Τι ζητάει το κοινό που αγαπάει το φαγητό των δρόµων;

Από τη Μαρκέλλα Ρεπανέλη

Το… φαγητό του δρόµου είναι πάντα σε «κίνηση». Οι γεύσεις και οι ανάγκες αλλάζουν και το street food προσαρµόζεται. Επιπλέον, είναι το είδος εκείνο του φαγητού που το κοινό του θέλει να δοκιµάζει διαρκώς νέα πράγµατα και αυτό άλλωστε είναι το νόηµα! Από εποχή σε εποχή το κοινό ζητάει ή αναδεικνύει νέες γεύσεις και τάσεις που δεν µπορούν να µας αφήσουν αδιάφορους! Και καθώς η νέα χρονιά προχωράει ολοταχώς ιδού ποιες είναι οι νέες τάσεις στο street food που το παγκόσµιο κοινό φαίνεται να στηρίζει δυναµικά!

Διαβάστε επίσης: Τι θα λέγατε για μαύρο παγωτό;

Ινδικό street food

Η ινδική κουζίνα κάνει θραύση… εκτός Ινδίας και μάλιστα στην street εκδοχή της. Puri (τηγανιτό ψωμί), momos με λαχανικά (ινδική εκδοχή των dumplings), vada pav (μπιφτέκι πατάτας σε ψωμάκι): αυτές είναι λέξεις που θα ακούσετε πολύ και θα δοκιμάσετε, αφού αποτελούν είδη street food πολύ αγαπητά στις μεγάλες μητροπόλεις του φαγητού και στην Αθήνα κάνουν πάταγο, αφού είναι το νέο trend στο street food!

Fast food από chefs

Και αυτή η τάση έχει ήδη καταλάβει την Αθήνα, ενώ στο εξωτερικό εμφανίζεται πλέον σαν απαίτηση του κοινού. Δηλαδή; Το κοινό θέλει οι μεγάλοι σεφ να αφήσουν τους χρυσούς «θρόνους» τους στα πανάκριβα μαγαζιά τους και να δημιουργήσουν έξυπνες ιδέες street food που θα φέρει την υπογραφή τους, από burger μέχρι και σουβλάκι, όπως έγινε στην περίπτωση των πέντε σεφ γνωστού αθηναϊκού εστιατορίου που δημιούργησαν  ένα γκουρμέ… σουβλατζίδικο στην «καρδιά» της Αθήνας.

Ενδιαφέροντα «παντρέματα»

Πώς θα σας φαινόταν ένα λαχταριστό μπέργκερ από… σούσι; Ή μια γλυκιά πίτσα (που ίσως να έχετε ήδη δοκιμάσει); Τα ενδιαφέροντα μαγειρικά «παντρέματα» ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους (τρανό παράδειγμα η πίτσα με γύρο) συνδυάζοντας διαφορετικά είδη από διαφορετικές κουζίνες.

Φυτικές πρωτεΐνες

Η στροφή του νεανικού κοινού στην υγιεινή διατροφή και τη χορτοφαγία είναι ολοένα και πιο ξεκάθαρη. Έτσι, αυτό το κοινό ζητάει και από το street food περισσότερες επιλογές «στο χέρι» με λαχανικά (ακόμα και στο σουβλάκι!), περισσότερα φυτικά τρόφιμα όπως το vegan τυρί και πρωτεΐνες που να προέρχονται από τα φυτά όπως η σόγια στα σάντουιτς, μπέργκερς ή άλλες επιλογές street food.

Θαλασσινά

Αυτή η κατηγορία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και στην Ελλάδα εδώ και χρόνια σε πολλά παραθαλάσσια μέρη και μάλιστα κοντά στην Αθήνα μπορεί κάποιος να αγοράσει και να δοκιμάσει φρέσκα θαλασσινά στο δρόμο. Φαίνεται, όμως, ότι οι foodies παγκοσμίως ζητούν ολοένα και περισσότερο να γεύονται φρέσκα θαλασσινά όπως στρείδια και χτένια σαν φαγητό του δρόμου, γεγονός ευχάριστο μεν που όμως χρειάζεται προσοχή σε θέματα φρεσκάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here