Τι θα ήταν η ζωή χωρίς χρώμα; Φαγητό χωρίς αλάτι! Και αυτό το μπιστρό σε εμπορικό κέντρο της Γουατεμάλα είναι ονειρεμένο, πολύχρωμο και θα σας φτιάξει το κέφι αλλά και θα σας στείλει κατευθείαν στο… καλοκαίρι!
Από τη Μαρκέλλα Ρεπανέλη
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτιάξει το κέφι μας και ένας από αυτούς είναι να βλέπουμε πολύ χρώμα! Επίσης τα ταξίδια, ακόμα και νοερά το πετυχαίνουν γιατί μας κάνουν να ονειρευόμαστε! Και με αυτό το post “παντρεύουμε” και τα δύο για να σας κάνουμε λιγάκι πιο ευτυχισμένους! Θα σας ταξιδέψουμε μέχρι τη Γουατεμάλα και το πιο πολύχρωμο μπιστρό που έχετε δει, το Saúl Bistro Roosevelt στο εμπορικό κέντρο Madero!
Εκεί που το χρώμα κάνει πάρτι!
Το “project Madero”, όπως ονομάζεται, υλοποιήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο “Taller KEN”. Το πολύχρωμο μπιστρό Saúl είναι μέρος μιας αλυσίδας παρόμοιων καταστημάτων και στεγάζεται μέσα στο Plaza Madero στη Γουατεμάλα.
Ο στόχος των αρχιτεκτόνων ήταν να δημιουργηθεί μια φρέσκια, τροπική ατμόσφαιρα με βάση τα τοπικά μοτίβα, υλικά και υφές. Δηλαδή να θυμίζει νησί της Λατινικής Αμερικής και το πέτυχε απόλυτα!
Παρόλο που υπάρχει μια πληθώρα χρωμάτων, επιτυγχάνεται η αρμονία σε… ύψος! Ο χώρος είναι γεμάτος πανύψηλα τροπικά δέντρα και είναι τεράστιος, χωρίς διαχωριστικά.
Αυτό που ξεχωρίζει είναι η χρήση παλιών αυτοκινήτων ως μέρος του πρωτότυπου ντεκόρ του μαγαζιού.
Τα έπιπλα είναι κομψά και μοντέρνα, όπως ταιριάζει σε ένα εμπορικό κέντρο!
Υπάρχουν και ξεχωριστές γωνιές με ημικυκλικούς καναπέδες και φωτιστικά που θυμίζουν τροπικές ομπρέλες, για τους θαμώνες που θέλουν να κάνουν ένα τροπικό σαφάρι!
Το ύφος του μπιστρό είναι μεν industrial καθώς υπάρχουν έντονες σωληνωτές κατασκευές αλλά όχι σκοτεινό όπως συνήθως επιτάσσει το συγκεκριμένο στυλ!
Το βέβαιο είναι ότι ο χώρος προκαλεί τις αισθήσεις μας και το μάτι χαίρεται να βλέπει χρώματα!
Το πιο στυλάτο φαγητό!
Η κομψότητα του χώρου ακόμη και με τόσο χρώμα είναι ξεχωριστή και εξίσου ξεχωριστά είναι τα πιάτα του Saúl Bistro Roosevelt με έμφαση στις γλυκιές κρέπες.
Οι σεφ του μαγαζιού δημιουργούν πολύ μοντέρνα πιάτα και παίζουν ιδιαίτερα με τον τρόπο σερβιρίσματος του ψωμιού με απίστευτες μπρουσκέτες και σάντουιτς με τοπικά υλικά.
Σίγουρα όμως οι κρέπες με φρέσκιες φράουλες και πραλίνα είναι το ατού του μπιστρό!