Αν θέλετε κι εσείς να μυηθείτε στον απίθανο του σκακιού και να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας σε αυτό το πανάρχαιο παιχνίδι, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το Σκακιστικό Σύλλογο Αλίμου «Θουκυδίδης» και να γίνετε κ εσείς εξπέρ!

Ο Σκακιστικός Σύλλογος Αλίμου δέχεται παιδιά από 6 ετών και άνω αλλά και ενήλικες που επιθυμούν να γνωρίσουν ή να εξελίξουν τις δυνατότητές τους στο σκάκι. Οι προπονήσεις γίνονται τις καθημερινές και τα Σάββατα σε ολιγομελή τμήματα με καταξιωμένους προπονητές. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η αγωνιστική ομάδα για τα επίσημα και τα φιλικά τουρνουά!

lifemagazinegr_skaki_thoukididis_alimos_skakistikos_omilos

Ως μέλος του Σκακιστικού Συλλόγου μπορείτε να λάβετε μέρος  σε σχολικά πρωταθλήματα και επίσημους ατομικούς αγώνες της Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε φιλικές παρτίδες τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα. Επιπλέον μπορείτε να διαδαχθείτε τόσο κλασσικό σκάκι, όσο και καλλιτεχνικό!

Εδώ θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε αλλά και να μάθετε όλα τα μυστικά για το σκάκι από εξειδικευμένους προπονητές, όπως ο Gran Master Στέλιος Χαλκιάς, ο Εθνικός Μετρ Νικόλαος Μενδρινός, ο πρωταθλητής νέων Ελλάδος Γιώργος Νικολάου, ο εκπαιδευτής Σκακιού Ακαδημιών και ανάπτυξης Γιάννης Πλευράκης καθώς και ο Νίκος Ζαχαρίου. FIDE National Instructor από το 2011.

Ο σύλλογος  μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται στην διοργάνωση σχολικών τουρνουά ομαδικών και ατομικών καθώς και τουρνουά με διεθνή αξιολόγηση (ράπιντ, μπλιτζ, κανονικού χρόνου). Επίσης στο χώρο του «Θουκυδίδη» πραγματοποιούνται αγώνες λύσης προβλημάτων σκακιού. Ο Σκακιστικός Σύλλογος Αλίμου Θουκυδίδης στηρίζει οικονομικά τα ταλέντα στο σκάκι μέσω των δράσεων της “Μ.ΠΡΩ.Σ”

 Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ

«Με το σκάκι διαμόρφωσα τον χαρακτήρα μου. Το σκάκι κατά κύριο λόγο σε κάνει αντικειμενικό με τον εαυτό σου, αφου για να βελτιωθείς πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσεις τα λάθη και τις ατέλειες σου. Ακριβώς όπως και στην ζωή.»

Alexander Alekhine – Παγκόσμιος πρωταθλητής

Διαβάστε ακόμη:

Αυτά τα βιβλία θα αλλάξουν τη ζωή σας προς το καλύτερο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here