Οι πέντε πιο πετυχημένοι σεφ του κόσμου έχουν χαράξει τη δική τους αποκλειστική πορεία με μοναδικά πιάτα και γεύσεις που ξετρελαίνουν τον ουρανίσκο!

1. GORDON JAMES RAMSAY

Ο Gordon Ramsay είναι ένας θρυλικός χαρακτήρας στον γαστρονομικό κόσμο και ένας υψηλού προφίλ σεφ. Είναι Βρετανός και μια από τις πιο αναγνωρισμένες φιγούρες στον τομέα της μαγειρικής. Είναι γνωστός για τον έντονο χαρακτήρα του και την ασυνήθιστη δεξιοτεχνία του στο φαγητό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους!
lifemagazine.gr (5)Παρά την αρχική επιθυμία του να γίνει ποδοσφαιριστής, το πεπρωμένο σχεδιάστηκε διαφορετικά γι’ αυτόν το μαγειρικό μάγο, που του έμελλε για να γίνει σεφ, αμέσως μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό που είχε παίζοντας μπάλα. Είναι ο μοναδικός σεφ στον κόσμο που διαθέτει 14 αστέρια Michelin! Οι τηλεοπτικές του εκπομπές όπως το «Kitchen Nightmare» και το «Hell’s Kitchen» γνώρισαν τεράστια επιτυχία, όπως και ο ίδιος, που συνέχισε επάξια την παράδοση του μέντορά του Marco Pierre White.

2. JAMIE OLIVER

Ο Jamie Oliver είναι Βρετανός σεφ και εστιάτορας. Είναι ευρύτερα γνωστός για τις ιδιαίτερες μαγειρικές του τηλεοπτικές εκπομπές που ουσιαστικά επικεντρώνονται στη χρήση βιολογικών τροφίμων στη μαγειρική.
lifemagazine.gr
Είναι κατά του έτοιμου φαγητού και δίνει έμφαση σε φρέσκα και 100% φυσικά συστατικά. Τόσο τα βιβλία συνταγών που εκδίδει όσο και οι τηλεοπτικές του εκπομπές με τίτλο «Food Revolution» είχαν μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Το βιβλίο του “Το 30λεπτο γεύμα του Jamie” πουλήθηκε σε εκατομμύρια αντίτυπα το έτος 2010. Για την προσφορά του στη μαγειρική βρετανική κουλτούρα, ο Jamie Oliver έχει ανακηρυχθεί μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

3. WOLFGANG PUCK

Ο Wolfgang Puck είναι ένας Αμερικανο-αυστραλός σεφ που θεωρείται ο κορυφαίος σε κερδοφορία σεφ στη γη. Με την ενσωμάτωση στοιχείων της ασιατικής, της γαλλικής και της καλιφορνέζικης μεθόδου καθώς και με την προσθήκη διάφορων υλικών υψηλής ποιότητας από κουζίνες σε όλο τον κόσμο, καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της αμερικανικής μαγειρικής!
lifemagazine.gr (3)
Ξεκίνησε ν’ ασχολείται με τη μαγειρική από παιδική ηλικία και εξασκούσε τις ικανότητές του στην κουζίνα της μητέρας του. Είναι παράλληλα συγγραφέας βιβλίων και εστιάτορας και μάλιστα το εστιατόριό του τοποθετείται ανάμεσα στα κορυφαία 40 των Ηνωμένων Πολιτειών! Τιμήθηκε επίσης ως ο επίσημος κηδεμόνας για το Academy Awards Governor Ball.

4. MARCO PIERRE WHITE

Ο Marco Pierre White είναι Βρετανός αρχιμάγειρας, εστιάτορας καθώς και τηλεοπτική φιγούρα που συμβάλλει τα μέγιστα στη σύγχρονη διεθνή κουζίνα και θεωρείται ο Νονός της σύγχρονης γαστρονομίας.
lifemagazine.gr (6)
Έχει διακριθεί με τον τίτλο του διασημότερου σεφ. Σε ηλικία 33 χρόνων έγινε ο νεότερος σεφ που είχε τιμηθεί με τρία αστέρια Michelin. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η βαθιά του πεποίθηση ότι η ανταλλαγή απόψεων είναι ο τρόπος με τον οποίο κερδίζεις! Κι αυτό αποδεικνύεται από τα ονόματα που έχει εκπαιδεύσει, όπως ο Gordon Ramsay καθώς και ο Curtis Stone που τον επαίνεσαν για τον χαρακτήρα του.

5. SANJEEV KAPOOR

Ο Sanjeev Kapoor είναι Ινδός σεφ και επιχειρηματίας. Είναι επίσης συγγραφέας βιβλίων συνταγών, ειδικός εστιατορίων καθώς και τηλεοπτικός παρουσιαστής.
lifemagazine.gr (4)
Ο Sanjeev είναι ένας από τους πιο διάσημους Ινδούς σεφ και έχει δημιουργήσει τηλεοπτικά προγράμματα όπως η “Khana Khazana”, τα οποία μπορούν να θεωρηθούν ως τα μακροβιότερα μαγειρικά σόου που διοργανώνονται στην Ασία. Έχει ιδρύσει επίσης ένα Food Channel σε HD το 2011, που επικεντρώνεται μόνο σε γαστρονομικά θεάματα. Οι εταιρείες Singapore Airlines τον προσέλαβαν ως μέρος του διεθνούς μαγειρικού πάνελ.

Διαβάστε ακόμη:

Μια πανεύκολη mousse σοκολάτας με τρία υλικά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here