Κάπου στον κόσμο υπάρχει ένας μικρός επίγειος παράδεισος με αξεπέραστη βλάστηση και ηρεμία που αγαλλιάζει κάθε επισκέπτη ο οποίος έχει την τύχη να βρίσκεται εκεί!

Σίγουρα θα αναρρωτιέστε που μπορεί να βρίσκεται ένα τέτοιο «μαγικό» μέρος. Η απάντηση που ψάχνετε δεν είναι και πολύ μακριά, αφού το χωριουδάκι Giethoorn, είναι στην Ολλανδία και θα μπορούσε άνετα να είναι το χωριό του Αστερίξ. Ναι είναι τόσο υπέροχο, σαν να βγήκε από παραμύθι!

 lifemagazinegr_giethoorn_ollandia_xorio_oxi_autokinhta Η ηρεμία εδώ μοιάζει σχεδόν σαν όνειρο, αφού στο Giethoorn δεν υπάρχουν καθόλου αυτοκίνητα! Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τρόπος για τα αυτοκίνητα να εισέλθουν στο χωριό αφού στην ουσία δεν υπάρχουν καν δρόμοι. Οι ντόπιοι και οι επισκέπτες του Giethoorn περιηγούνται με ποδήλατο, βάρκα ή απλώς περπατώντας. Σε αυτό το χωριουδάκι ακόμη και τα γύρω νησιά συνδέονται με γέφυρες  και το μόνο που μπορεί να κανείς να κάνει εκεί είναι η ολίσθηση στη μοναξιά ανάμεσα στα μικρά αγροτόσπιτα και τις πεζογέφυρες που διασχίζουν το λαβύρινθο των καναλιών.

lifemagazinegr_ollandia_giethoorn_no_roads_or_cars_and_the_only_access

Το Giethoorn φαίνεται να ανακαλύφθηκε στο μακρινό 13ο αιώνα, όταν και πιστεύεται πως εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι του κάτοικοι στην περιοχή. Σύμφωνα με την ιστορία, το όνομά του προήλθε από τους πρώτους χωρικούς που βρέθηκαν εκεί οι οποίοι ανακάλυψαν μια μεγάλη συλλογή από κέρτατα αγριοκάτσικων, που φέρονται να προέκυψαν όταν μια πλημμύρα το 1170 είχε χτυπήσει το χωριό και είχε προκαλέσει την εξαφάνιση του πληθυσμού των ζώων. Αιώνες μετά την πλημμύρα, το νερό συνεχίζει να καθορίζει την ιστορία αλλά και το φανταστικό τοπίο του χωριού!

Στο κοντινό εθνικό πάρκο De Weerribben-Wieden, οι λάτρεις της άγριας πανίδας μπορούν να πραγματοποιήσουν πεζοπορίες ανάμεσα στους μαγευτικούς υγροβιότοπους και τους καλαμιώνες με τις μαύρες ρίζες, τους μεγάλους κορμοράνους και τους αγκαθιές. Μπορούν επίσης να διασχίσουν με βάρκες και καγιάκ τις πλωτές οδούς του μέρους, ή αλλιώς περπατώντας μέσα από τα πολλά μονοπάτια πεζοπορίας. Χωρίς ηχητική ρύπανση από τους κινητήρες, οι ήχοι της φύσης ζωντανεύουν κυριολεκτικά ένα ακαταμάχητο σκηνικό που διεγείρει όλες τις αισθήσεις!

lifemagazinegr_ollandia_xorio_giethoorn_oxi_aytokinhta_1

Διαβάστε ακόμη:

Ένα αντίγραφο της Σαντορίνης στην Ουρουγουάη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here