Καθημερινά όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα, διαφωνίες κι ανησυχίες που μας γεμίζουν με αρνητικές σκέψεις.

Τα κάνω όλα σωστά; Κυνήγησα τα όνειρά μου; Μήπως είμαι ανεπαρκής σαν σύντροφος ή φίλος; Αν αυτά ή παρόμοια ερωτήματα σας βασανίζουν κι εσάς τότε αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας και διαβάστε τα παρακάτω βιβλία. Ακολουθήστε τις συμβουλές τους και σίγουρα θα δείτε άμεση βελτίωση στην ψυχολογία και τις σχέσεις με τους γύρω σας!

lifemagazine.gr_books_13 things

«13 πράγματα που δεν κάνουν οι πνευματικά δυνατοί άνθρωποι»

Από την Amy Morin

Πρωτότυπος τίτλος: Thirteen Things Mentally Strong People Don’t Do 

Αγωνίζεστε να ξεπεράσετε τις αποτυχίες σας; Μήπως έρχεστε αντιμέτωποι με δυσάρεστες καταστάσεις οι οποίες ξεφεύγουν από τον έλεγχό σας;; Η αντιμετώπιση αυτών των εμποδίων μπορεί να επηρεάσει βαθιά την καθημερινότητά σας. Η ψυχοθεραπεύτρια Amy Morin μοιράζεται στο βιβλίο της τον τρόπο που οι πιο επιτυχημένοι ασθενείς της αντιμετώπισαν τις ίδιες δυσκολίες.

lifemagazine.gr_books_stop worrying«Πώς να σταματήσετε να ανησυχείτε και να ξεκινήσετε να ζείτε»

Από τον Dale Carnegie

Πρωτότυπος τίτλος: How to Stop Worrying and Start Living

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί δεν μπορείτε να σταματήσετε να ανησυχείτε για κάτι; Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε, έχετε κολλήσει στο ίδιο θέμα; Αν απομακρύνετε την πηγή του άγχους σας, μπορείτε να το ξεπεράσετε μια για πάντα.  Ο Dale Carnegie πρότεινε μια διαχρονική φόρμουλα που σας βοηθά να αντιμετωπίσετε τυχόν προβληματισμούς.

lifemagazine.gr_books_measure life

«Πώς θα αξιολογήσετε τη ζωή σας;»

Από τους Clayton M. Christensen, James Allworth and Karen Dillon

Πρωτότυπος τίτλος: How Will You Measure Your Life?

Είστε σίγουροι πως κάνετε τους σωστούς συμβιβασμούς στη ζωή σας; Ενώ τα επιτεύγματα καριέρας μπορεί να είναι ικανοποιητικά, η παραμέληση της οικογένειας και των φίλων σας μπορεί να είναι επιβλαβής μακροπρόθεσμα – με τρόπους που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Ένα βιβλίο που θα σας δείξει τον σωστό τρόπο διαχείρισης των πραγμάτων!

lifemagazine.gr_books_finding your element

«Αναζητώντας το στοιχείο σας»

Από τον Ken Robinson

Πρωτότυπος τίτλος: Finding Your Element

Ο καθένας έχει κάποιο πάθος. Εάν δεν ξέρετε ποιο είναι το δικό σας αυτό σημαίνει ότι απλώς δεν το έχετε ανακαλύψει ακόμα! Ή ίσως έχετε, αλλά εγκαταλείψατε την προσπάθεια να το πετύχετε. Μάθετε πώς μπορείτε να ξεφύγετε από τους αυστηρούς κανόνες της κοινωνίας και να βρείτε το κάλεσμα σας στη ζωή, ώστε να γίνετε ευτυχιμένοι αλλά και επιτυχημένοι πάνω στους τομείς που οι ίδιοι επιλέξατε και δεν σας επέβαλλαν άλλοι!

lifemagazine.gr_books_emotional intelligence

«Συναισθηματική νοημοσύνη»

Από τον Daniel Goleman

Πρωτότυπος τίτλος: Emotional Intelligence 

Ξέρατε ότι αν ο ρυθμός σφυγμού σας αυξάνεται πάνω από 100 bpm, θεωρείστε υπερβολικά συναισθηματικά άτομα για να σκέφτεστε λογικά; Πιθανότατα αφήνετε τα συναισθήματα να γεμίζουν την κρίση σας συχνότερα από όσο μπορείτε να φανταστείτε. Ο Goleman εξηγεί πώς μπορείτε να αποφύγετε να αφήνετε τα συναισθήματά σας να σας κυβερνούν και να λαμβάνετε καλύτερες αποφάσεις στη ζωή.

Διαβάστε ακόμη:

Ευτυχισμένα παιδιά, ευτυχισμένοι ενήλικες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here