Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, εκτός από πιστός σύντροφος µπορεί να γίνει και µια τροµερή παρέα για τα πιο active αφεντικά ή για να γίνετε πιο active! 

Από το Δρ. Λάζαρο Καρανάσιο

Γνωρίζατε ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων περπατούν περισσότερο από αυτούς που δεν έχουν; Σύµφωνα µε µελέτες, τέσσερις βόλτες µε το σκύλο την εβδοµάδα αντιστοιχούν σε 160 λεπτά σωµατικής άσκησης, κατά µέσο όρο. Εποµένως, εάν είστε ιδιοκτήτης σκύλου, µπορείτε να ενισχύσετε σηµαντικά την άσκησή σας! Υπάρχουν, όµως, και ορισµένες φυλές σκύλων µε εξαιρετική αντοχή και ευκινησία που θα σας κρατήσουν πραγµατικά σε φόρµα. Είτε θέλετε να τρέξετε, να κολυµπήσετε, να κάνετε πεζοπορία ή να παίξετε παιχνίδια στην αυλή σας, στο πάρκο, στην εξοχή, παρακάτω θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε εξαιρετικά δραστήριες φυλές που θα σας συντροφεύουν σε οποιαδήποτε µορφή άσκησης ή δραστηριότητας ακολουθείτε.

Jack Russell

Ιδανικά για: Παιχνίδι κυνηγίου, γρήγορο τρέξιµο
Αν θέλετε ένα σκυλί που να είναι πραγµατικά ακούραστο σκεφτείτε ένα Jack Russell. Η φυλή αυτή µπορεί να είναι µικρή, αλλά έχει απεριόριστη ενέργεια. Η ενεργητικότητά τους είναι τέτοια που δεν σταµατούν ποτέ. Λατρεύουν το κυνηγητό, αλλά δεν είναι ιδανικά για έντονες διαδροµές. Λόγω των έντονων κυνηγετικών ενστίκτων τους µπορεί να αφήσουν το παιχνίδι για κάποιο µικρότερο ζωάκι που θα βρεθεί στο οπτικό τους πεδίο, έτσι καλό θα ήταν να του φοράτε λουράκι για την ασφάλεια του.

Labrador Retriever

Ιδανικά για: Ψυχαγωγία, κολύµβηση, κυνήγι, ψάρεµα, πεζοπορία
Είτε παίζουν στο πάρκο, είτε βρέχονται στο νερό, τα συγκεκριµένα σκυλιά έχουν ένα ενθουσιασµό για οποιαδήποτε δραστηριότητα κι αν κάνουν. Είναι τέλεια παρέα στο κυνήγι, στο ψάρεµα και στην πεζοπορία. Έχουν εκτραφεί για να πιάνουν τα θηράµατα των κυνηγών κάτι που δείχνει µια έµφυτη ικανότητα στο να εκπαιδεύονται εύκολα.

Vizsla

Ιδανικά για: Μεγάλη απόσταση, κυνήγι
Αυτός ο ουγγρικός σκύλος κυνηγιού είναι πολύ ενεργός. Αγαπά να βγαίνει έξω και σίγουρα θα τρέξετε πολύ µαζί του. Είναι σκληρός σε κάθε άσκηση που του δίνετε, αλλά αγαπά ιδιαίτερα το τρέξιµο. Είναι στοργικό και έξυπνο, απλά να έχετε κατά νου ότι πρέπει να είστε ένας πραγµατικός γυµναστής για να φροντίσετε αυτή τη φυλή, καθώς οι Vizslas απαιτούν καθηµερινή άσκηση.

Border Collie

Ιδανικά για: Frisbee, να του πετάτε µπάλα
Μην σας ανησυχεί το περίεργο βλέµµα του. Είναι της φυλής καθότι και αυτά κυνηγόσκυλα. Είναι µια ράτσα πολύ εργατική και πανέξυπνα. Τα χαρακτηρίζουν ως τους Αϊνστάιν των σκυλιών. Έχουν πολλή ενέργεια που πρέπει να εκτονώνουν παρόλο που δεν κάνουν για µεγάλες αποστάσεις. Είναι ιδανικά στο να υπερπηδούν εµπόδια, αλλά και για να παίζετε ατελείωτες ώρες ακόµη και στην αυλή σας µε µία µπάλα!

Golden Retriever

Ιδανικά για: Frisbee, πεζοπορία, κολύµπι, µέτριο τζόκινγκ
Όπως και τα Labrador Retrievers, τα Golden Retrievers είναι πρόθυµα να σας ευχαριστήσουν µε το να έχουν την ενέργεια να εκτελούν µια ποικιλία υπαίθριων δραστηριοτήτων. Πεζοπορία, κολύµπι ή µέτριας έντασης τρέξιµο γι’ αυτό το σκυλί είναι όλα ιδανικά. Η φυλή έχει διπλή γούνα, οπότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας δεν «καίγεται» υπερβολικά το καλοκαίρι.

Αγγλικά Springer Spaniel

Ιδανικά για: Frisbee, µακριές βόλτες, κυνήγι, κολύµπι
Τα αγγλικά Springer Spaniels γεννήθηκαν τη δεκαετία του 1600 αρχικά για να εντοπίζουν και να ανακτούν πουλιά σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες και ακόµα και σήµερα οι κυνηγοί τα αγαπούν. Η απεριόριστη ενέργεια της φυλής κάνει επίσης αυτούς τους γούνινους φίλους εξαιρετικούς για µακρινούς περιπάτους, παιχνίδια κυνηγίου ή ακόµα και κολύµπι. Για να τα κρατήσετε ευτυχή, απαιτούν από εσάς µια καθηµερινή δέσµευση, που δεν είναι άλλη από περπάτηµα και άσκηση!

Weimaraner

Ιδανικά για: ∆ιαδροµές µεγάλων αποστάσεων, κυνήγι, κολύµπι, παγίδες
Οι Weimaraners εκτράφηκαν για να ανακτούν µεγάλα και µικρά θηράµατα όπως οι λύκοι, τα ελάφια και τα πουλιά. Έχουν την ικανότητα να πιάνουν µεγάλες ταχύτητες, καθώς επίσης είναι ιδανικοί για δροµείς µεγάλων αποστάσεων που αναζητούν έναν τετράποδο φίλο ο οποίος µπορεί να ταιριάζει µε το ρυθµό τους. Αλλά λάβετε υπόψη ότι αυτό το σκυλί δεν είναι για έναν µέσο ιδιοκτήτη. Αυτά τα κουτάβια πρέπει να είναι σωµατικά και διανοητικά ενεργά κάθε µέρα, αλλιώς µπορεί να κάνουν ένα χάος το σπίτι σας.

Σκυλιά από καταφύγια

Έναν ιδανικό γούνινο συνεργάτη για τη γυµναστική σας ή τη δραστηριότητά σας µπορείτε να βρείτε σίγουρα και σε κάποιο καταφύγιο αδέσποτων, τα οποία περιµένουν από εσάς µόνο ένα ζεστό σπίτι. Ο καλύτερος τρόπος να διαπιστώσετε αν µια µικτή φυλή θα σας κρατήσει σε κίνηση και σε ένα επίπεδο ενέργειας είναι να παίξετε µαζί του µέχρι να σας κάνει να αρχίσετε να ιδρώνετε. Στο καταφύγιο ρωτήστε για τις συνήθειες άσκησης του σκύλου και θα σας ενηµερώσουν για το κατά πόσο είναι ενεργητικό ή όχι.

Ανδρέα Παπανδρέου 35, Γλυφάδα, Τηλ.: 210 8940590, Κιν.: 6932630952, info@vetherapy.gr, www.vetherapy.gr
ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10:00-13:30 & 17:00-20:30, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Κρατήστε τα… παράσιτα μακριά από τα κατοικίδια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here