Μια εκπληκτική γυναίκα! Αυτή είναι η γητευτής των καρχαριών, Cristina Zenato!

Υπάρχει μια εκπληκτική δύτης που κάνει κάτι μοναδικό: γητεύει καρχαρίες! Ναι, αυτά τα αιμοσταγή και επιθετικά πλάσματα μπορούν να υποκύψουν στον άνθρωπο! Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους!

Από τη Μαρκέλλα Ρεπανέλη

lifemagazinegr_cristina_zenato_giteutis_karxarion (2)Η Christina Zenato δεν είναι μια τυχαία περίπτωση. Γεννημένη στην Ιταλία και μεγαλωμένη στα δάση του αφρικανικού Κονγκό αγάπησε τη φύση με πάθος. Οι γονείς της σχετίζονταν με τη θάλασσα και έτσι από πολύ μικρή ηλικία έμαθε να αγαπά το νερό. Έμαθε να κάνει καταδύσεις ούσα μικρούλα στις Μπαχάμες, ένας τόπος που αγάπησε πολύ, έγινε η δεύτερη πατρίδα της και το μέρος όπου ανέδειξε τις καταδυτικές της ικανότητες. Μιλάει πέντε γλώσσες και όταν δεν δουλεύει κάνει… καταδύσεις! Ξεκίνησε ως δασκάλα καταδύσεων αργότερα όμως κατέκτησε όλα τα ανώτερα στάδια σε τεχνικές και εκπαίδευση γύρω από τις καταδύσεις. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της όμως είναι οι καρχαρίες πάνω στους οποίους δουλεύει και επαγγελματικά!

lifemagazinegr_cristina_zenato_giteutis_karxarion (1) Η Cristina είναι παγκοσμίως γνωστή για τη δουλειά της με τους καρχαρίες. Μεγάλα δίκτυα έχουν κάνει αφιερώματα για αυτήν και πιστεύεται ότι έχει φυσικό χάρισμα. Πολλοί μάλιστα λένε ότι μιλάει μια έκτη γλώσσα, αυτή των καρχαριών. Είναι η πρώτη γυναίκα που δημιούργησε μια ειδική τεχνική που χαλαρώνει τους καρχαρίες του υφάλου της Καραϊβικής μέσω του αγγίγματος και ονομάζεται Tonic Immobility. Αυτή η τεχνική που εφαρμόζει σε πολλά είδη καρχαριών της επέτρεψε να τους μελετήσει από κοντά χωρίς να τους στρεσάρει και άρα να κινδυνεύει.

lifemagazinegr_cristina_zenato_giteutis_karxarion (3)Μάλιστα οι καρχαρίες στις Μπαχάμες πλέον είναι εξοικειωμένοι απόλυτα μαζί της και την αναγνωρίζουν! Έτσι έχει καταφέρει ακόμα και να σώσει καρχαρία από αγκίστρι που έχει καταπιεί ή να θεραπεύσει το μεγάλο αυτό θαλάσσιο πλάσμα από επικίνδυνα παράσιτα!

lifemagazinegr_cristina_zenato_giteutis_karxarion (4)Όταν κάνει εκπαιδευτικές καταδύσεις προτρέπει τους δύτες υπό την επίβλεψή της να αγγίζουν το δέρμα των καρχαριών για να μαθαίνουν. Στόχος της είναι να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά στο να καταλάβουν πώς λειτουργούν αυτά τα πλάσματα.

lifemagazinegr_cristina_zenato_giteutis_karxarion (6)Την αποκαλούν “η γητευτής των καρχαριών”, ένας τίτλος που της ταιριάζει απόλυτα με βάση αυτό που κάνει! Συμμετέχει στην έρευνα για τους καρχαρίες σε όποιο μέρος του πλανήτη και αν την καλέσουν και συναντά τακτικά ηγέτες και επιστήμονες σε όλον τον κόσμο!

Το βίντεο θα σας αφήσει άφωνους! Δείχνει στην πράξη πώς η Κριστίνα καλεί κοντά της και ηρεμεί απόλυτα τους πιο επικίνδυνους καρχαρίες χωρίς να κινδυνεύει ούτε στιγμή!

Διαβάστε ακόμη:

Εξερευνήστε την ανατομία μιας γάτας σε 3D!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here