Η πιο γρήγορη συνταγή για κρέας με πατάτες!

Έχετε μόνο 30 λεπτά ή λιγότερο για να φτιάξετε το φαγητό σας και δε θέλετε κάτι έτοιμο αλλά ένα γεύμα απλό και γευστικό; Δοκιμάστε να φτιάξετε μοσχαρίσιες μπριζόλες, κομμένες σε λωρίδες με χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες που αναμειγνύουνται σε λαχταριστό σκόρδο, μυρωδικά και βούτυρο. 

 ΥΛΙΚΑ 

  • 650γρ. μπριζόλα χωρίς κόκκαλο κομμένη σε φέτες (ή σνίτσελ)
  • 650γρ. πατάτες baby κομμένες σε τεταρτημόρια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • αλάτι και πιπέρι

Για το μαρινάρισμα

  • 1/3 φλ. σόγια sauce
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. chilli sauce
  • φρέσκο πιπέρι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις λωρίδες της μπριζόλας με τη σόγια sauce, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και τη chilli sauce για να τα μαρινάρετε όσο θα μαγειρεύετε πατάτες.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με μέση προς υψηλή θερμοκρασία, ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Όταν το βούτυρο λιώσει, προσθέστε τις κομμένες πατάτες. Αφήστε τες να τηγανιστούν για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν (ελέξτε τες με το πιρούνι). Στη συνέχεια μεταφέρετέ τες σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.
  3. Κρατήστε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μαζί με σκόρδο, φρέσκο πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο. Τοποθετήστε τις λωρίδες της μπριζόλας σε μια στρώση στο τηγάνι, κρατώντας τη μαρινάδα στραγγισμένη για αργότερα. Αφήστε την κάθε πλευρά της μπριζόλας για 1 λεπτό, μέχρι να ψηθεί. (Αν τη θέλετε πιο ψημένη αφήστε την παραπάνω ώρα)
  4. Λίγο πριν να ψηθεί η μπριζόλα, μπορείτε να ρίξετε τη μαρινάδα για να ανακατευτεί και αφήστε τη για ένα λεπτό να πάρει βράση.
  5. Ρίξτε τις πατάτες πίσω στο τηγάνι και αφήστε τες μαζί με το κρέας, προσθέτωντας αλάτι και πιπέρι αν είναι απαραίτητο.
  6. Κατεβάστε το φαγητό από τη φωτιά και σερβίρετε σε πιάτο, γαρνιρισμένο με φρέσκο πιπέρι, και αν θέλετε πασπαλίστε τις πατάτες με παρμεζάνα.

Σημείωση: Μπορείτε να ρίξετε τις πατάτες σε βρασμένο αλατισμένο νερό για 8 λεπτά πριν τις ξεφλουδίσετε. Αυτό θα επιταχύνει το χρόνο μαγειρέματος στο τηγάνι και θα τους εξασφαλίσει μια ωραία χρυσή κρούστα.

Διαβάστε επίσης:

Πατάτες ψητές αρωματισμένες με βότανα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here