Γιατί πρέπει να αφήσετε να σας… τσιμπήσουν οι Σκορπιοί;

Oι  Scorpions στην Αθήνα! Ναι, ξανά και δεν είναι αστεία τα πράγματα! Πάντα υπάρχει μια καλή δικαιολογία για να απολαύσουμε μια συναυλία τους και αυτή τη φορά οι δικαιολογίες είναι δύο: η μουσική και ο χώρος!

Από τη Μαρκέλλα Ρεπανέλη

Είτε αγαπάτε τη μουσική τους είτε όχι, κάντε αυτό το πείραμα: Βάλτε ακουστικά, κλείστε τα μάτια και πατήστε το play σε αυτό το βίντεο. Μην ανοίξετε τα μάτια αλλά νοερά όσο ακούτε το κομμάτι φανταστείτε ότι είστε drone και πετάτε πάνω από το Καλλιμάρμαρο.

Στις 16 Ιουλίου 2018 αυτό που κάνατε μόλις νοερά μπορείτε να το ζήσετε live! Οι Scorpions-γνωστοί λάτρεις του ελληνικού κοινού- έρχονται ξανά στην Αθήνα για έναν συγκεκριμένο λόγο και με ένα σκοπό: να ακουστούν τα αγαπημένα τους κομμάτια σε μια μορφή έξω από τα συνηθισμένα, παιγμένα από φιλαρμονική ορχήστρα στο Καλλιμάρμαρο. Και φυσικά η συναυλία έχει τίτλο: ONCE IN A LIFETIME”. Διότι μια φορά στη ζωή μας θα ακούσουμε Scorpions στο Καλλιμάρμαρο!

lifemagazinegr_oi_scoprions_stin_ellada_kallimarmaro_2

Μας προϊδέασαν δεόντως όταν πριν ένα μήνα ήρθαν στο Μέγαρο Μουσικής για να μας παρουσιάσουν το εγχείρημά τους. Ο Klaus Meine και ο Rudolf Schenker εκπροσώπησαν όλη τη μπάντα και μας έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουμε και τον άνθρωπο που θα παρουσιάσει με συμφωνικό ήχο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των διάσημων Σκορπιών, βασισμένος στις αντίστοιχες διασκευές της Φιλαρμονικής του Βερολίνου σε έναν ιστορικό χώρο, το Καλλιμάρμαρο. Ο Στέφανος Τσιαλής, αρχιμουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, γερμανομαθής και εξαιρετικά φιλικός, αλλά κυρίως ταπεινός και μετριόφρων υποσχέθηκε ότι θα είναι μια μοναδική συναυλία, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το δικό του έργο!

lifemagazinegr_oi_scoprions_stin_ellada_kallimarmaro_1
Rudolf Schenker, Στέφανος Τσιαλής, Klaus Meine

Όσο για τους δύο Σκορπιούς; Εδώ και δυο χρόνια σχεδιάζεται η συναυλία τους στο Καλλιμάρμαρο με τη συμμετοχή της ΚΟΑ, όπως μάθαμε. “Κάνουμε μια γέφυρα μεταξύ της ροκ και της συμφωνικής μουσικής. Τα διαφορετικά είδη μουσικής πρέπει να συναντιούνται”, σημείωσε με ενθουσιασμό ο λαλίστατος Klaus Meine, βρίσκοντας σύμφωνο τον Στέφανο Τσιαλή αλλά και τον Rudolf Schenker ο οποίος δήλωνε ενθουσιασμένος με «τη συνάντηση της κλασσικής μουσικής με το κλασσικό ροκ στο Καλλιμάρμαρο». Ο Schenker μάλιστα υποσχέθηκε ότι θα μας ροκάρει… like a hurricane!

lifemagazinegr_oi_scoprions_stin_ellada_kallimarmaro_3“Δεν είναι ένα κονσέρτο αλλά ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός”, είπε ο Klaus Meine, “μια ξεχωριστή εμπειρία όχι μόνο για το κοινό αλλά και για εμάς τους ίδιους λόγω της συμμετοχής της ΚΟΑ και  φυσικά του χώρου στον οποίο θα πραγματοποιηθεί”. Στη συνέχεια ο Rudolf Schenker πρόσθεσε “Ήρθαμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε εδώ, στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία. Από μικρό παιδί ο πατέρας μου που ήταν λάτρης της φιλοσοφίας μου δίδαξε τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη αλλά και την αξία μιας χώρας όπως η Ελλάδα”.

Φίλοι über alles!

Οι Scorpions πιστεύουν στις μουσικές συναντήσεις και τις ξεχωριστές συνεργασίες. Για αυτούς η μουσική ενώνει και αυτό το μήνυμα θέλησαν να στείλουν. “Η μουσική ενώνει τους ανθρώπους. Είναι η διάλεκτος που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, στα καλά και στα κακά”, είπε ο Klaus Meine. “Μας ενώνει όχι μόνο με τους φίλους μας αλλά και μεταξύ μας” και παρομοίασε την μπάντα με το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων. “Είμαστε σαν τους 5 κρίκους. Τους βλέπω και νοιώθω ότι είμαστε κι εμείς δεμένοι μεταξύ μας”. Και ποια λέξη θα χαρακτήριζε τους Scorpions; “Η λέξη «φιλία»”, είπε δίχως δισταγμό! Και το πιστεύουμε! Αρκεί να σας πούμε αυτό: δύο μέρες μετά την επίσημη συνέντευξη των Scorpions στην Αθήνα, ο Klaus είχε γενέθλια. Ο θρυλικός Σκορπιός 70άρισε και ιδού τι βίντεο του αφιέρωσαν τα μέλη της μπάντας (μέχρι και αεροσυνοδούς της Aegean επιστράτευσαν!!!):

Χρήσιμα infos για τη συναυλία:
ΠΟΥ & ΠΟΤΕ: ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ/16 Ιουλίου 2018
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00/ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ: 19:00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: VIP ΚΑΤΩ 80€ / VIP ΑΝΩ 60€ / Α’ ΖΩΝΗ ΚΑΤΩ 60€ / Α’ ΖΩΝΗ ΑΝΩ 40€ / ΚΑΤΩ ΔΙΑΖΩΜΑ 40€ / ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ 25€ / GOLD AΡENA 60€ / AΡENA 35€ / ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ-ΑΝΕΡΓΩΝ-ΠΑΙΔΙΚΑ ΑΡΕΝΑ 28€ & ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ 18€
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Σ
ε όλα τα καταστήματα PUBLIC, Ticket Services – Πανεπιστημίου 39, www.ticketservices.gr, tickets.public.gr, τηλεφωνικά στο 210 7234567

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here