οθόνη! Τα θερινά σινεμά έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές και πάντα βιώνουμε μια πρωτόγνωρη χαρά όταν ακούμε ότι ένα νέο θερινό προστίθεται στη λίστα με αυτά που ήδη έχουμε στο πρόγραμμά μας για το καλοκαίρι.

Cine Άλιμος: Μια πρωτοβουλία πολιτισμού που πρέπει να στηρίξουμε!

Αυτή η χαρά μας κατέλαβε και το 2016 όταν ο Δήμος Αλίμου προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου, υπέροχου θερινού σινεμά, του Cine Άλιμος, ακριβώς πάνω στο κύμα, στην παραλία του Αλίμου, δίνοντας τη δυνατότητα όχι μόνο στους κατοίκους αλλά και σε δεκάδες Αθηναίους να παρακολουθήσουν επιλεγμένες ταινίες πρώτης προβολής με πολύ χαμηλό εισιτήριο και ενίοτε και δωρεάν.

Κάτι, λοιπόν, πήρε το… αυτί μας, ότι αυτή η αγαπημένη προσθήκη πολιτισμού μπήκε στο στόχαστρο της πολεοδομίας προς κατεδάφιση. Δηλαδή ένας χώρος πολιτισμού και ψυχαγωγίας, που επαινέθηκε ιδιαίτερα όταν δημιουργήθηκε και χάρισε μοναδικές στιγμές σε εκατοντάδες θεατές κινδυνεύει να “σβηστεί” από τον πολιτισμικό μας χάρτη! Με άλλα λόγια, η πολεοδομία θεωρεί ότι τα πολλαπλά “εκτρώματα” του παραλιακού μετώπου διαταράσσονται από έναν δομημένο, προσεγμένο χώρο ποιοτικής ψυχαγωγίας;

Δέκα λόγοι που αγαπάμε το Cine Άλιμος (και δεν θέλουμε να κλείσει)!

Και επειδή δεν θέλουμε να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, αποφασίσαμε να σας θυμίσουμε ή να σας δώσουμε δέκα καλούς λόγους που πρέπει να στηρίξουμε τα θερινά σινεμά μας, όπου κι αν βρίσκονται, και ειδικά το Cine Άλιμος!

1ος λόγος: Βλέπουμε τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς σε ένα ιδανικό περιβάλλον!

Μπορεί να μην προλάβαμε, οι δουλειές ήταν πολλές, οι υποχρεώσεις το ίδιο, αλλά το καλοκαίρι έχουμε την ευκαιρία να δούμε ταινίες πρώτης προβολής που δεν είδαμε το χειμώνα στη μεγάλη οθόνη, κάτω από τα αστέρια και δίπλα στη θάλασσα που έχει άλλη μαγεία και χάρη σε σχέση με τους κλειστούς χώρους ή την οθόνη της τηλεόρασης! Το Cine Άλιμος μάλιστα φροντίζει να μας φέρνει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς αλλά να κάνει και αφιερώματα σε αγαπημένες ελληνικές και ξένες από το παρελθόν!

Αυτές είναι μερικές από τις δεκάδες ταινίες που είδαμε στο Cine Άλιμος την πρώτη σεζόν λειτουργίας του!

2ος λόγος: Δροσιζόμαστε δίπλα στη θάλασσα!

lifemagazine_therino_cinema_cine_alimos2

Υπάρχει κάτι πιο χαλαρωτικό και δροσιστικό μια ζεστή νύχτα από ένα θερινό σινεμαδάκι που είναι ανοιχτό, έχει πάντα δροσιά και ειδικά όταν είναι δίπλα στη θάλασσα, όπως το Cine Άλιμος;

lifemagazine_therino_cinema_cine_alimos8

3ος λόγος: Το θερινό του Αλίμου είναι ιδανικό για ρομαντικά ραντεβού!

lifemagazine_therino_cinema_cine_alimos4

Αστεράκια, ταινιούλα, σκοτάδι, θάλασσα ένα ποτήρι κρασί ή δροσιστικό αναψυκτικό. Υπάρχει ωραιότερο σκηνικό από αυτό για να ερωτευτείτε το ταίρι σας;

4ος λόγος: Αγαπάμε τις πρεμιέρες του με μεγάλα ονόματα της 7ης Τέχνης!

Πόσα θερινά σινεμά σας έχουν δώσει τη δυνατότητα να δείτε από κοντά τους συντελεστές αγαπημένων ταινιών; Ο Δήμαρχος Αλίμου, γνωστός λάτρης της 7ης Τέχνης, φρόντισε ώστε σε κάθε ελληνική πρεμιέρα στο Cine Άλιμος να υπάρχουν οι άνθρωποι που συνέβαλαν στην πραγμάτωση της ταινίας! Χαρακτηριστική στιγμή η παρουσία του Γιάννη Σμαραγδή που εγκαινίασε το χώρο αλλά και η παρουσία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και της Μαρίνας Καλογήρου στην παρουσίαση της ταινίας τους “Αν”.

lifemagazine_therino_cinema_cine_alimos6
Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής είναι από τους ανθρώπους που στήριξαν το Cine Άλιμος και μάλιστα το εγκαινίασε!

5ος λόγος: Έχει το πιο προσιτό αντίτιμο εισόδου!

Τέσσερα ευρώ;; Ναι, σινεμά με μόλις 4 ευρώ! Και άρα περισσεύουν να πάρουμε και ποπ κορν και αναψυκτικό! Και το πιο σημαντικό: οι προβολές των παιδικών ταινιών είναι δωρεάν!

lifemagazine_therino_cinema_cine_alimos76ος λόγος: Έχει τη μεγαλύτερη οθόνη θερινού που έχουμε δει!

Και για του λόγου το αληθές, δείτε τη φωτογραφία και θα καταλάβετε:

lifemagazine_therino_cinema_cine_alimos9

Τι νόημα έχει να πας σινεμά και να μη βλέπεις καλά επειδή δεν βρήκες να καθίσεις μπροστά; Στο Cine Άλιμος δεν έχεις τέτοια προβλήματα χάρη στην σούπερ τεράστια (και μάλιστα φουσκωτή!) οθόνη του!

7ος λόγος: Το Cine Άλιμος είναι σημείο αναφοράς για τις πιο υπέροχες παιδικές εκδηλώσεις!

Αυτό που λείπει από τις πόλεις μας σήμερα είναι οργανωμένοι χώροι-και μάλιστα υπαίθριοι- που θα φιλοξενούν παιδικές εκδηλώσεις. Το Cine Άλιμος είναι ένα σημείο αναφοράς το καλοκαίρι όπου φιλοξενούνται δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις, όπως βιβλιοπαρουσιάσεις, θεατρικό παιχνίδι, προβολές για παιδιά σε ένα ιδανικό περιβάλλον. Έτσι ο χώρος αξιοποιείται και τη μέρα!

lifemagazine_therino_cinema_cine_alimos10

lifemagazine_therino_cinema_cine_alimos_11

8ος λόγος: Είναι ο καλύτερος τρόπος να δημιουργήσουμε ωραίες αναμνήσεις!

Ναι, το σινεμά μας χαρίζει στιγμές που θα θυμόμαστε πάντα και σίγουρα το θερινό σινεμά μας αφήνει στη μνήμη μυρωδιές και ήχους που δεν θα βρούμε πουθενά αλλού. Και το Cine Άλιμος είναι ιδανικό για να δημιουργήσουμε τις πιο όμορφες αναμνήσεις από ταινίες, από τη μυρωδιά της θάλασσας, από την αίσθηση ότι είναι καλοκαίρι και μπορούμε να το απολαύσουμε!

9ος λόγος: Θερινό σινεμά διότι… μπορούμε και θέλουμε!

Όσο περνάει από το χέρι μας, θα πρέπει να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το θεσμό των θερινών σινεμά. Πρέπει να κατανοήσουμε εκτός από χώροι πολιτισμού (που εκλείπουν) είναι και σήμα κατατεθέν της Αθήνας, για το οποίο υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται από την άλλη πλευρά του πλανήτη για να ζήσουν την εμπειρία!

lifemagazine_therino_cinema_cine_alimos15

Είναι, λοιπόν, δυνατόν εμείς που έχουμε την ευκαιρία στα πόδια μας να την αφήσουμε έτσι; Διαφωνούμε με το να κλείνουν τα θερινά σινεμά, διότι είναι όλα ένα κι ένα!

10ος λόγος: 1η Ιουνίου το Cine Άλιμος ανοίγει ξανά!

Και φυσικά θα είμαστε όλοι εκεί να το στηρίξουμε για να μπορούμε κάθε καλοκαίρι να βλέπουμε τις αγαπημένες μας ταινίες και να λέμε ότι έχουμε τους πιο όμορφους και αξιόλογους χώρους πολιτισμού σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον! Και ο δήμαρχος Αλίμου ετοιμάζεται να μας χαρίσει μια πανηγυρική βραδιά με την προβολή της ταινίας “Καζαντζάκης” και την παρουσία των συντελεστών της ταινίας… πλάι στο κύμα! Ο μεγάλος μας συγγραφέας άλλωστε έχει δώσει την απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι ο πολιτισμός είναι… παράνομος:

lifemagazine_therino_cinema_cine_alimos12

via GIPHY

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here