Έχετε πρόβλημα με την οργάνωση του σπιτιού σας; Χρησιμοποιείτε πάρα πολλά δοχεία είτε ή πολλά πράγματα σε ένα σημείο; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε! Δείτε τα πέντε πιο κοινά οργανωτικά λάθη και μάθετε πώς να τα διορθώσετε!

Από την Κατερίνα Ποθητού

Έχετε μη ρεαλιστικές προσδοκίες

Ο λόγος που τα σπίτια στα περιοδικά, τις εκθέσεις και τις ταινίες φαίνονται τέλεια είναι ένας: κανείς δεν ζει μέσα σε αυτά! Γι’ αυτό μην προσπαθείτε να μιμηθείτε εικόνες που βλέπετε μέσα σε αυτά και αφήσετε την προσωπικότητα να φανεί στο χώρο σας!

large1

Το κλειδί είναι να βρείτε τεχνικές οργάνωσης που να είναι πρακτικές για την οικογένειά σας και να τις υιοθετήσετε. Συνεπώς, αντί να κρύψετε στο συρτάρι πχ τις ζωγραφιές των παιδιών σας μπορείτε να τις ενσωματώσετε στο σπίτι σας σε μικρά κάδρα ή κορνίζες!

Κρατάτε αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε

Τα πράγματα που είναι ξεπερασμένα ή κατεστραμμένα φαίνονται σαν αρκετά προφανείς επιλογές που θα καταλήξουν στο σωρό σκουπιδιών. Τι γίνεται όμως με τα πράγματα που είναι σε καλή κατάσταση αλλά δεν χρησιμοποιείτε συχνά;

large3we

Πριν από την οργάνωση ενός χώρου, βγάλτε τα πάντα έξω και αναρωτηθείτε εάν υπάρχει κάτι ανάμεσά τους που δεν χρειάζεστε πραγματικά.

Αποθηκεύετε τα πάντα σε μη ορατά σημεία

Μη σας πιάνει υστερία όταν πρόκειται για την οργάνωση του σπιτιού. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα να κρατήσετε το μίξερ που χρησιμοποιείτε καθημερινά στον πάγκο της κουζίνας.

lifemgazinegr_homedecoration_organization_mistakes1

Το ακαταστασία εμφανίζεται όταν τα αντικείμενα δεν επιστρέφονται στις κατάλληλες θέσεις τους – αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα πρέπει να κρυφτούν. Διευκολύνετε τη ζωή σας κρατώντας τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε καθημερινά σε σχετικά προσβάσιμες θέσεις.

Χρησιμοποιείτε πάρα πολλά δοχεία και θήκες

Το να τακτοποιείτε τα πάντα σε κουτιά, κάδους ή δοχεία δεν είναι πάντα η κατάλληλη λύση μιας και μαζεύονται πολλά αντικείμενα στο χώρο, καταστρέφοντας την αρμονία του σπιτιού. Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε έπιπλα με διάφορες θήκες, που θα σας βοηθήσουν να τοποθετήσετε οργανωμένα τα πράγματά σας σε μια σύνθεση χωρίς να υπάρχουν παντού ενοχλητικά κουτιά και δοχεία τα οποία επίσης κάνουν το χώρο να φαίνεται μικρότερο.

large

Μαζεύετε τα άχρηστα χαρτιά σας σε ένα μεγάλο σορό

Λογαριασμοί, εφημερίδες και έντυπα για ντελίβερι είναι μια χαρτούρα που υπάρχει σε κάθε σπίτι κι εύκολα μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση στην οργάνωση του χώρου σας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ξεφορτωθείτε όσα από αυτά είναι άχρηστα ή έστω να τα σκανάρετε ώστε να τα έχετε σε ψηφιακή μορφή και όχι στο ντουλάπι, την κουζίνα ή το κομοδίνο σας.

101795383

Διαφορετικά μπορείτε να προμηθευτείτε ένα σετ ραφιών τοίχου και να τα ταξινομείτε εκεί, δημιουργώντας παράλληλα μια πρακτική και όμορφη εικαστική παρέμβαση στο χώρο!

Διαβάστε ακόμη:

Κάντε το σπίτι και το γραφείο σας να μυρίζουν όμορφα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here