Λαμπερά μαλλιά; Ιδού τι πρέπει να προσέξετε!

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει, η ζέστη και ο ήλιος γίνονται πιο έντονα, τα μαλλιά μας μπαίνουν σε φάση… ταλαιπωρίας! Πώς µπορούµε να τα προστατέψουµε και να διατηρήσουµε τη λάµψη τους;

1. Επίσκεψη στον ειδικό 

Ο κοµµωτής σας είναι ο ειδικός για να «προετοιµάσει» τα µαλλιά σας ώστε να βγουν αλώβητα από τους εχθρούς τους, όπως είναι ο ήλιος, η ζέστη αλλά και το αλάτι της θάλασσας. Ζητήστε του να κόψει τις κατεστραµµένες άκρες, ν’ αποµακρύνει την ψαλίδα και να επιµεληθεί την κουπ ώστε να είναι υγιή για να υποδεχτούν το καλοκαίρι.

2. Η ενυδάτωση είναι σηµαντική

Ο ήλιος, η ζέστη και το αλάτι έχουν ως αποτέλεσµα η τρίχα να αδυνατίζει και να ξηραίνεται και τα µαλλιά µας να γίνονται θαµπά και ατίθασα. Γι’ αυτό καλό είναι να χρησιµοποιείτε ειδικά σαµπουάν και κρέµες για ξηρά µαλλιά και να προτιµάτε ένα conditioner που δεν χρειάζεται ξέβγαλµα, για βαθιά ενυδάτωση. Επίσης, κάντε µια θρεπτική µάσκα µετά το λούσιµο, δύο-τρεις φορές την εβδοµάδα και αφήστε τα µαλλιά να στεγνώσουν φυσικά, αποφεύγοντας όσο γίνεται το σεσουάρ.

3. Φυσικό αποτέλεσµα

Γενικά, καλό είναι σιγά σιγά και φυσικά σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ν’ αφήνετε τα µαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά και να µην χρησιµοποιείτε πιστολάκι, ψαλίδι για µπούκλες, ισιωτικό µαλλιών και άλλες τέτοιες ”θερµές” ηλεκτρικές συσκευές, που επιβαρύνουν την τρίχα. Αν θέλετε όµως, κάποια στιγµή να χρησιµοποιήσετε, καλό είναι ν’ απλώσετε µια µάσκα για µετά το λούσιµο, για να προστατεύσει τα µαλλιά καθώς θα τα φτιάχνετε. 

4. Συνηθισµένα λάθη

Υπάρχουν κάποια πράγµατα που κάνουµε και τα οποία θα πρέπει ν’ αποφεύγουµε όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία, όπως για παράδειγµα δεν πρέπει να λουζόµαστε µε ζεστό νερό τ, αλλά µε χλιαρό ή ακόµα και κρύο, γιατί η επιπλέον ζέστη του νερού αφυδατώνει και την τρίχα, αλλά και το δέρµα του κεφαλιού µας. Επίσης, δεν πρέπει να χρησιµοποιούµε προϊόντα µαλλιών µε φορµαλδεΰδη ή αλκοόλ, τα οποία ξεραίνουν και αφυδατώνουν τα µαλλιά. Προτιµήστε φυσικά προϊόντα.

5. Summer trends

Όσον αφορά στο χρώµα των µαλλιών σας, προτίµησε µια βαφή ένα µε δύο τόνους πιο σκούρα από την απόχρωση που χρησιµοποιείτε συνήθως, δεδοµένου ότι το χρώµα θα ανοίξει µε τον ήλιο, τη θάλασσα και το συχνό λούσιµο που επιβάλλουν οι ζέστες, ενώ οι αλογοουρές και τα επιµελώς ατηµέλητα σινιόν είναι οι πιο ενδεδειγµένες επιλογές για τις ηµέρες του καλοκαιριού.

Διαβάστε επίσης:

Μακιγιάζ: Έτσι θα πετύχετε χείλη για φίλημα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here