Μαγαζές: Στα μονοπάτια της κυκλαδίτικης κουζίνας!

Στο λιμάνι της Τζιας σας περιμένει μια μικρή Κυκλαδίτικη όαση καλού φαγητού, ο Μαγαζές!

lifemagazinegr_magazes_estiatorio_tzia (5)Το ιστορικό κτίσµα του Μαγαζέ µετρά πάνω από έναν αιώνα ζωής. Αποτελούσε την παλιά αποθήκη βραβευμένων κρασιών του Φραγκίσκου Αλεξάνδρου και παράλληλα είχε χρησιμεύσει και σαν στάβλος επίσης βραβευμένων βοοειδών τα οποία αργότερα μεταφέρθηκαν στην ηπειρωτική χώρα. Στα πιο πρόσφατα χρόνια φιλοξένησε το πρώτο θερινό σινεμά του νησιού και μεταγενέστερα λειτούργησε ως ταβέρνα. Πρόσφατα ανακαινίστηκε από την ίδια οικογένεια και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κοινότητα και τους επισκέπτες σαν εστιατόριο.

lifemagazinegr_magazes_estiatorio_tziaΤο μενού προσφέρει μία προσεγμένη επιλογή από παραδοσιακές γεύσεις που περιλαμβάνουν ψητά και μαγειρευτά τοπικά πιάτα κρεατικών όπως αρνάκι κατσαρόλας, κόκορα κρασάτο και ποικιλία νόστιμων και πρωτότυπων μεζέδων με συνοδεία αποσταγμάτων, σε μια καλαίσθητη νησιώτικη ατμόσφαιρα.

lifemagazinegr_magazes_estiatorio_tzia (3)

Αυτό που πρέπει να δοκιμάσετε είναι τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά όπως ψητό ψάρι, ψαρόσουπα και αστακομακαρονάδα από φρέσκους αστακούς που ψαρεύονται καθημερινά από τα καταγάλανη θάλασσα της Κέας. Οι γαρίδες σαγανάκι είναι η καλύτερη αρχή για να µπείτε στο νόηµα της κουζίνας που σας προσφέρει ο Μαγαζές στη Τζια!

lifemagazinegr_magazes_estiatorio_tzia (2)

Ο Μαγαζές βρίσκεται στο λιμάνι της Κορησσίας στη Τζια, τηλ.: + 30 22880 21104, www.kearestaurant.gr, Εmail: info@magazes.gr, FB: Μagazes

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here