Η πόλη μας εκσυγχρονίζεται και αποκτά το δικό της δίκτυο ποδηλατόδρομων!

Το πρώτο ολοκληρωμένο ποδηλατικό δίκτυο στη χώρα πρόκειται να αποκτήσει η Αθήνα μέσα στα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τα σχέδια οι ποδηλατόδρομοι πρόκειται να εκτείνονται από το Γκάζι έως και το Φάληρο εξυπηρετώντας επίσης την Κυψέλη, τους Αμπελόκηπους, τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι και τα Πετράλωνα.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηνών, κύριος Γιώργος Καμίνης, ο εκσυγχρονισμός αυτός στοχεύει στην ενθάρρυνση της χρήσης φιλικών στο περιβάλλον μέσων μετακίνησης μειώνοντας έτσι το πρόβλημα της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς.lifemagazine_athenscycling

Η σύνδεση των περιοχών σχεδιάζεται είτε με τη δημιουργία ποδηλατο-λωρίδων είτε με την κατασκευή δρόμων αποκλειστικής κυκλοφορίας ποδηλάτου. Πιο αναλυτικά η διαδρομή θα είναι περίπου 7.5 χιλιόμετρα και θα ξεκινάει από το φαληρικό δέλτα, θα περνάει μέσα από το Μοσχάτο, την Καλλιθέα παράλληλα με τις γραμμές του ΗΣΑΠ και θα καταλήγει στον Ταύρο και τα Πετράλωνα μέχρι το ύψος της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων. Την ίδια στιγμή, ξεκινάει η προετοιμασία για τη σύνδεση του άξονα «Γκάζι-Κηφισιά», ένα έργο που αναμένεται να υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Η μορφολογία του εδάφους καθώς και οι περιοχές που πρόκειται να διασχίζει αποτέλεσαν σημαντικούς παράγοντες στο σχεδιασμό του ποδηλατοδρομίου ώστε να είναι χρηστικοί και από τους ποδηλάτες.

Διαβάστε ακόμη:

Μου «κάνει» το ποδήλατό μου;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here