Η δραματική πτώση του Κενυάτη μαραθωνοδρόμου λίγο πριν τον τερματισμό! Δείτε το βίντεο!

Σύρθηκε κυριολεκτικά ο Michael Kunyuga για να ανέβει στη δεύτερη θέση του βάθρου του Μαραθωνίου του Ανόβερου που θα του εξασφάλιζε λίγα χρήματα! Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο!

lifemgazinegr_Michael_kunyuga_crawl_marathon_finish_5

Είναι πλέον παγκοσμίως γνωστό ότι οι καλύτεροι μαραθωνοδρόμοι προέρχονται από τις χώρες της Αφρικής και ιδίως της Κένυας. Η σημασία της νίκης για τους αθλητές αυτούς είναι τεράστια αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι μπορεί να προπονούνται χωρίς καν παπούτσια, δίχως ιατρική ή άλλη στήριξη και ο μόνος στόχος τους είναι η άνοδος στο βάθρο που θα τους εξασφαλίσει λίγα χρήματα, πολύτιμα για την επόμενη συμμετοχή τους, ίσως και για την ίδια τους την επιβίωση! Για το λόγο αυτό και είναι πάντα πολύ συγκινητικός ο τερματισμός τους αλλά και οι ιστορίες τους, που τραβούν την παγκόσμια δημοσιότητα.

Κάτι τέτοιο συνέβη και πρόσφατα, στον Μαραθώνιο Δρόμο του Ανόβερου στη Γερμανία, όταν ο Κενυάτης αθλητής Michael Kunyuga κατέρρευσε ελάχιστα μέτρα πριν τον τερματισμό που θα του έδινε τη δεύτερη θέση.

lifemgazinegr_Michael_kunyuga_crawl_marathon_finish_2

Αυτό που ακολούθησε ήταν συγκλονιστικό! Μετά από 2 ώρες εξαντλητικού τρεξίματος, ο αθλητής έκανε προσπάθεια να σηκωθεί και όταν είδε ότι δεν τα καταφέρνει, κυριολεκτικά σύρθηκε ως τον τερματισμό προκειμένου να εξασφαλίσει τη νίκη!

lifemgazinegr_Michael_kunyuga_crawl_marathon_finish_1

Ο χρόνος του ήταν 2:10:16. Πρέπει να σημειωθεί ότι στη γερμανική πόλη η θερμοκρασία ήταν στους 24 βαθμούς Κελσίου, περίπου 7 βαθμούς υψηλότερη από το μέσο όρο των θερμοκρασιών που καταγράφονται στο Ανόβερο τέτοια εποχή.

lifemgazinegr_Michael_kunyuga_crawl_marathon_finish_3

Ο Kunyuga φάνηκε να σκοντάφτει από την εξάντληση και να πέφτει. Μη θέλοντας να δεχτεί ότι θα χάσει από τον συμπατριώτη του Koech που ακολουθούσε σε πολύ κοντινή απόσταση (μόλις 3 δευτερολέπτων) άρχισε να σέρνεται προς το τέρμα. Και κατάφερε να κερδίσει και να κάνει και τον καλύτερο προσωπικό χρόνο! Για τη δεύτερη θέση που κατέκτησε, το χρηματικό έπαθλο ήταν €4,000 ενώ ο τρίτος κέρδισε €2,500. Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, όπως είναι φυσικό.

Για την ιστορία, ο νικητής της κούρσας ήταν ο Αιθίοπας Seboka Negussa Erre με χρόνο 2:09:44.

lifemgazinegr_Michael_kunyuga_crawl_marathon_finish_4
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here