Λόγου Άνθησις: Κέντρο Λογοθεραπείας Παιδιών & Ενηλίκων

Το μότο του Κέντρου Λογοθεραπείας παιδιών & ενηλίκων είναι «Η καθημερινότητά μας βασίζεται στην επικοινωνία με τους γύρω μας. Ας κάνουμε λοιπόν πιο όμορφη τη ζωή μας, ενισχύοντας την ικανότητά μας αυτή!».

Γι αυτό το λόγο οι καταρτισμένοι συνεργάτες του σας υποδέχονται στο όμορφο περιβάλλον τους και σας υπόσχονται ότι θα κάνουν το λόγο των παιδιών σας να “ανθίσει” και να ενισχύσει την επικοινωνία τους σε όλα τα επίπεδα. Εδώ, μέσα απ τις θεραπευτικές διαδικασίες και τις συμβουλές έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν το παιδί, τον έφηβο, τον ενήλικα να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί. Με τη καίρια διάγνωση και τη σωστή θεραπευτική παρέμβαση, να βελτιώσουν τυχόν δυσκολίες στην ομιλία, το λόγο, την γραφή, την ψυχική υγεία, την κινητικότητα και τη συμπεριφορά.

Ποιες είναι οι κυριότερες ανησυχίες των γονιών πριν την ένταξη του παιδιού στο σχολείο;
Οι αυξημένες απαιτήσεις της σχολικής ένταξης του παιδιού δημιουργούν έντονο άγχος στους γονείς. Ο λόγος του παιδιού και η ποιότητά του είναι συνήθως το πρώτο που θα τους προβληματίσει. Σε πολλές περιπτώσεις, οι γονείς παρατηρούν μια ανωριμότητα στις γραφοκινητικές δεξιότητες (κράτημα μολυβιού, χρήση ψαλιδιού κλπ), ή τους προβληματίζει η συμπεριφορά του παιδιού, όταν αυτό δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί ώστε να ολοκληρώσει μια δραστηριότητα ή δεν υπακούει σε κανόνες. Ωστόσο, η επιτυχής ένταξη ενός παιδιού στο σχολείο εμπλέκει γνωστικούς, συναισθηματικούς και κοινωνικούς παράγοντες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα.

Πώς μπορεί ο γονιός να είναι σίγουρος ότι οι ανησυχίες του είναι βάσιμες;
Για να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει τις ανησυχίες του ο γονιός, πρέπει να απευθυνθεί στους ειδικούς (λογοθεραπευτής, εργοθεραπευτής, ψυχολόγος, ειδικός παιδαγωγός). Το κάθε παιδί, είναι αλήθεια, ότι αναπτύσσεται με διαφορετικούς ρυθμούς. Είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτό να γίνονται εξατομικευμένες αξιολογήσεις. Είναι προτιμότερο να γίνει μια αξιολόγηση η οποία θα κρίνει ότι το παιδί βρίσκεται μέσα στα τυπικά πλαίσια ανάπτυξης παρά να χαθεί πολύτιμος χρόνος από την παρέμβαση.

Πώς διεξάγεται η διαδικασία αξιολόγησης;
Εφόσον υπάρχει το σχετικό αίτημα από τους γονείς, οι ειδικοί θεραπευτές θα αξιολογήσουν το παιδί με έγκυρα και επιστημονικά εργαλεία γνωστικών, συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Βάσει των αποτελεσμάτων, θα δημιουργήσουν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης. Στο κέντρο μας παρέχεται η δυνατότητα εκτίμησης και θεραπείας από όλες τις ειδικότητες. Χρησιμοποιούνται διαγνωστικά τεστ, όπως η κλίμακα νοημοσύνης του Wechsler, το Αθηνά τεστ (ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών), το Miller Function Participation Scales (κινητικών δεξιοτήτων), το Α’ ΤΕΣΤ (σχολικής ετοιμότητας), το Developmental Test of Visual Perception (οπτικής αντίληψης), το Children Apperception Test (προσωπικότητας), το ΑνΟμιΛο (ομιλίας και λόγου), το Visual Motor Integration (γραφοκινητικών δεξιοτήτων) και πολλά άλλα.

Τι γίνεται με το κόστος;
Κατ’ αρχήν, οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ΕΟΠΥΥ εγκρίνει κάποιο χρηματικό ποσό. Γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, κρατάμε το επιστημονικό μας επίπεδο υψηλό, διατηρώντας προσιτές τιμές.

Ρουμπέση 36, Ν.Κόσμος, T: 210 9270746, 6972690666/6946215577, Email: logouanthisis@gmail.com, www.logouanthisis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here